73 СОУ - гимназиална степен - тема №3

• 77 612
  • 761
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Аз не мисля, че по-малко се учи в 73то. С който съм говорила, и ученик, и родител, твърдят, че доста сериозно се учи, а и статистиките за представянето на матурите показват същото.
Честно казано не съм сигурна и аз защо, но и ние, и други познати предпочетохме 73то пред 91во, въпреки че балът щеше да ни стигне на 3то и 4то класиране. Дори не го бяхме писали ние 91во.
Имаме приятелско дете в 91во, в осми клас доста ги тормозиха, половината клас и отгоре ходеха на допълнителни уроци по немски, за да успяват да се справят с материала (което за мен не е нормално). Обаче в девети клас вече нещата били доста по-спокойни, даже според самото дете “не си давали много зор”.

# 571
Ми то и при нас така Simple Smile
Няколко познати деца попаднали на късите клечка в 91во. Липса на всякакво развите в посока иновации. Само като видиш сайта и се сещаш, колко е далече от днешна дата. Деца на курсове по математика и бел за да хванат приличен резултат. Някак си, когато при 90% от познатите ти отрицателните отзиви за повече от положителните, ти става ясно че училището се крепи на амбициозните деца. Е моето не е от тях. Адски умно е, но доста енергоспестяващо.
Липсата на избор на втори език също беше фактор, както и футболното игрище. Не се смейте ама ми писна никой да не се интересува за физическото развитие на децата.

И така стигнахме до 73 то Simple Smile Дано наистина всички добри думи чути за него да се окажат верни.

# 572
И аз имам дете в гимназията на 73-то. Там много здраво се учи. Погледът ми е обективен, самата аз съм преподавател, но в университет. Шестици се пишат изключително трудно. По абсолютно всички предмети изискват от децата да учат здраво.  Дори по музика и рисуване…, а по спорт ги тестват с нормативи.

# 573
И аз имам дете в гимназията на 73-то. Там много здраво се учи. Погледът ми е обективен, самата аз съм преподавател, но в университет. Шестици се пишат изключително трудно. По абсолютно всички предмети изискват от децата да учат здраво.  Дори по музика и рисуване…, а по спорт ги тестват с нормативи.
Супер! Нека!

# 574
  • София
Здравейте, бихте ли помогнали, по кой от двата учебника по география за 9 клас са учили деветокласниците? Благодаря!

# 575
  • на Мелмак
Ще питам дъщеря ми по-късно.
Ще видя и ние какво имаме да даваме от клас, дали обещала нещо на някой.

Пп. Щерката каза първият
.
Имаме учебници за девети клас, всички от миналата година, в добро състояние и някои от осми клас.
После, ще пиша кои. Искам да ги дам, че нямаме място Simple Smile

Последна редакция: сб, 19 авг 2023, 09:50 от etty775

# 576
  • София
Дали пък няма да трябват и двата учебника? На втория пише втора част, а знам че тези за 9 клас са с по 2 части, защото материала е за 8 и 9 клас.

# 577
Здравейте!
Моят съвет е да не бързате с купуването на учебниците. Изчакайте началото на учебната година, преподавателите ще си кажат по кой учебник ще се учи. Освен това географията е на немски, ще се закупуват и други пособия. Поне при нас беше така. Често учебниците се поръчват групово и така излиза по-евтино.

# 578
  • на Мелмак
За 9 кл. са учебници за езикови гимназии, защото по разказвателните учат и за 8 клас.
В 8 клас е основно немски.
Има философия, музика, рисуване, БЕЛ и математика. Това по спомен.
В 8клас езика е много, в 9 клас всичко е много Wink

# 579
  • Sofia
Моят син е учил по първия учебник в 9-ти клас. Прегледах си поръчките в ozone. Не сме купували втора част по география, за разлика от история. Имаха някакви притурки на немски, а и г-жата даваше материали на немски.

# 580
  • София
Училището,  в което се чувствам у дома.  Heart
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=867051024784211&id=100044379641152

# 581
  • София
Здравейте,
Някой знае ли (или от опит предни години) 8 клас коя смяна ще са първия срок?

# 582
  • София
Здравейте,
Някой знае ли (или от опит предни години) 8 клас коя смяна ще са първия срок?

Започват първа смяна, втори срок - втора

# 583
Здравейте ,
Моля за информация коя смяна започват 10 клас ?Благодаря !

# 584
  • София
9, 10, 11 и 12 клас започват втора смяна.

Общи условия

Активация на акаунт