ОКТОМВРИйски беборани радват майчета засмяни

• 13 898
  • 280
  •   1
Отговори
# 210
  • -
Хера тя беше много сънлива в началото след болницата като си дойдохме вкъщи.Сега вече се храни на 3ч,даже понякога не ги дочаква и почва да реве.Но това снощи...затова се изумих да не и е станало нещо.Ака по 2-3 пъти през деня,пие глюкоза.Имаме и колики и доста си поревава и през ноща.Сменихме Саб симплекс-а с Бебинос/мирише отвратително и тя такива физиономии прави #Crazy/Аз се цедя на 3ч и чакам до следващото хранене,за да се изцедя,но предполагам че ще мога да си увелича кърмата ако цедя по-начесто?Иначе вече и е жълтичко само личицето-ръцете и краката са и розовки.Оф,не знам днеска следобяд пак ще ходим при докторката да видим какво ще каже...

# 211
Здравейте майчета!
И мен днес ме събудиха, но за проверка на парното  Sad . Тъкмо мислех малко да поспя, а сега вече не мога.
Яни, окситоцинът ми е заради запушените каналчета. Ако не беше Нина вече да съм с мастит. Гърдите ми няколко дни бяха твърди като камък и започнаха едни болки при лимфните възли, бучки. И температура започвах да вдигам. Добре че Нина го видя навреме и ме изцеди хубаво (хич не е приятно, ама нямаше как), показа ми тези масажчета и ми би окситоцин. Сега си капвам окситоцин - отпушва каналчетата и Благо суче по-лесно, а аз после успявам да доизцедя. Много ме е страх от този мастит. Откакто ми би инжекцията и ми даде да си капвам в носа имам чувството даже, че кърмата ми понамаля и се нормализира. След хранене доизцеждам съвсем малко - 20-30 мл. и то само през деня. Даже се чудя дали пък не ми спира кърмата  newsm78 .
Искам да ви питам нещо за изваряването на шишетата. Слагате ли сода и как точно става това. Сетих се, че трябва от време на време да слагам при изваряването заради млечницата ама не знам как (имам стерилизатор за микровълнова). Иначе аз си му давам водичка със захар след всяко хранене - първо заради жълтеничката (така я преборихме) и заради млечницата. Моето чудовище обаче не е глупаво и в повечето случаи директно я повръща. Мен това ме устройва, защото все пак си изплаква устата. Не го насилвам да пие.
Валка, за жълтеничката освен това за водата със захар или глюкозата и аз знам, че трябва по-често хранене. Благо беше постоянно на гърдата ми (даже това мляко в повече не съм сигурна дали не се получи заради това). Стискам палци да ви се размине болницата!  Praynig
Лек ден и много  Hug !

# 212
Ето още една озъбена кокошка Mr. Green
Покрай цеденето и коликите сега сядам да похапна и да ви попиша. Мамите дето цедите я кажете колко време ви отнема тая процедура-аз с мойта приятелка помпата около 30-40 мин. се доя и довчера повече от 40-50 от двете не изцеждах, но от вчера започнах по-често цедене и "добива" ми е повечко Mr. Green.
И да се оплача-купихме памперси от 3до 6 кг на Памперс и оттогава почти всеки път детето ми е мокро. Даже последната авария беше преди малко, когато докато ядеше моя мишоран пръцна и подгизна заедно с майка си в това време Embarassedбяхме жалка картина-добре че днес сме сами та никой не ни видя.
Айде засега чао, че мрънкотим и ревем-аман.
Честито златце на мама Тани 83-да и е здравичко и послушно детенце за радост на всички!

# 213
  • Стара Загора
Ели от Памперс се отказах съвсем в началото....бях купила еденицата за след изписването ни...ами обрина се целия..пропусна ми два, три пъти и аз го смених веднага. Обрива му мина почти веднага след смяната на марката и въоблще вече не мисля да купувам Памперс. Минах на Молфикс-а сега...преди това бях и на Нанис...мисля и Либеро да пробвам. В "пазара" има една тема за Памперс..там разбрах, че били от две народности и май турския вариант бил по-добър. В интерес на истината аз не видях моят от кой вид беше но не ме и интересува защото вече не мисля да ползвам тази марка Mr. Green
Ето темата http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=135509.0

Последна редакция: пн, 23 окт 2006, 12:09 от Хера

# 214
Аааа ние сме на Памперс за новородено и за сега няма проблем с тях ама да видим. От Мишо помня че сестра ми имаше проблем с пропускането точно с Памперс и мина на Либеро и е много доволна. Даже се бъзикахме оня ден казах на татито да купи и спокойна видях че е купил че има мега пакет, но на следващата сутрин какво ми беше учудването като видях че е 2 а не 1 а на нас двойката ни е голяма. Та татито беше порицан, след което му показах точно кои са , неговата реакция беше: Къде не сме дали 20 лева, пък и все някога ще ги ползваме нали?!? Crazy Party Laughing

# 215
Още една кьорчовица не доспала да се разпише  Crazy
Наш та мома тази сутрин като опули едни очи няма сън до към 11,пък и иска мама да я гушка и цицата да и е все в устата ooooh!.И аз не мога да се нагласа на ритъм ,всеки път е различно ,някой път е по ящна сутрин ,друг път вечер ,или пък цял ден е поспанлива ,нямаме още режим и това е всичко ни е едно към гьотери Mr. Green.мами таз калпазанка не ще да лапне биберон,от шише вода не ще да приеме,бута го с език и това е .Вашите малчугани вода пият ли щото аз не и давам като не ще шишето и дали не греша newsm78.Иначе си шурва в пампата и фунтанелата не е хлътнала ама на пак да ви питам .
Ай де като ми даде свободно пак ще намина  Hug цунки от нас.

# 216
Момичета, кога да я давам тая вода?? тя като е гладна й давам шишето с кърмата, като си изяде вече дреме и не мога да й набутам шише с вода. През другото време спи, не ми се буди за една вода. А пък е и дребосък още, 2750 ни изписаха и гледам като гракне да й наливам кърма, че да расте.... Какво да правя? И ние сме с жълтеница и като не давам вода, как ще й мине??

Леля Зеля, нашите мишочки са родени еднакви кг. твойта по колко яде? Моята яде по 60 мл. и не ще повече....  Cry Някой път е даже на 40-50, рядко изяжда по 70

# 217
  • Откъм Варната
Да ви разкажа и аз как мина в болницата:

Първа част

Сутринта на 15.10 трябваше да сме в болницата, отидохме приеха ме и ме качиха по нощница на 2 етаж където са операционните и там се започна изследвания клизма, от която трябваше 3 пъти да ходя до smile3550 и покрай това напъване ми падна и тапата, но беше бяла като сопол без следи от кръв, и така разхождам си се аз из коридора и чакам, доктора беше разрешил на майка ми и татито да се качат и да чакат до асансьорите, пратих ги до аптека да вземат разни консумативи които се изисквали за операцията и като се върнаха айде доктора ме подкара към операционната и там ми викат събличай се и аз малко #Crazy, та съблякох всичко и както мама ме е родила се качих на масата, малко кофти ми стана защото се почувствах като агне на заколение, разни хора ме обикалят и връзват ръце, крака, бучкат ме с разни игли, сложиха ми банка и доктора почна да ми маже корема с разни мокри неща, да го почисти, ама аз като незнам си мисля боже упойката не ме е хванала още той да не почне да ме реже, и питам аз кога ще ме хване упойката, а те хората още не ми я били сложили. После като метнаха едни зелени чаршафи отгоре ми и ми заформиха нещо като палатка, после упойката и ......следващия момент вече ме събуждаха и аз им викам, че така сладко съм си спяла, а те ме събуждат, даже леко усетих последните 2-3 бода като убождане от комар, и съм успяла да си изям един зъб tooth който беше почнал да се рони по време на бременността, добре че е най отзад до мъдреца и не се вижда, после ме прехвърлиха в легло и ме закараха в реанимация, на път за там чувам гласа на майка ми обаче не я видях и тя после ми разправя че съм им казала с мноооого бавен тон все едно викам отдалеч " Чууууувам теееееее но не те вииииждам"......

Край на първа част

После ще продължа че бебко му стана време за следобедна закуска

Целувки на всички от мен  love001

# 218
Здравейте момичета!

Честито на Тани 83!
Просто ви се възхищавам на всички с бебчета колко сте упорити и колко добре се справяте с новите отговорности! Дано и аз успея... Преди това обаче трябва да успея да родя, де   Laughing

Мамите 2 в 1 гледам са се разпитвали коя къде ще ражда - аз ще бъда в Шейново. Отскоро вече не ходя на моята си ЖК, а в Шейново при лекарката, която ще ме изражда - преди две седмици ме гледа на ехограф, миналата седмица ме прати на запис на тонове, тази седмица ще ме проверява за разкритие и така...това само ми правят. Иначе преди 2 седмици бебо излизаше 3 кг, сега вече не ми се мисли... но то тези ехографи май хич не са точни.

Иначе и мен вече ме хванаха нощното безсъние и шантавите сънища! Тази нощ, моля ви се, сънувам, че бебето ми е голямо колкото една длан, но за сметка на това мъжкият му атрибут стига до коляното...сутринта направо умрях от смях! При това чакаме скромна девойка!
Притеснявам се, че коремът ми хич не е паднал...много ми се иска бебка да си застопорява вече главичката и да си се раждаме нормално, ама за съжаление нямам думата... На всички ли ви се смъкна корема преди раждането и как го усетихте?

Засега това, успех и много енергия на 1+1 и кураж на 2 в 1!

# 219
  • София
Здравейте на всички и честити бебоци   bouquet . Не съм се включвала от цяла вечност, но спрях работа от 2 седмици, а вкъщи досега нямах нет. Току що ме включиха и побързах да влезна във форума , за да видя дали има още мами като мен - 2 в 1  Rolling Eyes . Искам да пожелая успех на тези, на които им предстои раждане и естествено на тези, които вече си гледкат бебоците.

# 220
  • София
И чакаме с нетърпение да продължиш разказа си Калима  Peace. Радвам се, че всичко вече е преминало и можеш спокойно да се наслаждаваш на бебчо Hug

# 221
Момичета, кога да я давам тая вода?? тя като е гладна й давам шишето с кърмата, като си изяде вече дреме и не мога да й набутам шише с вода. През другото време спи, не ми се буди за една вода. А пък е и дребосък още, 2750 ни изписаха и гледам като гракне да й наливам кърма, че да расте.... Какво да правя? И ние сме с жълтеница и като не давам вода, как ще й мине??

Леля Зеля, нашите мишочки са родени еднакви кг. твойта по колко яде? Моята яде по 60 мл. и не ще повече....  Cry Някой път е даже на 40-50, рядко изяжда по 70

Веничка вчера ми ядеше точно по 60 грама , сега изяде 80 ама това е рядкост по принцип са в границите 60-80 грама и като я напъна за още го повръща, нали уж трява да са 100 не знам как ще ги стигнем ?!?

# 222
Здравейте,мами и от мен Hug
Честито на всички новообебили се и леко раждане на тези,които са 2в1  bouquet Praynig
Влизам на бързо само да ви почерпя виртуално за рожденния ми ден newsm38 beer2 cook
Ние сме добре,храним се по режим(така свикна в болницата) и последно се храним в 12часа,и после чак в 5-6часа сутрента.Вода си пие редовно,а за жълтеница нищо не съм разбрала(да чукна на дърво)

Лека вечер,аз отивам да се приготвям за довечера Drunk lovekiss

# 223
  • София
Привет и от мен.Ще се преносва, значи.Въпросът е с колко...........Терминът ми беше вчера, ама не би.А стомаха ми вече втора седмица е между краката, преди два дена и болезнени контракции се обадиха, но ..........
Направо завиждам на мамите, дето си гушат бебоците.Аз вече наподобявам изнервен мамут и съм опасна за околните (така страшно гледам, че...) Утре ще ходя на жк, да видим какво ще ми кажат.Все се надявам, че до утре може да родя, ох, дано........
Хайде, да не развалям темата с моите оплаквания........
Целувки на бебораните и много късмет на тези, които останахме 2в1
  bouquet

# 224
  • във фурната
Здравейте и от нас с Косeто Hug
Най после да ми остане време да пиша.Честито на всички нови мами,а на малкото останали 2 в 1-търпение-малко остана!
За лекарството за увеличаване на кърмата-метоклопрамид се казва/деган,церукал,реглан/.По принцип е п/в повръщне-допаминов антагонист.Не е много за препоръчване по време на кърмене,въпреки че увеличава кърмата,т.к може да има странични ефекти-депресия и екстрапирамидни смущения/подобни на Паркинсон/.
За Еспумизан капките-дозата е на всеки 2 часа по 20  до 25 капкиОще някакъв фармацевтичен съвет щях да дам,но ми изфиряса от главата newsm78
Ние с Косето сме добре,имаме си още жълтеница,но акаме често и се надявам скоро да изчезне.Кърмим се от гърда,пълним памперсите и се надявам да изяжда достатъчно.Хайде Чао засега,че дългът ме зове Stop

Общи условия

Активация на акаунт