Прием на ученици в първи клас в общинските училища - София - 10

• 40 100
  • 739
  •   1
Отговори
# 660
Системата не задължава училищата да отбелязват веднага или почти веднага записаните деца. В нашето училище моето дете, с подадени всички документи, стоя 2 дни неотбелязано в системата като записано. Отидох в училището и се разправях. Отбелязаха моето и още 2 деца веднага. След това, в последния ден (петък следобяд), изведнъж въведоха над 15 деца като записани. Силно се съмнявам, че в търсено училище родителите са изчаквали последния ден, за да си запишат децата.

# 661
Мисля, че и миналата година го казах, но ще го кажа пак. Не може по време на кандидатстване да се отбелязва в системите в последния момент. Да беше затворена система като в 7 клас и да няма родители, които да седят в сайта и да следят и да гледат свободни места по-разбирам... но тук всеки има достъп до списъците и не смятам, че беше коректно от страна на това училище да действа така...

При кандидатстването на 7 клас има указания да се отбелязва, ако не веднага след всяко дете, поне в края на деня да се свърши тази работа. Можеха да "откраднат" идеята оттам...

# 662
Пиша го само за информация на родителите, които ще следят и рефрешват страницата на конкретни училища.

# 663
Здравейте, с извинение, ако въпросът вече е обсъждан и ви се стори малко объркан.
 Ако се подаде само една кандидатура, в която детето има много малък шанс за прием, възможно ли е за 2-ро класиране да се добави още една, т.е. друго училище като 2-ро желание. Съответно, ако се класира на това 2-ро желание, но не се запише, за 3-то класиране отпада ли автоматично училището, където вече е прието, но незаписано и да се чака за 1-вото желание ( в случай,че са останали незаети места за 3-то класиране). Рисково ли е това според вас?

# 664
Здравейте, с извинение, ако въпросът вече е обсъждан и ви се стори малко объркан.
 Ако се подаде само една кандидатура, в която детето има много малък шанс за прием, възможно ли е за 2-ро класиране да се добави още една, т.е. друго училище като 2-ро желание. Съответно, ако се класира на това 2-ро желание, но не се запише, за 3-то класиране отпада ли автоматично училището, където вече е прието, но незаписано и да се чака за 1-вото желание ( в случай,че са останали незаети места за 3-то класиране). Рисково ли е това според вас?
За всяко класиране се редят наново желанията. Можете да кандидатсвате в едно училище неограничен брой пъти.

# 665
  • София
Възможно е за първо класиране да сложите 1 желание, а за следващите класирания 2 или повече желания. Ако не запишете детето на мястото, на което е прието, то мястото му във въпросното училище се губи, не се запазва, но можете за следващо класиране отново да кандидатствате в същото училище, в което детето е било прието, но не се е записало на предишно класиране. Може колкото искате да чакате за училището по първо желание, но накрая ще сте принудена да запишете детето просто някъде в София, където има свободни места, няма да открият специално за вашето дете допълнителна бройка за желаното училище, щото родителите му много държат да е във въпросното училище и са чакали 10 класирания да се случи някакво чудо.

# 666
Възможно е за първо класиране да сложите 1 желание, а за следващите класирания 2 или повече желания. Ако не запишете детето на мястото, на което е прието, то мястото му във въпросното училище се губи, не се запазва, но можете за следващо класиране отново да кандидатствате в същото училище, в което детето е било прието, но не се е записало на предишно класиране. Може колкото искате да чакате за училището по първо желание, но накрая ще сте принудена да запишете детето просто някъде в София, където има свободни места, няма да открият специално за вашето дете допълнителна бройка за желаното училище, щото родителите му много държат да е във въпросното училище и са чакали 10 класирания да се случи някакво чудо.
Благодаря, ясно ми стана ! Вярвам, че чудеса се случват в общинските училища Smile

# 667
Здравейте, моля помогнете, кое учулище смятате, че е за предпочитане в района на Лозенец - 35 или 120-то?

# 668
Здравейте, наредих желанията, записах постоянния адрес на всички ни, когато дам на критерии ми излиза списък с въпросните ни училища, които ни се падат по район. Но когато дам на профилната секция ми излиза надпис. С червени букви: Моля, посочете административен район за начисляване на точките по Общ критерий 2 в секция „Критерии“. Това на всички ли ви излиза или аз нещо не съм до писала като хората? Настоящият адрес е незадължителен и не съм го писала.

# 669
Добър ден, бих искала да ви попитам ( извинявам се ако е обсъждано вече), мога ли да подредя кандидатурите на детето в края на месец май? Зная, че първо класиране е на 5 юни и ден преди това ще заключат системата. Притеснява ме, че преди края на месеца няма да имам яснота ( има вероятност да заминем за чужбина) дали това “ късно” регистриране ще се отрази на кандидатсването.
Благодаря ви.

# 670
  • Sofia
Можете да си направите и пренареждате кандидатурите до заключването на системата. Това не се отразява на кандидатстването/класирането.

# 671
Brin de muguet , благодаря !

# 672
https://kg.sofia.bg/#/faq/111
Май ще смятат 12 години началото на юни месец.Подаване на заявления явно се тълкува подаване на документи за 1клас.Отделен въпрос е при заключване на системата или при физическото подаване ще е(при градините тогава се вземат предвид критериите,заключване на системата).Поне аз,така го тълкувам

# 673
Здравейте! Гледаме списъка чакащи в желаното от нас училище. Детето ни е в трета група и това е първото му желание, но пише, че е с нула точки за конкретно тази кандидатура? Тотално съм объркана какво значи това и защо? В други училища, за които е четвърта група си има точки 🧐 Нещо изпускаме предполагам

# 674
За група няма точки. Допълнителни точки се дават при наличие на някой от допълнителните критерии. Водещо е групата, не точките. Точките служат за преднина в съответната група. (5 точки във втора група служат за преднина пред тези деца във вторс група с 0 точки, примерно). Желанията не носят точки.

Общи условия

Активация на акаунт