Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Опитвали ли сте с Хомеопатия?

  • 4 978
  • 9
  •   1
Отговори
Момичета попаднах на интересни становища, смятам че биха могли да са полезни  -
http://clubs.dir.bg/showflat.php?Cat=159&Board=homeopatia&am … p;part=1&vc=1
ако има опитвали с Хомеопатия - нека споделят какво се е случило.
Това е тема, която ме вълнува - предполагам и вас. Nerd

# 1
  • Враца
  • Мнения: 4 677
Благодаря Ева, (съименичка си ми), звучи добре, пробягва ми такава мисъл.

# 2
всички сме щастливи когато нещата имат хубав край Wink

# 3
  • Мнения: 920
Аз съм опитвала с хомеопатия. При това един познат женски доктор ми я препоръча......но или не случих на хомеоПАТКА или има нещо съмнително в цялата идея.
Тя ми даваше лекарствата - в тъмни шишенца някакви капки... трябваше преди да ги пия да тръскам шишенцето определен брой пъти за да се "зареди с енергия". Можете да предположите че "лечението" нямаше ефект.

# 4
  • Мнения: 1 498
За хомеопатията- това е много дълга тема.Аз съм се интересувала и все още се интересувам от т.н комплиментарна медицина. Основното нещо, което трябва да знаете, че в света има 2 тендеции. Едните са привърженици на т.н."класическа"хомеопатия.Тя се практикува в Англия, Индия и др.Тя е тази в, която получаваш готови бъркочи, които хомеопата забърква, разрежда и пр. Не е необходимо той да е лакар- има ли табелата хомеопат- давай наред....Другата хомеопатия е т.н."Боаронска"хомеопатия или също я наричат "Френска". Техните продукти се продават във фабрични опаковки (има ги по аптеките), те са тествани в лабораторни и клинични условия, както и иследванията им са публикувани в престижни медицински издания като "British journal of Medicine" и др. Всеки защитава своята позиция, но това, което аз лично смятам и съм се консултирала със топ специалисти е, че по-добрата е Боарон- поради гореизброените неща. Другото нещо, което е от изключителна важност е опитността на хомеопата за поставянето на правилния терен, конституция и съответно определяне на препарата.  Нещо важно за хомеопатията(всичко ви го казвам от опит):1.Тя не е панацея 2.Определено има постижения, но НЕ във всички области. Областите в коиот тя е ефективна са- травми (мускулни, рани), дерматология(до определено место и в зависимост от заболяването), вирусни(грип и пр) ако се хванат в много ранен период и някои др.- сега не мога да се сетя. Тя има своето място, но не загърбвайте традиционната медицина.И най-вече "физическите упражнения" Wink
И само да не забравя в България е разпространена предимно хомеопатия Боарон, те са с преференциални цени за България и за сведение на всички, които обявяват лекарите ни за по-долно качество- тя се практикува САМО от медици.

# 5
След като се интересуваш от хомеопатия то тогава би трябвало да знаеш,че принципа на хомеопатията е лекуване на организма на индивидуален човек - както тялото, така и духа. Затова се изготвят индивидуални лекарства. Как тогава хомеопатичните лекарства на Боарон могат да се приемат от всеки и да имат ефект при всеки?Това си е чиста проба индустрия.
Единственият проблем при така наречената "класическа хомеопатия" е да попаднеш на знаещ и можещ хомеопат, за да може да постави правилната диагностика, а от там и подходящото лекарство.
Но не губете кураж - аз съм с две ръце ЗА хомеопатията и от две години се лекувам само с хомеопатия-ефекта е излючителен.

# 6
  • Мнения: 1 498
Гост здравей!
Това за лекуването на духа съм категорично против. Който претендира, че лекува духа е жив шарлатанин. Има само Един, който може да го излекува. Темата е за хомеопатията- аз подкрепих достатъчно аргументирано своята позиция. Хомеопатия Боарон, независимо, че се е превърнала в индустрия, в което ти влагаш негативен отсенък,  е единствената, която има публикации в престижни международни медицински издания. Колкото до това, че ти се лекуваш 2 години по този начин  е прекрасно, а още повече това, че си открила добър хомеопат. Но за мен лично това  е все едно да сравняваме фелшер и лекар.И двамата лекуват, нали разбираш?
Мъжа ми в продължение на 1 година и кусур се лекува с хомеопатия, при един от най- ренимираните хомеопати- преподавателката на тази дисциплина в Бг. За съжаление- нямаше никакво подобрение. Но това не означава, че препаратите или хомеопата не е бил добър. Просто не всичко се лекува с хомепатията. Това е основното, което исках да подчертая.

Поздрав!

# 7
  • Мнения: 1 498
и ако трябва да бъдем още по-прецизни в понятията. Хомеопата, за който говориш би тябвало да изиска диагноза от квалифицирано медицинско лице, а след това да ти определи терена, конституцията и останалите параметри....ти знаеш.

# 8
Явно не си прочела внимателно това което съм написала.Имам предвид,че в основата на хомеопатията е залегнало да се лекува не само конткретна болест-за това е традиционната медицина, а да се стигне до първоизточника на проблема.Това не може да се постигне от една диагноза, която в много от случайте може и да не е поставена правилно.За целта се води един задълбочен разговор с пациента като хомеопата се "рови" в психиката на пациента.
Напълно съм съгласна че и лекаря и филдшера лекуват всеки който както може а и според мен целта е крайния ефект и ако фелдшера е излекувал то какво значение и ма след като човекът е здрав!
В края на краищата всеки има право на мнение - аз изразих своето, както и уважавам твоето и мисля ,че спора става безпредметен тъй като все още няма разрешение, а се води от доста отдавна и не от нас а от много по учени "глави"!
Всеки се доверява на това което му е помогнало!
Пожелавам ти успех!

# 9
  • Мнения: 1 498
Нямам намерение да споря нито, пък да правя реклама на когото и да било. Точно така, ако фелшера те излекува, а лекаря не- в карйна сметка за самия теб няма значение.
Те действително изследват различни от само физическия проблем неща, но не ги лекуват. Това са фактори, които им помагат да определят какво точно да предпишат.

Поздрави.

Общи условия

Активация на акаунт