Ноемврийчета напети весело растат 2 :)

• 12 732
  • 310
  •   1
Отговори
# 255
  • тук-там
Цитат на: T o n i
Последно питам за яденетата Simple Smile
Колко часа според вас нощен сън трябва да прави бебето ?
Майка ми каза, че аз и брат ми сме правили по 10 часа  Shocked но на мен това ми се вижда прекалено...моята ламя никога няма да изкара толкова...

Рая тази нощ спа 10 часа - от 22.30 до 8.30 часа, дори се притесних и я събудих. Не изглеждаше гладна, та се шашнах още повече. Но тя взе да ми се хили и се успоких. Явно си е поспаливо детенцето, то и ние с татито сме поспаливи, та няма на кой да се метне. Иначе обикновено спи по 8-9 часа непробудно. Даже спря да се буди с рев. Само премрънква и си смуче палеца. Обикновено я вдигам от леглото и тя все още дреме. За сметка на това обаче през деня спи доста по-малко. До обяд рядко се одремва, а седобяд по час-два, привечер също дреме, но се буди, ако я оставим в креватчето. Иначе вечер заспива сама, да чукна на дърво. Пъхам я в чувала, гаса лампата и излизам от стаята.

Днес ни ваксинираха, за сега добре се държи, но се притеснявам, да не вдигне температура. Така ни предупреди педито. Вашите душици имаха ли някаккви реакции?

# 256
Цитат на: maria_maria
Цитат на: DidKa

И аз не съм ходила....и вече се страхувам да отида.Още не съм се изчистила и даже от време на време имам болки Sad Има ли някой в моето положение?
maria_maria би ли написала как е мина прегледа ти?
Благодаря ти

Ами прегледаха ме,но ще трябва някъде към началото на лятото пак,за да ми направят цитонамаска,че много ранички правя.А след раждане се появяват.Поне при мене.Не че е задължително. Не се притеснявай,аз след първото раждане до 6 месец не се бях оправила,та пих тогава противозачатъчни ,които да ми регулират цикъла.И сега смятам да пия,само чакам да ми дойде,че не ми е идвало до сега.

Благодаря ти....аз на 24-ти ще ходя на гинекологичен преглед и ще видим какво става.При мен май има и друг проблем, че не съм зашита както трябва (имам 9 шева, засегнато е и дупето - понякога има и кръв)и напипвам някакви подутинки Sad отдолу.
Ох.....след няколко дни ще разбера....

# 257
Цитат на: mtz
Днес ни ваксинираха, за сега добре се държи, но се притеснявам, да не вдигне температура. Така ни предупреди педито. Вашите душици имаха ли някаккви реакции?

При нас нямаше никакви реакции..... като се прибрах му дадох една лъжичка Tylenol за бебета профилактично и той заспа....и спеше повече, отколкото други дни.Вечерта мислех отново да дам, но после се отказах.Детенцето си спинкаше спокойно.
Дано и твоята сладурана няма проблеми и не вдигне температура.... Mr. Green

# 258
  • тук-там
И ние сложихме в дупето свещичка Еферелган профилактично. Дано се разминем с температурата. Сега спинка и изглежда спокойна.

Имам въпрос към мамите, които кърмят. Спазвате ли някаква специална диета, за да запазите кърмата си? Аз ям каквото ми падне и се притеснявам за кърмата, тя и без това не е кой знае колко, та не знам, дали не трябва да наблегна на някои храни.

# 259
Цитат на: Mariela
Аз точно това с термометъра имах в предвид.

Аха, не съм те разбрала Simple Smile
ами значи, ако 24 часа не е имало ако в памперса, намазвам термометъра с крем здраве, пъхам и го в дупето и съвсеееем лекичко го дръпвам настрани, за да се поотвори един вид самото дупе (ох, малко грубо звучи....правя го наистина съвсем лекичко и внимателно) - бебето моментално се напъва и изкарва каквото има. След като съм я изакала по този начин следващите 2-3 дни рядко се налага да повтарям процедурата. Ами това е. Ако решиш пробвай. Аз лично не се притеснявам, че може да и станат лениви червата и не чакам 3 дни, ами си действам. Някак си по-редно ми се вижда... иначе не мога да си представя - само влиза, а нищо не излиза.. и коремчето и става едно твърдо такова.. не е си работа.. трябва да се изкарват тези акота навреме Simple Smile

# 260
  • Germany
Ох, и аз искам 10 часа сън! Ние не ядем вече нощем но мрънка и сумти и трябва да давам бибата през около 1,30ч. Иначе спи от 10.30 до 7.00 но с пиене на малко вода към 3-4 и мрънкане между 2 и 6 та аз съм си вечно недоспала:(

# 261

ей тия усмивки ме размазват, забравям дали съм спала, дали съм яла и ще успея ли да отида до тоалетна докато се върне тати (към 6-7 вечерта)
Тони, много е сладичка бузанка да я нацелуваш по пухкавите ръчички, русичка?? на тати? моята шушулка пък е една беличка и синеока .............. туй дете не е от мен
Надежда също спинка по 7-8 часа ама .............. от 8-9 до 4-5 сутринта така че не го броя ...
Mariela , аз се бях възползвала от информацията от mtz относно клизмите и акането, стори ми се приемливо и нетравмиращо, та за какво става въпрос, всяка сутрин слагам в дупето по 2мл. глицерин (аз в последствие намалих за да се напъва сама бебка и да усеща че и тя участва в тази работа та да не чака само на мен). Онзи ден бебка много плака отказваше да яде и само се напъваше (пък я бях вече изакала) и аз се обадих на педиатърката. Тя жената дойде у дома да я види и ............. моята мома засмяна, насрана и гука ........ ми много неудобно ........ та като си говорихме с пед-ката тя ме посъветва да спра всички капки против колики (редувах Саб и Бейбинос и същия ден бях купила Еспумизан Л да пробвам и него) и чайчета и каза че те запичали ("то ти виждаш с тях и без тях детето все си го боли" - тя) От два дни сме без капки и чай само на мляко и водичка със захар, сутрин ябълка следобед морков (леле как ги плюе това дете .....) и резултата е = ака сама три пъти на ден. За момента коликите са в затишие ама какво ще стане като се появят пак не знам ....

# 262
Цитат на: 2 в 1

ей тия усмивки ме размазват, забравям дали съм спала, дали съм яла и ще успея ли да отида до тоалетна докато се върне тати (към 6-7 вечерта)
Тони, много е сладичка бузанка да я нацелуваш по пухкавите ръчички, русичка?? на тати? моята шушулка пък е една беличка и синеока .............. туй дете не е от мен

Ами ние и двамата с тати сме тъмни Simple Smile но като деца сме били русички Simple Smile знам ли и аз Simple Smile тя така както е тръгнала скоро и плешивичка ще ми остане Simple SmileSimple Smile иначе и Танюшката е мноого бяла и синеочка все още Simple Smile

# 263
  • тук-там
А пък моята мома е тумнокоса и тъмноока (очите и са като маслини още от раждането). И аз така разправям, че не е от мене, щото в нашия род сме светлички. Ама определено е от мъжът ми, одрала му е кожата. Вашите бебешори на кой преличат? То ясно, че ще се променят, ама за сега.

# 264
Цитат на: mtz
А пък моята мома е тумнокоса и тъмноока (очите и са като маслини още от раждането). И аз така разправям, че не е от мене, щото в нашия род сме светлички. Ама определено е от мъжът ми, одрала му е кожата. Вашите бебешори на кой преличат? То ясно, че ще се променят, ама за сега.

Благодаря,ще пробвам на своя глава с тези капки.Пък ще видим какво ще излезе.
Тони е тъмен и няма на кого да бъде светъл. Laughing  Laughing Идвамата сме с тъмни очи,а моите дори черни.Но определено за сега прилича на баща си.Затова пък дъщеря ми ми е одрала кожата. #Milti  #Milti
Друго искам да ви споделя.Дано не ми се смеете. #Puppy dog  #Puppy dog Аз не знам какво ми става,но откакто бебо се роди много се притеснявам за него.Все ме е страх да не се разболее.От тия мои щуротии вече глава ме боли.Когато дъщеря ми беше бебе,бях млада и не съм му мислила толкова.А сега..... Не знам при вас как е,ама аз не се издържам вече. Sad  Sad

# 265
Цитат на: T o n i
Аз точно това с термометъра имах в предвид.

Аха, не съм те разбрала Simple Smile
ами значи, ако 24 часа не е имало ако в памперса, намазвам термометъра с крем здраве, пъхам и го в дупето и съвсеееем лекичко го дръпвам настрани, за да се поотвори един вид самото дупе (ох, малко грубо звучи....правя го наистина съвсем лекичко и внимателно) - бебето моментално се напъва и изкарва каквото има. След като съм я изакала по този начин следващите 2-3 дни рядко се налага да повтарям процедурата. Ами това е. Ако решиш пробвай. Аз лично не се притеснявам, че може да и станат лениви червата и не чакам 3 дни, ами си действам. Някак си по-редно ми се вижда... иначе не мога да си представя - само влиза, а нищо не излиза.. и коремчето и става едно твърдо такова.. не е си работа.. трябва да се изкарват тези акота навреме Simple Smile

Тони благодаря за информацията - ще пробвам ако се наложи , но понеже се бях притиснила звъннах на педиатърката само че докато тя доиде (след около половин час) Мишо беше свършил сам работата.

# 266
И мойта беба се е метнала на тати, беличка със светли очета, светла косичка и дълга за месеците си.
Пу, пу да ми е жива и здрава!!

# 267
И ние приличаме на тати..а казват , че момчетата приличат на мама... Grinning , Да е жив и здрав , не е важно на кого прилича повече... Simple Smile

# 268
Тони,някъде из форумите бях чела,че търсиш потничета-боди.Аз днес ходих до магазина на Захи.Там видях.Има много хубави неща.Намира се на ул.Бигла срещу Кемпински.

# 269
Тони благодаря за информацията - ще пробвам ако се наложи , но понеже се бях притиснила звъннах на педиатърката само че докато тя доиде (след около половин час) Мишо беше свършил сам работата.

O, ами супер Wink още по-добре Simple Smile хайде стискам палци да си акате редовно за в бъдеще Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт