Има ли запалени по плетенето?

• 200 316
  • 286
  •   1
Отговори
# 90
Момичета, теата много ми допада.Плела съм, но преди доста години и винаги някой ми е помагал. Сега обаче вие ме запалихте пак да започна ,а няма кай да ми помага....Та въпросът ми е за въпросният шал на вълнички - може ли някой да обясни точно как се плете - да напише схема по която да ги правя ред по ред?

Много ще съм ви благодарна.
Хубав ден и се усмихвайте.

# 91
В червено е много по-красив!
Аууу и в синьо ме грабна, страхотен е! Вижда ми се много труден за изпълнение обаче.

vbsisi, благодаря ти! Тъкмо щях да питам за нещо подобно.

Чудесно се справяш! Чорапчето по схема ли е плетено? Грабна ме, искам такива за малката Grinning.

И на мен плетенето ми е хоби от детството, през последните няколко години не ми остава време за жалост.
Довършвам одеялце на една кука и се захващам с пуловер за малката, отдавна съм му хвърлила око.

# 92
Летяща крявке искам схема на чантата Praynig! Има ли! Ако да много моля за нея!

# 93

................ и само някой да се е присмял на схемата.  Mr. Green  Mr. Green
Като гледам как талантливо съм я нарисувала, май пак ще трябва да обясня.

# 94
Не знам, дали това ще ви помогне, но тук личи как се получава вълничките.

Летяща крявке искам схема на чантата Praynig! Има ли! Ако да много моля за нея!

=^._.^=, Мацинка, коя чанта?

# 95
Кравичке, схемата ще свърши работа след малко обяснения. Моля , напиши ги  Embarassed. Ще съм ти благодарна и ако препоръчаш вид прежда, номер игли...брой на бримките. Абе като за пълен идиот обяснение  ooooh!

# 96
# 97
Кравичке, схемата ще свърши работа след малко обяснения. Моля , напиши ги Embarassed. Ще съм ти благодарна и ако препоръчаш вид прежда, номер игли...брой на бримките. Абе като за пълен идиот обяснение ooooh!

Като гледам на шала личат седем ивички/вълнички, значи:
1. Нанизваш 45 бр. бримки
2. Започваш 3 бр. опаково, 3 бр. лицево ....и така 7 пъти, като накрая пак завършиш с 3 бр. опаково
3. След като изкараш 2-3 реда, започваш да прилагаш схемата. Съветът ми е да свиваш и наддаваш в ивицата, която изплиташ със опакови бримки, защото те хлътват навътре, а вълничките се получават гладки.

=^._.^=, тази е много обикновенна. Ти разгледа ли другите?

П.П. Забравих да напиша за преждата. Задължително гладка, зада изпъква шарката. Средно дебела и едноцветна. На етикета на преждата се препоръчва № на иглите.

Последна редакция: ср, 25 окт 2006, 11:16 от letia6tata_krava

# 98
=^._.^=, тази е много обикновенна. Ти разгледа ли другите?

Виждам аз, че обикновенна. Но дъното се чудя кака е направено. А за другите къде да гледам.

# 99
Благодаря кравичке. Ей така обичам да ми се обяснява. Сега остава да купя прежда и да започна за да видя какво съм разбрала.  Simple Smile

А колко прежда да купя?

Последна редакция: ср, 25 окт 2006, 11:48 от Радостина

# 100
100 грама / 1 клъбце ще е достатъчно предполагам. После плетеш докато има.  Mr. Green

# 101
И още нещо - като вид коя е най-подходяща? Ох ...ама аз верно като пълен идиот питам. Rolling Eyes

Кравичке   bouquet

# 102
letia6tata_krava, благодаря ти.
Тия схеми и плетки със свивките и наддавките още ми се опъват. Дано се справя. Ще се пробвам като свърша на мъжо пуловера.

# 103
http://asu.mich.ru/vyazm_1.htm

Намерих това, много, много бебешки модели и не само!

# 104
Пу и аз се записвам при вас Mr. Green Аз плета всичко що е на две куки, обаче не мога да кроя и това си е Cry Хващам списанието и най- много да си преизчисля 1-2 размера на горе или надолу. Утре ще приготвя малко снимки.

Общи условия

Активация на акаунт