За бебета и деца от 0+ месеца : Бързи въпроси, отговори, съвети -93

• 21 642
  • 737
  •   1
Отговори
# 330
  • Германия
Момичета, това на какво ви прилича? Появиха след като седя 10 Мин на прошарена сянка, в голяма жега. Първо на раменете и гушката, сега се разпростират на сгъвката на ръката, и по корема. Мислих, че е претопляне, може ли да е шарка. Сърби го

Не е шарка, претопляне е. Дъщеря ми миналата седмица се обрина така, когато беше 34градуса на вън. Първо по сгъвките беше при нея, след това гушата и по раменете и гърба. Ето снимка от днес, но беше много зле :

# 331
Да, и аз мисля, че е претопляне, то обикновено се получава по меките части и там къде най-много се потят. Gingira alba спрейчето много помага в такива случаи.

# 332
Ако го мажа със зехтин, дали ще помогне?

Последна редакция: вт, 22 юни 2021, 11:55 от Little heart

# 333
Мами, за следобедна закуска, всеки ден ли давате каши? Защото прочетох, че не минало всеки ден, тъй като запичали и следвало да се редува -ден на плодово пюре и ден на каша? Вярно ли е?

# 334
Не бих мазала със зехтин в горещото време...освен джинджира може и цителиум, да диша повечко кожата.

# 335
При нас не е запичало, но аз гледах да разнообразявам и да се съобразявам с вкуса на детето.

# 336
Тоест, всеки ден давахте каша, така ли?

# 337
В един период да, след това, като видях, че й липсва разнообразие, редувах с плодово пюре.

# 338
Тоест, дни в които давате каша с пюре и дни, в които предлагате само плодово пюре?

# 339
Аз давах или само каша или само пюре, рядко смесвах кашата с пюре. Просто предпочиташе кашата чиста.

# 340
Кога е време да се сложи възглавничка на детето?
И каква възглавничка избрахте вие?

# 341
И аз се чудя за възглавница,всъщност на яслата как спят с възглавница ли?
Мислех че към 2г се слага ...нз😇

# 342
Ами и аз мислех по-късно да слагам, но от няколко дена малкия си взима плюшената играчка и я гушка под тялото. Чудех се дали не е защото иска да спи на по-повдигнато.

# 343
Тоест, дни в които давате каша с пюре и дни, в които предлагате само плодово пюре?
Аз ги смесвах и давах всеки ден каша с плодово пюре на закуска. Оризовата запича, комбинирах я с разхлабващи пюрета.

# 344
  • Пловдив
На 9 месеца е, никога не е опитвал каша.

Общи условия

Активация на акаунт