За бебета и деца от 0+ месеца : Бързи въпроси, отговори, съвети -93

• 21 648
  • 737
  •   1
Отговори
# 315
  • София
Здравейте!
разбирам, че това което ще питам не е за тази тема, но тази която ми трябва не мога да я открия.
Интересувам се от темата, в която се коментира проба "Манту" и БЦЖ ваксина за деца на 7 год.
Предварително благодаря на тези, които ще се включат с линк към въпросната тема.
хубав ден!

# 316
Варя картофите на пара и после в Нутри Булет ги блендирам и пак става като лепило, детето не иска пюре от картофи.
Аз имам питане-въведох оризова каша, днес купих от царевица. Обаче, се зачудих с какъв плод да я комбинирам и от много мислене сложих в домашното пюре от тиквички една супена лъжица царевична каша за обяд. Така може ли да я въведа, като сгъстявам зеленчуковите пюрета???

# 317
Аз правя всякакви комбинации.

# 318
Аз нямам опит с пюрета, ама защо не намалите количеството картоф за сметка на друг зеленчук. Примерно 50/50 или 60/40. Или пък намачкайте с вилица и с масло - да стане като обикновено картофено пюре. При нас картофите се проядоха доооста късно, след 1г. Не помня кога точно. Просто не го харесваше картофа.
Едит: може да има значение и сорта картоф, за да става на лепило. Може да се пробва и розов/червен картоф. Те обикновено се водят за пържене и са малко по-сладки.

# 319
При мен не върви да мачкам с вилица, защото моето дете иска идеално гладка смес, едно зрънце да има и го плюе.

# 320
Здравейте, имам въпрос относно АМ. На етикета пише, че трябва да седи на 25 макс градуса, но в къщи от утре с тези жеги ще се вдигнат темп. над 25. Дали ще е проблем за АМ и ако е имате ли някаква идея къде да го сложа. Благодаря

# 321
Здравейте, имам въпрос относно АМ. На етикета пише, че трябва да седи на 25 макс градуса, но в къщи от утре с тези жеги ще се вдигнат темп. над 25. Дали ще е проблем за АМ и ако е имате ли някаква идея къде да го сложа. Благодаря
Приберете го в някой шкаф на тъмно, там е по-хладно.

# 322
  • София
Пасиран картоф винаги става на лепило. С/без мляко/масло все е подметка.
Единствено с намачкване става ядлив + АМ/кърма/вода + масло/зехтин. Само тогава се приемаше. Остава на бучки, иначе е мноооого игра на нерви да се намачкат и те (не съм се занимавала толкова чак, но малкият не е имал проблем с бучки).

# 323
Здравейте! Направихме снимка на бял дроб на детето, защото е с бронхит, но се оказа, че няма свободен час за пулмолог за тази седмица. Има чак в средата на другата седмица. Затова се чудя дали да го записвам - тя снимката вече ще е на седмица и половина и може би ще трябва нова, а това си е облъчване (1.6г е). Какво бихте ме посъветвали? Благодаря!

# 324
Здравейте! Направихме снимка на бял дроб на детето, защото е с бронхит, но се оказа, че няма свободен час за пулмолог за тази седмица. Има чак в средата на другата седмица. Затова се чудя дали да го записвам - тя снимката вече ще е на седмица и половина и може би ще трябва нова, а това си е облъчване (1.6г е). Какво бихте ме посъветвали? Благодаря!

Може да пишете в темата на Д-р Милена Янкова във форума, тя е пулмолог и може да ви даде напътствия как да процедирате.

# 325
Личният лекар на детето да назначи лечение. Като отидете при пулмолога, ще преслуша, поне ще проследи има ли подобрение от лечението. Дори снимката вече да не е актуална, виждайки къде е проблема, вероятно и на слушалка ще може да проследи накъде са нещата.

# 326
Личния лекар наистина може да даде насоки за действие на първо време, а после пулмологът да се изкаже. Не, не е проблем, че снимката ще е на една седмица. Важното за момента е бронхитът да се лекува, за да не стане хроничен

# 327
Какво е разчитането от рентгенолога?

# 328
Момичета, това на какво ви прилича? Появиха след като седя 10 Мин на прошарена сянка, в голяма жега. Първо на раменете и гушката, сега се разпростират на сгъвката на ръката, и по корема. Мислих, че е претопляне, може ли да е шарка. Сърби го

# 329
Нищо не се вижда на снимката, размазана е твърде много.

Общи условия

Активация на акаунт