За бебета и деца от 0+ месеца : Бързи въпроси, отговори, съвети -93

• 21 590
  • 737
  •   1
Отговори
# 495
26 градуса е вкъщи. С климатик сме.
Бебето стои само по памучна пижамка (с къси ръкави и къси крачоли).
Слагаме лосион за суха кожа на Хипп след баня. Да мажа ли с нещо друго?

Тоблерони, потърси съвет от кожен лекар. В същото време го дръж минимално облечен. Внимавай и с какви дрехи го обличаш. Ползвай само памучни без никакви щампи по тях.
Моя е по- голям и по цял ден обикаля из къщи само по памперс, но твоето бебе е още малък и не може да си регулира температурата, за това слагай някакво боди тип потник.

П/с сега се сещам че моя като се роди имаше големи горещини и спеше само по памперс и тънка тензухена пелена.

# 496
26 не е ли много? И все пак отиди на кожен. От претопляне пъпките са съвсем ситни, докато това на бузките е съвсем друго. Недей да мажеш с нищо докато не се консултираш с кожен.

# 497
Аз по парковете виждам доста навлечени новородени, количките покрити с пелени. Температурата в коша така се повишава поне с няколко градуса.

# 498
  • Пловдив
26° и за мен е висока температура.

# 499
Значи , ако не съм в Бг щях да го вадя навън само по памперс, но като знам кви са тук и не смея Joy. Веднага ще ми оплачат детето, че няма какво да облече.

# 500
Тези пъпки не ми приличат нито на бебешко акне, нито на претопляне. Миналата година по това време, моето дете е било на почти 2 месеца и понеже вкъщи също е доста топло си седеше само по памперс.

Естествено, вие си преценявате най-добре, но мисля че няма да е зле да се консултирате с доктор.

п.п По повод навлечените деца в жегите..миналата седмица на 30 и кусур градуса, виждам в парка три жени около една количка с кош за новородено, отгоре му покривалото, вътре бебето пищи та се дере, а жените групово друсат количката явно с цел да успокоят детенцето...лошо ми стана 😕

# 501
Сега спи по потник,тениска и само по памперс 😇
И като вземат да слагат пелени или комарници на първи кош -зимния докато спят бебетата ...същински парник става вътре 30+градуса😴😴😴😴

# 502
  • Бургас
Не разбрах , от макларъна поти ли се или не се поти ?
Аз съм с подложки на Макларън и съм доволна. Не се изпотява в количката. Не знам колко струват из нашите магазини, моите ги купих от Ибей за по 10-12 паунда.
И макларън и подложки имам и не се поти .Има и една на Севи бейби,изобщо не ми харса,уж диша ,но доста поти.

Не се поти. Подложките им са много хубави. Количките още повече. 🙂

Чаршаф на лятна количка няма как да се сложи. От къде ще минат коланите. А и ще се свлича постоянно.
В коша за новородено миналата година постилах тензухена пелена. Но в другата седалка не става.

# 503
Сега спи по потник,тениска и само по памперс 😇
И като вземат да слагат пелени или комарници на първи кош -зимния докато спят бебетата ...същински парник става вътре 30+градуса😴😴😴😴
Комарника е изцяло мрежест , не мисля, че може да спари 🤷🏽♀ И все пак ако има някой по-компетентен ще се радвам да изкаже мнение, бебчо е на 2месеца и му слагам комарника защото влизат доста хвърчащи иначе, има ли шанс да спарва 😔

# 504
  • Седмото небе
Аз също не мисля, че комарника може да спари или задушава. Все пак е мрежа, а не плътна пелена или одеало метнато отгоре. Но като за всичко друго-въпрос на разбиране, навици и т.н. Предпочитам с него отколкото да я ухапе някоя гадина или да летят разни боклучета, или пък пухчета от тополите примерно.
Преди няколко дни минавайки покрай градинката на един блок се наложи да прибягвам, понеже рояк от тия шарените, тигрови комари дето носят сумати болести, буквално ни нападна. Е мен все пак някой ме гризна и стана ужасно боляща червена подутина. Добре, че бебка беше покрита. Нашия комарник приляга много плътно по самата количка и няма шанс някой нарушител да се вмъкне. Махам го само много набързо да и давам водичка.
За мен е същото, ако се каже че през отворен прозорец с мрежа/комарник влиза по малко въздух отколкото без...

# 505
  • София
Ние комарника дори не знам къде сме го забутали. Няма особено движение на въздуха с него.

Никакви подложки не слагам. Излизаме рано сутрин (7:30-8:00) и след 18:30. Не е съвсем не потен, но не е и мокър.

А това, че на 30+ се слага пелена/чувалче на зимен кош и детето е поне с 2 ката дрехи го виждам по няколко пъти на ден. Чиста лудост е, ама всеки родител преценява.

# 506
Според мен както мрежата на прозореца  спира въздуха, така и комарникът на количката ще го спира. Пак мисля, че е по-добре от пелена върху количката, на мен досега не ми се е налагало да ползвам комарник.

Последна редакция: пн, 28 юни 2021, 14:49 от Pistachio

# 507
Така е всеки си решава 😇 Wink
Комарник никога не е имала,даже не купих 🙂
Ние комарника дори не знам къде сме го забутали. Няма особено движение на въздуха с него.

Никакви подложки не слагам. Излизаме рано сутрин (7:30-8:00) и след 18:30. Не е съвсем не потен, но не е и мокър.

А това, че на 30+ се слага пелена/чувалче на зимен кош и детето е поне с 2 ката дрехи го виждам по няколко пъти на ден. Чиста лудост е, ама всеки родител преценява.

# 508
Комарници и в нас нямаме,камо ли на количката.

# 509
  • Пловдив
Никога не съм ползвала комарника на количката, просто нанасям на детето против комари, пръскам и количката.
За навлечени деца няма да коментирам, че моя и зимата си ходеше гол, според мнозинството.

Общи условия

Активация на акаунт