За бебета и деца от 0+ месеца : Бързи въпроси, отговори, съвети -93

• 21 518
  • 737
  •   1
Отговори
# 60
Разбира се, че не е селско. Това, че не ви е по вкуса, не го прави селско!
Аз също предпочитам сребро или бяло злато за бижута, но не ми е селско някой да носи жълто злато.

# 61
И аз не съм фен на златото. Ама от както и сребърните обеци започнаха да ми правят проблем с ушите - вече си нося моите златните, които нашите са ми купували като бебе. Даже малко приличат на марихуана, но свикнах и ми харесват. Бяло злато също е вариант, щом стандартното не се харесва в семейството. Simple Smile А ние преди години подарихме златна плочка /или кюлче?. Забравих как се водят. С различни изображения са и не стават за носене/ за сина на една приятелка.

# 62
На мен винаги ми е било странно бебе да носи златна или въобще каквато и да било гривна. Първо заради риска да глътне/вдиша частица, второ, защото е бебе и го приемам като кич.
Иначе златото е хубав подарък, защото е и инвестиция, но нека не бъде бижу, което да не се носи сега, а когато детето поотрасне. Хубавото на златото е, че парите са си в него. Дори да не е по вкуса на родител/дете може да се замени и да се купи нещо по - подходящо, когато и да е през живота на детето.
Аз съм подарявала златни обеци за кръщене на няколко пъти.
На мен майка ми даде всякакви дребни златни неща, които са ми подарявали в детските години. Замених си ги за пръстени, които харесах (това като тинейджър), после пръстените замених за обеци и друг пръстен като по-голяма.

# 63
Аз се присъединявам към мнението на Radeva-87. За много малки бебета и деца бижутата са опасни. Иначе  нещо, което би могло да се носи, когато детето порасне е чудесен избор, защото си остава спомен. Оттам насетне може би е въпрос на личен избор дали пари или злато.

# 64
Къде излизате с по-големите деца, днес уж да е по -спокойно, да няма деца още 9 без нещо бяхме в парка ...само с едно дете на площадката и то кашляше😭 ...на 2г уж ходи на ясла ама с баба си на площадката разнася болести😭..че си заминахме набързо ...после гледам обиколи всички площадки и пясъчника ....

# 65
Обикновено гледам да е на някоя площадка, където няма деца или най-много 1-2. Но аз не мога да се организирам толкова рано да изляза и примерно ходя към 11:30. Grinning Следобед не ходя на площадки. Разхождаме се по алеите на университета до нас. Но там също има доста деца. Пак гледам да сме някъде по-далеч от навалицата.
Как пътувате с малки деца в такси? Някак си не върви да мъкна столчето на колата.. 3 пъти ми се е налагало досега, само в едната посока. Единият път беше в слинга. Вторият път я наместих директно с "летния" кош. Днес я сложих да седне в мен. А на връщане се прибирахме пеша. Знаете ли дали има законово установено безопасно пътуване на деца в такси?

# 66
На нас ни се наложи 2 или 3 пъти да ходим при педиатърката с такси. Сядах отзад, като бебето ми бе в раница. Не знам дали е редно 🤔

# 67
Обикновено гледам да е на някоя площадка, където няма деца или най-много 1-2. Но аз не мога да се организирам толкова рано да изляза и примерно ходя към 11:30. Grinning Следобед не ходя на площадки. Разхождаме се по алеите на университета до нас. Но там също има доста деца. Пак гледам да сме някъде по-далеч от навалицата.
Как пътувате с малки деца в такси? Някак си не върви да мъкна столчето на колата.. 3 пъти ми се е налагало досега, само в едната посока. Единият път беше в слинга. Вторият път я наместих директно с "летния" кош. Днес я сложих да седне в мен. А на връщане се прибирахме пеша. Знаете ли дали има законово установено безопасно пътуване на деца в такси?
Единственият безопасен начин да пътува дете в автомобил е в детско кошче/столче. Няма значение дали се вози в такси или собствена кола.

# 68
По принцип не е редно. Но пък ние като пътуваме с нашата кола и я свалям от столчето да я накърмя. И в раница също се е возила в нашата кола. Което пак не е редно и изключително опасно, ако се случи птп. Но пък се чудех за такситата. Там не знаеш при какъв шофьор се качваш..

# 69
Ние редовно ходим на площадки, но ако нещо не ми допадне и аз тръгвам.Точно преди два дни ми се случа и на мен, и преди обед, и следобед да дойде някое дете с къртеща кашлица и сопол...
Иначе в парка, до фонтаните по алеи, в един музей наблизо по алеите...малко е зор още с ученето да даде ръка и като съм сама е сложно, хич не дава ръка, иска все сама, а има места, които не са за нея или пък ходи при непознати хора, гледам другите не се пускат и се залепят за майката, моята си щъка свободно, не е прекалено залепена,хаха,само ако вече не й се върви, а иска да се вози и застава до количката смешно

Последна редакция: пт, 11 юни 2021, 15:42 от Orion_Sagitta

# 70
То винаги ще има кашлящи . Аз вече се примирих . Особено покрай КВ е едно постоянно кашляне от някъде. Ние се въртим в квартала на площадките, ако вземаме ние храната сме Ан площадката пред пункта . Когато съм с двете деца ходим на центъра. Голямото си кара колелото, аз бутам малкото.

# 71
От 2 нощи малкия спи по корем (5+),ама цялата нощ. А аз само ставам да го гледам дали е добре. Има ли други бебета да спят така по цяла нощ и дали е опасно?

# 72
Малкото ми дете спеше основно така.

# 73
И моят отскоро започна да спи по корем (7м).
И аз се притеснявам, но няма какво да се направи освен да стоя будна цяла нощ и да го обръщам 😃 Казват, че щом само се върти детето вече, не било опасно.

# 74
Моето дете все още спи само и единствено по корем (на 19 месеца е). Спи така от 7 месечен 😁

Общи условия

Активация на акаунт