За бебета и деца от 0+ месеца : Бързи въпроси, отговори, съвети -93

• 21 493
  • 737
  •   1
Отговори
# 675
Някой може ли да препоръча нещо ефикасно тип спрей за намаляване на сърбежа след ухапвания?
Днес се събуди с огромен патлак -пъпка на крака от комар...не се чеше все още,но взех Бочко за след ухапване ...да видим

# 676
  • София
Защо спрей?
Псило балсам,тубичка е

# 677
Фенистил също става за след ухапване от комари. Или бабиния илач оцет - той може да се сложи в спрей бутилка и става за пръскане. Grinning

# 678
Едно мазило от ДМ имам аз ,не съм го ползвала обаче все още.

# 679
Някой давал ли е Мукоплант сироп?Педиатърката ни го изписа за кашлица (от сополи) ако не намалее. Закашля се по 1-2пъти на ден, но я усещам, че има храчки. Чета, че има отхрачващ ефект, чудя се дали да го почвам, при положение, че вече почти не кашля..

# 680
Пила е Гринтус и Проспан до сега ....

# 681
На моето дете давам Силвертус, но след като стана на година и половина.  Не знам всъщност от кога се дава. Но ползвам Силвертус и за гърлото и за носа

# 682
Някой давал ли е Мукоплант сироп?Педиатърката ни го изписа за кашлица (от сополи) ако не намалее. Закашля се по 1-2пъти на ден, но я усещам, че има храчки. Чета, че има отхрачващ ефект, чудя се дали да го почвам, при положение, че вече почти не кашля..
Кашля 1 - 2 пъти на ден? Нищо не бих давала.

# 683
Моя също от време на време прокашля, но дори не ми е идвало на ума да давам нещо. Ако е спорадична кашлица, може просто да му е пресъхнали гърлото, или пък като крещи много.

# 684
Hope беше писала, че се разболява още преди дни и че сега има храчки(секрети), аз така разбрах.

# 685
Да, точно така. Със сополи е 2 седмици, които започнаха да се стичат в гърлото и да кашля. Като се пооправи носа и кашлицата намаля без сиропи, но усещам като диша, че има храчки (поне така си мисля). Като се сети да се изкашля и диша чисто. Утре пак ще я водя да я преслушат и тогава ще видим да да давам ли нещо за тези храчки. Иначе Зинат пие вече 5ти ден..

# 686

Момичета попаднах на тази информация. тестове направени на слънцезащинтния детски лосион на нивеа показват, че лосиона няма качествата на 50 фактор.

# 687

Момичета попаднах на тази информация. тестове направени на слънцезащинтния детски лосион на нивеа показват, че лосиона няма качествата на 50 фактор.
Интересно и полезно ние сме с Юриаж за малката ,за нас Нивея 🤐

# 688
Ползвам лосиона, а това е спрей и съм доволна. Детето ми е изключително бяло и се зачервява веднага, но с лосиона на Нивеа дори не е хванал и мъничко тен.

# 689
Хипоалергичното мляко лекар ли ви го предписа или сами решихте да го започнете?

Бебка има силни колики. Плаче по цели дни. Напоследък има и много газове. Чудя се дали това  не е от млякото.
Педиатърът ни каза да ползваме Еспумизан за газовете. Не помага особено.
Идеи?

Аа, такъв шот ли Grinning
Да, почервенява като ака и мрънка, много са твърди. То аз цял живот имам този проблем, явно го е наследил..
И при нас в началото беше така, но в момента е на почти 11 месеца и нещата взеха да се подобряват. Ака по веднъж, но е меко. Ако видя, че става твърдо гледам да не давам запичащи храни и давам повече течности.

JayRay, коликите рано или късно минават обаче ако трябваше да чакам да преминат от себе си сигурно и двамата щяхме да полудеем. При нас бяха много силни, пробвах какво ли не и на края минахме на хипоалергично мляко и коликите изчезнаха буквално за 1 ден. Като изчезнаха коликите детето се успокои и от тогава никога не ми е ревал.

Общи условия

Активация на акаунт