За бебета и деца от 0+ месеца : Бързи въпроси, отговори, съвети -93

• 21 502
  • 737
  •   1
Отговори
# 660
  • Несебър
Чаят По-скоро още повече да го запече. Пробвайте да давате вода от шотче. Някои деца така пропиват. Нека водата си е вода. Да давате чайове вместо вода, особено тези бебешките, изобщо не е ОК. Детето трябва да свикне с вкуса на водата и когато стане по-активно, като започне да пълзи, да върви, само си увеличава количествата. Ако много го мъчи запек, спрете със захранването за няколко дни и вижте дали ще се подобри, предлагайте разхлабващи храни - круши, сини сливи, сега има диня, краставички, те са с високо водно съдържание и фибри.

# 661
Колко мляко и колко твърда храна изяжда на ден детето?

# 662
Той пиеше много вода като малък, спря със захранването Grinning колкото и да е странно...
Чаят наистина какъвто и да давам ми се струва, че му е кофти на корема.. Или го запича или газове.. Той е запечен от раждането, бяхме на гастроентеролог, той каза такъв си е.... Нито АМ, нито пробиотици, нито храни му помагат. Аз съм писала тук отдавна за този проблем, но ето такъв си е и след захранването...
А какво е вода от шотче?

Sd. Ad, основно си е на АМ, яде сутрин по една круша, на обяд зеленчуци, или с малко пуешко, сега въвеждам месата. Н8 нищо не разхлабва, ака като овчица на дърдонки Grinning

# 663
Като количество имах предвид, да не би да му идва твърде много и стомахчето да не може да се справи?
Но щом е бил така и преди захранването, да не е от млякото? Какво АМ пие?

# 664
Ох, ние се сдобихме с този проблем при захранването, когато започна да хапва повече храна. Около 8м. По същият начин почти не пиеше вода. Увеличава си я постепенно. Но млякото продължава да е основна храна. Нашият гастроентеролог каза, че с мелилакс няма как да станат лениви червата /аз се притеснявах да ползваме клизми/. Започнахме да слагаме на 3 дни, после през ден, по едно време всеки ден, после пак през ден. Сега на почти 2г от 2-3 седмици взех да й давам редовно лактулоза. Преди също съм пробвала с нея и нямаше ефект. Ама сега май й действа. Една седмица си ходеше сама. Вчера решихме да й помогнем. Единствено остава да оправим консистенцията. Та ще продължа да давам лактулоза. Взех да се чудя дали не е от зъбите вече. Надявам се като избият всички зъби някой ден и да се оправи този проблем. Или да го израсте, ако пък е нещо друго. Друг съвет, който ни даде гентрлг е да наблюдаваме как й влияе храната. В смисъл, че това, което се води запичащо и разхлабващо при възрастните - за децата може да е на обратно. Също така да включваме повече масло в храната при запичане. Може да пробвате повече манджи и супи да яде. При нас само някои са вървежни. Другото са упражнения - въртене на колело, притискане на краката в корема, масаж на корема. Стимулиране на игри с повече движение. Водата може да пробвате да я предлагате в различни чаши/бутилки. Джоджен и босилек мисля, че се водеха облекчаващи стомаха. Като подправка, нали. Ако е за чай - по-добре да се провери дали не е запичащ.
Пс. Лактулозата я разреждам с вода. Хем сладка, хем пие за запека и сироп, и вода. Хахах

# 665
Здравейте,
Имам бебе на почти 3м и съм в чуденка за пробиотиците. Ползвали ли сте Нарине, този или някой друг за бебенца на марката?
https://apteka.framar.bg/30075721/%D0%BD%D0%B0%D1%80%D0%B8%D0%BD … -120-%D0%BC%D0%BB
 Бяхме преди време на Линекс, ама нямаше осезаем ефект. Сега отново педиатър ми препоръча Про Комбо, ще видим и от него как е. Проблемът е понякога нередовен стомах (пропуска 1 ден в седмицата) и доста засилени колики последните дни с неутешим плач.

Последна редакция: пн, 05 юли 2021, 14:51 от colorful_life

# 666
  • Несебър

Имам предвид да предлагате вода от такъв тип чашка, шот. От самото начало я научих моята така да пие.
А, когато ака изпитва ли дискомфорт? Много твърди барабонки ли излизат?

# 667
Аа, такъв шот ли Grinning
Да, почервенява като ака и мрънка, много са твърди. То аз цял живот имам този проблем, явно го е наследил..

# 668
  • София
Повечето течности помагат. Дали супи, чайове, вода (може и от овесени ядки вода). Или сварени круши/сини сливи и водата от тях. Малкият също много почервенява и се напъва, но ака по 3-4 пъти дневно. Наследил е моят метаболизъм засега. Друг вариант (без клизми, сиропи) не се сещам. Ама те все пак ядат твърда храна, ако излиза течно по-скоро бих се притеснила.

За бебе на 3м според мен е нормално да пропуска ден. На АМ и до 3-4дни е пропускал малкият, а ако е на кърма детето може и до 14 дни да пропусне. Коликите просто трябва да си минат. За мен лично никакви пробиотици не помагат за тях, а се израстват. Нарине за пръв път ги чувам, не мога да дам мнение за тях. Аз съм давала Линкес бебе.

# 669
Някой може ли да препоръча нещо ефикасно тип спрей за намаляване на сърбежа след ухапвания?

# 670
Аа, такъв шот ли Grinning
Да, почервенява като ака и мрънка, много са твърди. То аз цял живот имам този проблем, явно го е наследил..
И при нас в началото беше така, но в момента е на почти 11 месеца и нещата взеха да се подобряват. Ака по веднъж, но е меко. Ако видя, че става твърдо гледам да не давам запичащи храни и давам повече течности.

JayRay, коликите рано или късно минават обаче ако трябваше да чакам да преминат от себе си сигурно и двамата щяхме да полудеем. При нас бяха много силни, пробвах какво ли не и на края минахме на хипоалергично мляко и коликите изчезнаха буквално за 1 ден. Като изчезнаха коликите детето се успокои и от тогава никога не ми е ревал.

# 671
  • София
G. Savova, при дребния също минаха така, но нищо не давахме в даден момент. Просто от раз един ден не ревеше и до там. То докато се пробват по няколко вида капки/пробиотици/млека, времето реално минава и се израстват (колкото и да се сливат дните в началото Grinning). Някои в 3ти месец, други в 4ти, някои и до 7-8-9м ги мъчат. А и честно казано в началото капките засилваха коликите, като не ги давах беше много по-леко.
Вярно, че при синът ми е имало само няколко кризи, може би се броят на пръсти, но си ревеше всеки ден. Мина пикът 2-3м и до там и стана спокоен до излизането на зъбите. Сега се реве за всичко пак.

# 672
Ние едвам изкарахме до втория месец. Всеки ден получавах паник атаки само от мисълта, че стане ли 4-5 часа и го хващаха коликите и до 8 само рев. Една англичанка ме светна, че с това хипоалергично мляко коликите изчезват и веднага накарах личната да ми го изпише. В 4 месец пробвах да минем на нормално мляко, но докато го сменя и все още имаше колики и сега все още пие хипоалергично. Ще го спра като стане на 1 година.

# 673
И ние сме на хипоалергенно по педиатрична препоръка, но това никак не пречи на кризи с колики от сутринта до поне 9-10 вечерта. А веднъж до сега и през нощта.  Дано отминат скоро.

# 674
Не всяко хипоалергично мляко става за колики. Това което ползваме
Nutramigen е с доказани свойства за коликите.

Общи условия

Активация на акаунт