За бебета и деца от 0+ месеца : Бързи въпроси, отговори, съвети -93

• 21 641
  • 737
  •   1
Отговори
# 345
Редувах един ден каша+плод и един ден само плодови пюре.
След като вкарах киселото мляко започнах да давам основно него + плод за следобедна закуска и махнах кашите.
И без това децата имат доста въглехидрати в менюто, според мен могат да минат и без кашите на по-голяма възраст. Simple Smile

# 346
След 1 година, най-добре 2г. Като цяло не им трябват възглавници. Макар че нашата мома взе да си я търси примерно около 1г6м /не помня кога точно беше/. Едната вечер я бях сложила да се пере и като се събуди и почна да си я търси.

# 347
За възглавница съм чела, че се слага, като навършат 2 години. Може да пробваш с някаква много ниска, за да няма голямо повдигане.

# 348
Около 2 годинки възглавница. Сами показват кога да е, мъника просто си присвои едната възглавница и все искаше да спи на нея

# 349
И моята си гушка разни плюшки докато заспи.
Като се качи на нашата спалня ляга или сяда на нашите възглавници,но не бях се замисляла...все пак ще чакам 2г.😇
Понякога още давам каша,когато няма време за друго,набързо забърквам една купичка 😄

# 350
Ох, не ги иска нито кашите, нито пюретата, иска само мляко и това си е! Реве, блъска чашата, лъжицата, на знам какво да го правя. И не спи! Дано да отмине по-бързо този период.

# 351
  • Германия
Добро утро. От няколко дни дъщеря ми е с възпалено пръстче на крака. Не мога да разбера врастнал нокът или нещо при рязането се е случило. Последно баща и и ряза ноктите на краката и ми се стори, че палеца е рязан много дълбоко. След около три дни пръстчето се зачерви, леко е подуто и има малка коричка, изсъхнал гной. Час имаме за утре при лекарката, бях до аптеката, показах пръста и ми дадоха мехлем, с 10% йод. Не смея да я мажа с йод, защото знам, че събира повече гной. Обаче проблема е, че може да е наследила този проблем, защото сестра ми, баща ми и още куп роднини са с оперирани, поне по два пъти. Мислите ли, че без опериране, ще се оправи с лекарства? Питам, защото като нищо утре педиатърката може да ни прати на хирург, да съм подготвена! Много е забавна, такива крайни решения предприема, че няма на къде.

# 352
  • Седмото небе
Много неприятно това с нокътчето. Аз също много внимавам за моята фъстъчка, че аз съм с проблемен един пръст, също два пъти са ме коригирали с рязане и шиене. Нейните нокътчета също са особени.
Според мен пробвайте компресче с риванол, преди това почистете с физ.р-р или кислородна вода.
То на лекарите им е лесно, но мисля че поне консултация (не е задължителна инвазивна корекция) с хирург най-добре ще изясни ситуацията. Дано не го боли детенцето и да не му създава дискомфорт. Кофти, че ако ходи вече и нещо ще се прави (дано се размине все пак!) може и да трябва да си полежи, а сигурно няма да има търпение. Пишете как се развиват нещата!

# 353
  • Германия
Не я боли, натиснах леко до проверя. Ходи и тича. Дано, да мине без рязане, че наистина, ще е трудно.

# 354
  • Пловдив
Мен заради проблемен нокът ми дадоха направление за хирург, медицински педикюр ми спести манипулацията. Но при толкова малко дете предполагам, че ще пробват първо с мазила. Ако не вие внимателно с ножичка и пила се пробвайте, почиствайте с риванол.

# 355
Имам въпрос към мамите, които ползват държавна детска кухня. Вчера записах малката, поискаха да донеса 20 бурканчета на Ганчев. Питам може ли други от 190 гр? Не можело. Беба не харесва особено Ганчев, от вчера ги издирвам, питах на сто места, няма. Накрая поръчах онлайн. Та се чудя защо настояват точно за Ганчев и защо се дават 20 наведнъж. Как се разбира кои бурканчета на кое бебе са, казаха да са без етикети. Докато я записвах, дойде една майка с 4 празни бурканчета, даде си купона, сипаха й храна и си замина. Някой може ли да сподели опит?

# 356
Точно заради такива бурканчета,носене,миене и нз още какво а и часовете ...понеже понякога обядва по-рано....Я записах на частна дават ги в пластмасови кутийки и в торбичка с името на детето, чиста работа 🥳

# 357
Имам въпрос към мамите, които ползват държавна детска кухня. Вчера записах малката, поискаха да донеса 20 бурканчета на Ганчев. Питам може ли други от 190 гр? Не можело. Беба не харесва особено Ганчев, от вчера ги издирвам, питах на сто места, няма. Накрая поръчах онлайн. Та се чудя защо настояват точно за Ганчев и защо се дават 20 наведнъж. Как се разбира кои бурканчета на кое бебе са, казаха да са без етикети. Докато я записвах, дойде една майка с 4 празни бурканчета, даде си купона, сипаха й храна и си замина. Някой може ли да сподели опит?
В различните градове и кухни е различно. В нашата искат празни бурканчета и особено - капачки - защото се чупят доста при стерилизацията, а капачките ръждясват. Принципът е при записването се носят определен брой, а после при вземането на храната се оставят празни и се вземат пълни. Не се пълнят празните бурканчета на място при нас.

# 358
Тук си носим наши буркани и ни сипват в тях. Не са ни искали 30 буркана и 60 капачки, както чета за кухните в София примерно.

# 359
В различните градове и кухни е различно. В нашата искат празни бурканчета и особено - капачки - защото се чупят доста при стерилизацията, а капачките ръждясват. Принципът е при записването се носят определен брой, а после при вземането на храната се оставят празни и се вземат пълни. Не се пълнят празните бурканчета на място при нас.
Разбрах вече, благодаря за бързите отговори. Точно това също щях да питам, стерилизират ли се тези бурканчета, според майка ми ги пускат в автоклав и затова искат с определени пропорции и без етикети, в моя случай от пюретата на Ганчев. Като съберат 400 еднакви бурканчета от 20 бебета, аз знам че моите съм ги дала измити със сапун и вода, ама много знам другите накъде са ги мили. И аз съм била на държавна кухня като бебе, но по спомени на майка ми е оставила 4 надписани купички.

Общи условия

Активация на акаунт