За бебета и деца от 0+ месеца : Бързи въпроси, отговори, съвети -93

• 21 495
  • 737
  •   1
Отговори
# 690
Беше ми писнало да ми казват, че няма магическо хапче за колики и трябва да чакам да му минат и реших да действам на моя глава. Купих една кутия мляко и на другия ден като подейства млякото се обадих на личната да ми даде рецепта за него. Жената не ми отказа дори ме подкрепи.

# 691
Toblerony, съчувствам ти, минаваме през същото. Сега едва заспа, пак колики. Май най-ползотворни са Санколик, ама не са панацея. Билково е с глицерин, та помага за газове и изхождане. Аз също ще искам смяна на млякото на следващата консултация, въпреки че е ХА.

# 692
А какво мляко избрахте?

Беше ми писнало да ми казват, че няма магическо хапче за колики и трябва да чакам да му минат и реших да действам на моя глава. Купих една кутия мляко и на другия ден като подейства млякото се обадих на личната да ми даде рецепта за него. Жената не ми отказа дори ме подкрепи.

Последна редакция: ср, 07 юли 2021, 10:45 от Toblerony123

# 693
Nutramigen LGG, но не мисля че го има по българските аптеки. Може да се поръчва от Англия, но ще ти излезе доста скъпо.

# 694
Мами, горе-долу колко дни зъбчето като излиза мъчи детето? Защото виждам, че е пробило, но малкия не спи, изпищявя насън, буди се и хленчи по цяла нощ.. Нормално ли е след като зъба е избил?
Помня, че в някакъв семинар гледах една зъболекарка, която казваше, че зъб мъчи няколко дни, а другото вече е по навик един вид и детето се буди и иска да яде "по инерция"

# 695
Здравейте! Някоя мама да има впечатление от столчето за хранене на Lorelli модел Napoli?

# 696
Ян,много е индивидуално.Има деца с болки и неразположение месеци, има и леки случаи.

# 697
Майчета, включвам се пак с въпрос: Чаят на Хип от копър (My first fennel tea) по колко мл може да се дава на бебе на 11 седмици? На опаковката има само инструкции как се приготвя.

# 698
Прави го много разреден ако нещо те притеснява.

# 699
Малката има четири зъба. На единия долен от вътрешната страна има нещо черно. Все едно почва да се образува зъбен камък. Мия зъбите всеки ден, тя много се дразни и мята, въпреки това гледам да ги изтъркам добре. Някоя мама има ли подобен опит? Колко пъти дневно миете зъбите?

# 700
  • София
За зъбите е индивидуално. Малкият има избили 2 зъба, хленчи нон-стоп за всичко, в скок в растежа е + горният венец също почва да се надува. Та не очаквам скоро да мине цялата история.

Аз ги мия сутрин и вечер.

# 701
2 пъти на ден ги мия, с 16 зъба е.Може да попитате и заболекар за това черничкото.

# 702
А има ли друго бебе с първо горни излезли резци?

# 703
Ох, значи ще е много прекрасна картинка ако продължава така. Просто няма мирка, все хленчи. Ужас е. И иска да яде през 3 часа, което не е било... Може и от скокът в растежа да е, а не от зъба
А да питам кога се мият зъби, като изникнат целите ли? При нас са леко наболи двата. И как да ги мия като мрънка и явно го боли..

# 704
Ако не може да се махне с четката е възможно да е кариес. По-добре посетете зъболекар. Аз мисля да пробвам с шуслерови соли да изчистя едни жълти петна по зъбите. Като започне да яде обща храна и веднага пожълтяват предните зъби. А като ги измия имам чувството, че после едни 5-10% остават от тях.
Иначе зъби се мият още с появата на 1 зъб. Т.е. Може с онея гумените накрайници да се обтрива леко зъбчето. Или пък да се даде на детето да си го дъвче. Все ще изтърка нещо. Моята зъболекарка каза да включа паста чак при 8 избили зъба.
Малката има четири зъба. На единия долен от вътрешната страна има нещо черно. Все едно почва да се образува зъбен камък. Мия зъбите всеки ден, тя много се дразни и мята, въпреки това гледам да ги изтъркам добре. Някоя мама има ли подобен опит? Колко пъти дневно миете зъбите?

Общи условия

Активация на акаунт