За бебета и деца от 0+ месеца : Бързи въпроси, отговори, съвети -93

• 21 495
  • 737
  •   1
Отговори
# 705
  • София
Като изби нацяло първият зъб почнах. Точно силиконово пръстче ползвам. Мисля като се появят и първите горни да взема четка. Паста иначе съм купила на Nordics.

Имам познати, на които на децата избиха първо горните зъби. И то не малко, така че не го намирам за странно и необичайно.

# 706
И аз използвам силиконов накрайник заедно с паста на Чико, зъбките са съвършено бели, вече сме на 10 м. Откъде се появи това в основата на долното зъбче... Май наистина ще я водя на детски стоматолог.

# 707
От къде купувате силиконовия накрайник, че вече го скъса от дърпане и ръбане.

# 708
Аз го поръчах от кидсо.бг на Чико накрайник и паста за зъби.

# 709
От къде купувате силиконовия накрайник, че вече го скъса от дърпане и ръбане.

В ДМ продават на Канпол.

Да попитам, как разбрахте, че бебчо е готов да яде солидни храни? Вкъщи малката (3.5м) като види лъжица е готова - отваря уста и чака. Вода с лъжичка приема понякога. Не знам дали това чака или не. Не може още самостоятелно да седи, но се опитва и има желание.

# 710
Много е малка. Изчакай да стане поне на 5 месеца. Няма за къде да бързаш.

# 711

Аз не бързам. Даже ми се искаше 6м като стане да почна, но ми е странно това и поведение спрямо лъжичката. Да не ми казва 'готова съм мамо. давай манджите' 😀. Дори кърма така хапва с лъжичка, а онзи ден ми дръпна пърженото картофче от ръката. Е, не си го сложи в устата, но го подържа малко 😀

# 712

Аз не бързам. Даже ми се искаше 6м като стане да почна, но ми е странно това и поведение спрямо лъжичката. Да не ми казва 'готова съм мамо. давай манджите' 😀. Дори кърма така хапва с лъжичка, а онзи ден ми дръпна пърженото картофче от ръката. Е, не си го сложи в устата, но го подържа малко 😀
Ами това е нормално поведение на малки бебета - откриват света, любопитни са и искат всичко да видят и да докоснат. Това не означава, че е готово за твърда храна на 3 месеца. Ето тук има повече информация за готовността за захранване.

# 713
  • София
Децата опознават света с дърпане, пипане, близане. Малкият също така дърпаше, оглеждаше, искаше да разбере какво е това (чаши, прибори, чинии, храна). Нормално бебешко поведение, но не означава, че детето е готово за друга храна.

Може да погледнеш критериите за готовност за захранване. Когато започнеш да го наблюдаваш при детето, тогава може да се замислиш за захранване.
Аз почнах на 4++, но имаше причина за това. Реално детето започна да яде повече и осъзнато след навършване на 5м. Консултирано е и с педиатър.

# 714
А има ли друго бебе с първо горни излезли резци?
Има всякакви вариации при избиване на зъбките, не се притеснявайте. Включително детето на една приятелка чак на две годинки изкара резците, а вече имаше всички други зъбки

# 715
При ухапване от комар трябва ли да намажа детето с нещо? Доста е нахапано, поне 10 места, и са се надули всичките доста...

# 716
Аз мажа с псило-балсам. И мен бяха нахапали и наистина спира сърбежа

# 717

Моето отваря уста като види шишенцето с витамин Д или спринцовка. Нищо не значи, просто навик е.

# 718
Няма дете което на 4 месеца да е готово за захранване. На 4 месеца се захранва сано по медицински причини.

# 719
Зъбите излизат различно при нас едновременно един долу и един горе хахах
Започнахме със силиконов накрайник комплект от Ненедент пастата бяха 7 зъба(май закъснях...), сега вади кучешки смених с четка детска на аквафреш  много й харесва да й мия зъбките 🌞🥳🥳🥳и паста Бочко👍

Общи условия

Активация на акаунт