Сполучливи имитации на маркови парфюми - 38

• 57 981
  • 747
  •   1
Отговори
# 75
Аз влизам да споделя първите си впечатления от досега си с имитационните парфюми.

Най-най-първо искам да благодаря на дамата, която е споделила линк с таблица (изключително добра!) за конкретните марки и кой номер на какво е имитация. Безценна таблица!, особено за лалици в областта като мен 😃

След подробно и неколкодневно разглеждане на въпросната таблица, поръчах Roses Berberanza и Valentino Myrrh Assoluto на Рефан.
Намирам се в София и предполагам, че магазини на Рефан тук не липсват, но въпросът с капките и наливането от физически магазин ми се стори прекалено сложен, та за това избрах онлайн опцията.
Поръчах именно тези двата, защото съм влюбена във Valentino Myrrh Assoluto, а Roses Berberanza размених и честно казано, много ме е яд. Този парфюм (вторият) беше едно от най-трайните неща, до които някога съм се докосвала.

Нямах особено големи очаквния към поръчаните парфюми, но прецених, че цената им е достатъчно ниска, дори да се окажат греда. Но честно казано, изненадана съм доооста приятно.
Valentino Myrrh Assoluto е, бих казала, в доста голяма степен сполучливо копие на оригинала. Единствено трайността при мен доста бяга, но като за 20 лв, толкоз.
Roses Berberanza, обаче, бе тотална изненада. Как точно разнищват аромата и разбират какво да копират, и как, и го влагат в техните машини (а предполагам и софтуер) за мен е мистерия, но ароматът е, да не кажа еднакъв, изключително близък до оригинала. Изимитирали са едни много дребни детайли от оригиналния, които усещах отчетливо върху кожата си. Към момента трайността му май е доста добра, усещам го отчетливо вече четвърти час.
Безкрайно съм щастлива от това си откритие, тъй като оригиналът се намира все по-рядко вече.

Не знам дали ще продължа с експериментите си с имитационните парфюми, но отчитам първия си досег като крайно положителен.
Винаги съм била предубена към такъв тип парфюми поради ред причини, но това е съвсем друга тема.

Но с една дума, благодаря на хората, пишещи в тази тема Simple Smile

# 76
Jollie, Roses Berberanza кой номер е от каталога?( няколко пъти го прегледах и не можах да го намеря...)

# 77

508 и е в мъжката секция 😃

# 78
Аааа, ясно, аз търсих само при дамските и се чудех защо не го намирам 😁( не ми и мина през ума да погледна в списъка с мъжките)

Благодаря ти, изглежда ми интересен според пирамидата, та ще го пробвам👍.

# 79
Здравейте,
кой номер е Bitter Peach /ТФ/ в имитация на Заг? Нов аромат ли е, за пръв път чувам... 🥴, а се водя “фен” на парфюмите на Том 😂 И също така, ако може мнения за него? Трайност, шлейф? 🤪

# 80
553 BP, тъкмо онзи ден го поръчах от базар.

# 81
Някой търсеше розовия шипър Chloe L'eau. Имам този на Gold touch, не знам дали още го предлагат, но е много добро изпълнение за такава богата композиция, и траен. Може да ми пише на лични.
Аз в момента съм на вълна Lancome Hypnose. Бихте ли ми препоръчали най-точно негово копие, за да си задоволя носталгичния порив с едни 10-ина мл? Simple Smile

# 82
Някой да знае добро попадение на gucci bloom?
Видях, че Рефан го предлагат, но ако може някой, който го знае да сподели.

# 83
Аз знам за Gucci - Bloom на Рефан. Хубав е! Няма нужда от капки по принцип. Пробвала съм и с капки и без, и без за мен е по-добре. Траен си е доста върху моята суха кожа и това ме удовлетворява. Като цяло го определям като попадение.

# 84
Отново искам да попитам дали има наливен вариант на унисекс аромата "Acqua Di Parma Oud" ? Една колежка беше с него и толкова ми хареса!!!

# 85
Здравейте,
кой номер е Bitter Peach /ТФ/ в имитация на Заг? Нов аромат ли е, за пръв път чувам... 🥴, а се водя “фен” на парфюмите на Том 😂 И също така, ако може мнения за него? Трайност, шлейф? 🤪
553ВР. Днес си го взех от Иво от Базар. Да, праскова е, но "тръпчива" праскова. Не е просто компот/сладко от праскови или плажно масло с аромат на праскова, а има "опушеност" и лека алкохолна нотка. Разкошен. Не бих казала, че е шлейфов, стои плътно до кожата ми, но е много приятен. Не е нито много плътен, нито мощен. Но е наистина интересен. Не знам как би стоял на мъж, но защо не в крайна сметка. Не мога да си отлепя носа от китката. Красавец.

# 86
Някой да знае добро попадение на gucci bloom?
Видях, че Рефан го предлагат, но ако може някой, който го знае да сподели.
Parfen мисля че е споменаван като сполучлив. Имам го в момента но съм пръскала само за проба по 1 път и нз доколко мога да дам мнение.

# 87
  • Варна
Тъкмо щях да предложа Gucci Bloom на Parfen, днес го тествах, но взех Chance Tendre, който се оказа очарователен, изключително попадение за мен.
Досега не съм купувала имитационни парфюми, но търсейки Mugler Angel Nova наскоро попаднах на тази тема и се сдобих с версията на Заг, заедно с Гучи Ръш 2.

А сега... Незнам дали ще спра да купувам Simple Smile

Благодаря за полезната и систематизирана информация!

# 88
Имала съм Гучито  на Парфен и на Рефан, като версията на Парфен ми допада повече, някак по-остра  и цветна е от рефанската.
Хипнозата на Ланком я обожавам в имитация на Роксан.

# 89
  • София
+ Гучи Блум на Парфен. Пре-кра-сен!!! Пръскам второ шишенце, наливно, от Мега Мол, 50 мл.

Общи условия

Активация на акаунт