ОСМИ клас 2020/2021 - Епичната година е към своя край и осмокласника сега го чака рай!

• 28 367
  • 722
  •   1
Отговори
# 120
  • Отвъд алеята зад шкафа
Може ли малко помощ - оценките от 6 клас влизат в балообразуването в 7 клас?

# 121
И аз нямам никакъв успех с малкия ми син по отношение на храната.  Яде и здравословна, но и тестени неща, сладки. Не мога да се справя. Всеки път казва, че за последно ще е яде тази баница и след два дни пак.
Ходят с децата в баничарницата. Сутрин предупреждавам, че му давам пари само за здравословна храна, но на обяд установявам, че единственото здравословно нещо, което е взел, е айрян.

# 122
Може ли малко помощ - оценките от 6 клас влизат в балообразуването в 7 клас?
Не!
Само 7 клас, само раздел А (без тези от иуч).

# 123
  • Пловдив
Като стане въпрос за храна, съм против да се тормозят децата и да им се вменява, че трябва да ядат само по модерен начин и модерни неща, уж здравословни. Количеството е най най-важно, другото си е баланс. Ограничението на млада възраст после избива в хранителни разстройства и обсесии. Храната трябва да носи удоволствие. Аз щастлив човек с трайни ограничения върху храната и който не се наслаждава, не познавам. Та, върху това работя с набора, до сега нямах успех, но ето, вече взе да му идва акъла, и на фитнес взе да ходи, и намали храната. Също и съм внушила и на трите си деца омраза към веганите. Виновна съм, но нарочно го правя. 🤣🤣🤣🤣

# 124
Аз не мисля, че проблемите са само в количествата. Според мен всички деца, които в някакъв момент отключват проблеми с теглото, имат инсулинова резистентност и трябва да контролират въглехидратите. Въпреки че и голямото дете на тази възраст беше пухкаво, а сега няма нищо излишно. Но той тренира, грижи се за външния си вид.

# 125
  • София
При набора желанието за по-здравословно хранене дойде благодарение на един съученик.
Синковец е много слаб, на долна граница на нормата за възрастта и сега си е поставил цел да качи 5 кг.

# 126
  • у дома...
Докато бяха онлайн, девойката беше отслабнала. Сега пак е качила някое кило. Но това подозирам, че се дължи и на нередовния дневен режим - не се наспива, в училише освен сандвичи няма какво друго да яде. А се прибира към 16 ч. и не ми се иска да гладува цял ден.

# 127
За храна не ми говорете! Само като чуя: "Какво има за ядене?" и ми идва да отворя широко балконската врата, да поема дълбоко въздух и да се метна с всичка сила.
Имам чувството, че единственото нещо, което правя е пазаруване - готвене - ядене с резултат купища чинии.
Здравословно хранене викате... Кое му е здравословното? Всичко, което купуваме е такава химия, че не знам дали изобщо има останала някоя полезна молекула в нещо.
Вкъщи не се пият подсладени безалкохолни напитки сигурно повече от 15 години. Чипс се яде само на празници, но сладко... всеки търси сладко след всяко хранене, което ме побърква.
Младежът го изпращам на училище с приготвена храна от вкъщи. Като му дам пари и ги харчи за кроасани. Мисля, че в раницата му има повече храна и вода, отколкото учебници! Колкото и пари да има, за храна ще ги даде. А е слаб като точилка. На плодовете и зеленчуците им знае само имената - вкусът им не познава.
Ако изяде една ябълка, се обаждам на "Гинес" да идват да го записват в книгата с рекордите.
Дребното пък има някаква непоносимост към млечни продукти и там положението с изхранването е страшно.

В тоя ред на мисли и днес ще започна с алкохола от сутринта. Beers

# 128
  • Между гори и планини
Моя беше изключително злояд като малък. Но аз съм упорита. Към момента яде супи, яхнии, за броколи се караме кой ще яде повече, месо, всички видове плодове и зеленчуци. Баща му го приучи към джънк, но сега като го няма, не се сеща. За снакс му правя микс от сурови лешници, бадеми, кашу, стафиди е боровинки.
В момента го гони страшен глад, от скоро може и мен да изяде. Снощи с 3 пържени яйца с кисело мляко, изяде половин хляб. Но е слаб , ребрата му се броят. Последно като го мерих и теглих беше 180см почти е 60 кг. Активно помага с косене и градинска работа, всеки ден разхожда кучето по 1 час и почивните дни ходи с колелото до града. Сладко яде, домашно, лятото правя компоти. След училище винаги има запарен чай и нещо дребно. В училище яде принцеси, или слиза на обед до града и си взема дюнер в кутия.

# 129
Добро утро!
Днес в метрото с удоволствие наблюдавах едно момченце, видимо на 8-9 години, което четеше книга, вместо да зяпа в телефон. Ако можех, щях да го снимам и да ви го покажа, направо ми върна вярата в доброто...Joy Heart
Има надежда, щом такива деца още съществуват.

За училище моята кокона се приготвя и отива сама. Понякога изобщо не разбирам кога е тръгнала, ако е рано сутрин. Не желае да я водим с колата, има много силен порив за самостоятелност, който намирам за чудесен.
Дребният е същия, макар и само на 9 години. Целувки и прегръдки на публично място или пред приятелите не ми се разрешават вече. Много иска навсякъде да ходи сам, като сестра си. Но ще почака още година-две, няма как. Laughing
За храната: моята е хищник. Обича месо, а риба и морски продукти обожава. Яде почти всякакви животински продукти, без карантии. Закусва някакво мюсли или нещо с тесто, когато е на училище. През уикенда обаче си яде любимите неща - яйца с бекон или консерва риба тон върху препечен хляб. Сладкиши яде много умерено, това поне успяхме да възпитаме.
Идва един момент, в който порастват, суетата взема връх и започват да внимават какво ядат. Дотогава е добре да не се ограничават драстично със строги забрани, а да се наблегне на спорта. Поне това е моят личен опит. Единственото, което съм дала като съвет е сладкишите да се ядат преди тренировка. И да не се прекалява с количеството им, разбира се.

Последна редакция: чт, 10 юни 2021, 09:33 от Анонимен

# 130
Аз съм решила, че свърши ли с училището, т.е. от юли, за първи път ще стана зла по темата храна-спорт-фигура. Просто това ми е болна тема от дете. Аз цял живот се боря с кг, в момента пак съм някаква диета и да, както казва Люба съм все нещастна. Ния си яде каквото и когато й се яде, и да - щастлива е и си се харесва, но аз не съм никак ок толкова захар да поглъща. Та ще се пробвам да бъде строга, дано имам късмета на начинаещия.

# 131
  • о`майна лунна нощ е
Наборът се излюпва сам първа смяна - става около 6 часа, оправя се, закусва и към 6,45 ч. тръгва за училище. Имаме сравнително редовен транспорт, като предвижването до спирката, чакането и пътуването траят не повече от 20-25 мин. Почват в 7,30 ч. и до сега не се е случвало да закъснее /или поне не съм разбрала по дневника/.

Преди за закуска хрупаха прясно мляко с корнфлекс със сестра му, но повече от две години той мина на мюсли с прясно мляко, а тя - с кисело. Което ми напомня да погледна запасите в шкафа, че падне ли под два пакета това мюсли и настава паника.

Последна редакция: чт, 10 юни 2021, 09:46 от `ТуиГ

# 132
  • у дома...
По въпроса с ранното ставане и жертвите, които прави - миналата година говорих, говорих, предупреждавах. Решението си взе тя. Не е мрънкала нито за ден. Скоро пак я питах дали не съжалява, че учи там. Каза, че не съжалява, въпреки ранното ставане. До преди десет дена пътуваше с две деца от 18-то, но след като ги преместиха с часове от 7.30, реши, че ще закъснява за час и сама предложи да пътува с влака. Не беше за мен проблем дори и да пропуска първия час, но самата тя не иска. А и не сме пускали декларация, че е пътуваща, за да не ѝ пишат закъсненията.
Има много деца от града ни, които учат в София. Щото градското училище не е вариант. Да, ако беше останала тук, щеше да е пълна отличничка (нивото е такова), да спи до 7.30. Истината щеше да лъсне на ДЗИто. За средата да не говорим. Та общо взето изборът не беше труден.

# 133
В края на първи срок гледаха и коментираха в час по английски език "The Sugar Film": https://www.documentarymania.com/player.php?title=That%20Sugar%20Film
Може пък на вашите деца да им въздейства и да се позамислят.

# 134
  • Пловдив
Мария, а защо? След като не й се отразява, просто да започне спорт на 1 време, достатъчно е. С времето със сигурност ще намали сладкото, то няма как просто. Или ще яде сладко и нищо друго - моята приятелка е така - Слаба е. Не че е здравословно, но това са някакви тъпотии тази насилена мания към здравословното, което дори е пак чист комерс. Здравословно е, ако сме здрави и нямаме наднормено тегло.
И моите дечурлига търсят сладко след хранене, реших да не правя сладкиши, за това винаги имаме шоколади вкъщи. Смятам шоколада дори за полезен. Да, но пък такива количества от шоколад взеха да хвърчат, че то по-добре да бях останала със сладкишите. 🤣🤣🤣 Абе да са живи и здрави, другото си идва. Ако искат, да са слаби, ако искат, да са дебели, важното е да се чувстват добре в кожата, а някои не го постигат дори и при манекенски мерки. Момичето с най-хубаво тяло, което познавах, прекрасна фигура, коса, страхотен човек, отключи анорексия на 20+, впоследствие и си почина от това  преди 35. Остави прекрасно дете и мъж, който до последно я държеше за ръка и гледаше в очите. Всичко е в главата, за това аз много внимавам какво говоря с децата си в тази посока.

Общи условия

Активация на акаунт