ОСМИ клас 2020/2021 - Епичната година е към своя край и осмокласника сега го чака рай!

• 28 369
  • 722
  •   1
Отговори
# 135
  • Между гори и планини
О, аз няколко години се хранех ниско въглехидратни, дори плодове не ядях. Бях в супер форма, но мъжът ми каза че характерът ми е бил ужас. Малко по малко, цялото семейство мина на моето хранене. Като дойдохме тук, в двор пълен с плодове, режима отиде в Пловдив 😂
Точно в пубертета имах изключително лошо хранене, нередовно, по малко, с много тренировки. И така до преди 10г , когато мъжът ми претърпя инцидент, за 3 месеца свалих 20кг, и една година бях на ръба на анорексия. Това ми докара хроничен колит, синдром на раздразнено дебело черво, косопад, събирам граници на кръвно... Сега съм дебеличка, и не ми пука!

# 136
  • София
Толкова теми сте подхванали и толкова сте изписали, че все едно другата седмица наистина ни чака НВО. В седмокласната пишат по-малко.
Само да кажа, за да не забравя – възхищавам се на деца като Ани, които са толкова целеустремени, знаят какво искат и си гонят мечтата. Това да стана в 4,30, за да хвана влака в 5,30 направо за мен е изумително!
Иначе по темите – в класната стая и аз съм в задните редици. Под фикуса или под чина, че гледам там има голяма навалица от майки на момчета. Много се надявам рЕзко да му се доучи към 10 клас и това ме крепи. Алармата му звъни в 5,30. Лежи до 6 и 20, когато става и откакто е тръгнал на училище май месец пие чай. Не закусва. Аз ставам в 6, правя си кафе, правя му чай, изпращам го в 6,45 на вратата и в 7,20 излизам за работа. От 8 съм, но пък си тръгвам в 4,30 и ми е много добре този график. Не хващам и навалицата в метрото. За съжаление и Митко се храни нездравословно с тестени и сладки неща в училище, но пък винаги обядва и вечеря сготвена храна. Сега на мода са крем супите с кротони, та въртя всякакви, които общо взето само той си ги яде.

# 137
Хубавото е, че сега не се залита толкова много към слабото като модел за красота. Тази сутрин видях реклами на бански костюми на HM. Момичетата са си женствени -  поналяти в бедрата,  ханша, с леко коремче. Стегнати и хубави, но определено не са слаби.

# 138
  • София
Едни от най-чаровните и харесвани от мъжете дами, които познавам са си пуФкави. Носят обаче усмивките и настроението си постоянно с тях! 😉
Красотата е излъчване.
Аз съм в нормата, диети не съм пазила никога. Теглото ми варира през сезоните.
Сладко, тесто и шоколад ядем неограничено през зимата. Лятото заменяме всичко това с плодове. Много обичаме.

# 139
  • sofia
Моля го по възможност да се храни само вкъщи.  Но понякога си купува бургер, а през уикенда, веднъж месечно,, си взимаме семейно KFC. Закусва и вечеря у дома, а аз му приготвям обяд, оставям го аранжиран на масата и му пускам снимка😀 Но когато са групичка, си взима каквото ядат другите. Не е дебел, но е закръглен, защото компенсира стреса с храна.

# 140
  • гр.София
Бива ли да получи отзив- Ученикът успешно извърши възложена задача ? Не са ли затова на училище! Или е толкова зле положението,че учителите се радват на малкото. Grinning .   С. я усещам как издиша вече.Казах й да го даде по- кротко,каквото е усвоила досега,това ще е.  
Гледам вчера върху купа от учебници учебниците по Музика и Философия се мъдрят,казвам- я, тези ги виждам за първи път откак ги купих , а тя- ми, и аз!  Grinning

# 141
  • София
сутрин не пускам без закуска да се излезе от дома, а и той е свикнал - става от леглото и първо сяда на масата. ядейки се доразсънва.
закуската е основно сандвич (с шунка/кашкавал/прясно сирене/варено яйце, маслини) + някакъв зеленчук (краставица, доматчета, репички) + чай или прясно мляко. понякога за разнообразие и разкош има домашен кекс или козуначена кифла от пекарната, но гледам захарта да е сведена до минимум, че акнето дебне...

# 142
И у нас много говорим за храненето. Особено с девойката. Тя не е дебела, но не е и слаба. Както казва баща ми "била в преддебело състояние". Аз я харесвам така, защото например приятелката й е слаба, ама много слаба. Храни се детето, но си му е такава структурата от съвсем малка още. Еми, не изглежда никак добре. Наборката обаче явно не си харесва тялото. Онзи ден сестра ми й каза да внимава с храната, че ще й станат по-дебели бедрата.... И тя се разплака. Гледам, че вечер е започнала по-малко да хапва. Главно салата или някакви плодове. Но иначе си обича сладко и тестено, също като мен. За спорт - занимава се само с народни танци. Иначе се разхождат с приятелки из селото, в което живеем.
Големият пък яде по 6-7 пъти. Иска да качи още килограми, но не успява. Продължава си с фитнеса.
Сега е втора смяна на училище и става в 8.00. Преди да тръгне яде веднъж, обикновено яйца или зърнена закуска. Когато беше първа смяна, ставаше в 5.30, за да хване автобус в 6.15. Обикновено ставах с нея тогава, защото аз за работа също ставам в 5.30, но пък нямам всеки ден дежурства. Ама не си представям аз да си спя, а тя да е станала. С големия май чак в 9 клас спрях да ставам за първата му смяна, но пак ми беше некомфортно.

# 143
Когато беше първа смяна, закусваше с малко плод. Сега изобщо не го знам кога става. За обяд си пържи яйца обикновено. По едно време ядеше кисело мляко с мюсли. Някакви шейкове си бърка също - банан и прясно мляко.
Аз през годините съм имала периоди и да закусвам, и да не закусвам. Сега не закусвам или само малко плодове след кафето. В събота и неделя сме на по-стабилна закуска, но и закусваме по-късно.
Манджи със сос ядат само на вилата. Там баба им прави. Аз такива нещо не обичам. Ако наготвя нещо такова, трябва да е някакво минимално количество, само за тях и само за вечеря. Нищо останало от вечерта, не се бутва на другия ден за обяд. За мой късмет вече започна сезонът на плодовете у зеленчуците, тараторите. Тази седмица всеки ден минавам и купувам по една касетка ягоди, 2+ кг. Стигат за по-малко от денонощие. Особено малкият в момента май живее предимно на ягоди.

# 144
  • Отвъд алеята зад шкафа
На тази възраст никой не си харесва тялото.

# 145
  • о`майна лунна нощ е
На тази възраст никой не си харесва тялото.

Точно в тази възраст бях изпаднала в ужас от главоломното ми надебеляване. 8-ми клас от 46/47 кг. за кратко време стигнах 52-53 кг. Точно в този период бях все още активен спортист - художествена гимнастика. Двуразови тренировки 5 дена в седмицата, събота до обяд, училище, уроци, за да кандидатствам за гимназия ... След тренировките тичах на стадиона, и то най-горе по трибуните, за да увелича разстоянието. Една кофичка кисело мляко я разделях на две - половинката за закуска, остатъкът - за вечеря. А килата хвърчаха нагоре, нагоре  ... Още се потрисам като се сетя за тия мрачни дни на почти пълно отчаяние и непримиряване, че не мога да контролирам какво става с тялото ми. Единадесети клас се върнах в кожата си, без никакви усилия, глад и мъки. Явно пораснах.
Наборът пък беше обратното - като се отопчи в трети клас. Ма то бузки, коремче, баджак ... След шести клас почна обратният процес. Ей го сега на какво замяза. Килата постепенно спряха да се качват и плавно се издърпаха нагоре в ръста.

Последна редакция: чт, 10 юни 2021, 11:50 от `ТуиГ

# 146
  • у дома...
За днес имаше есе на тема "Светът на любовта в миналото и днес" - поезията на Сафо.  Похвала от учителката по БЕЛ - безапелационно и много добре структурирано. Мамина златна!

Ани е осмаче. До 6 клас беше ходещ скелет. А ядеше три пъти повече отколкото сега. Идването на цикъла ѝ килата тръгнаха нагоре. Ограничени са до минимум снаксове, чипсове, шоколади и подобнизаради акнето. Сърце не ми дава да я лиша от сладоледа. Хляб в нас почти не яде. Единствено си купува от триъгълните сандвичи в кутийка и гледа по възможност да е пълнозърнест. И не я тормозя аз. Говоря и показвам до къде може да стигне с диетите. Отделно с тази гръдна обиколка, ако е слаба, костната ѝ структура няма да издържи. Сигурна съм, че през ваканцията, като си нормализира режима, ще отслабне.

# 147
  • София
Моите двечките така ме ядосаха сутринта, че съм яхнала метлата.
Не закусват, но и аз не закусвам и не ги карам.
Ваня си прави всякакви пасирани смутита ли са, с плод, ягода, банан и мляко. Отделно и тя и Ники си правят тостове с тортила и някакви филета, кашкавал и тн. Ваня си прави и яйца, Николета е с две леви ръце и само ако Ваня и направи яде.
От кг не се оплакват и двете, макар да качиха и те доста покрай цикъл и пубертет, но преди това бяха слаби и съответно сега са ок. Около 165-170 см, и към 50 кг са и двете. Мен все още ме побърква липсата на спорт и движение при Ваня, но усещам как малко по малко се примирявам..
В момента и моите яко наблягат на ягоди, но не се оплаквам, тъй като са прясно набрани от двора и могат да ядат на корем. Част ги замразяват за смутитата, защото не могат да изядат всичко.

# 148
  • София
Моята е със същите размери и изглежда слаба. Ягоди, праскови, кайсии, боровинки, малини и дини яде много. Домати, краставици и зелена салата също огромни количества. Месо не обича, но се налага да яде. Тесто, само е ако е пица яде. Хляб, баници, мекици, торти, кексове, кроасани - абсурд. Такива неща не обича.
Ако можех аз да се откажа от тестените, ама много обичам и често си правя баници и сандвичи. Пека си хляб в машината.

# 149
  • Велико Търново
Много сте изписали, не мога да ви смогна 😉 аз имах проблем с килограмите като ученичка, като се гледам, сега на 45 год. тежа по - малко отколкото в гимназията, и ми е останало едно такова,, диетично мислене,,. Дъщеря ми, докато тренираше беше добре, даже към кльощите клонеше, от миналия януари, откак спря да спортува и мина на онлайн обучението, качи някое и друго кило, на 167 см, тежи 50 кг., но се забелязва голямо отпускане на задните части, заобляне на коремчето, целулит.. Аз изпадам в тих ужас /пак заради обремененото ми съзнание /, тя се харесва с по - голямо дупе и бедра. Възпирам се да правя забележки, за да не отиде в другата крайност. Всеки ден яде сладко или някоя пакетирана храна, но ако трябва да съм честна, в малки количества, един шоколад например го яде 4-5 дни..
Вчера се ядосваше, защото имаха по ИТ да правят проект - сайт, тя направила за Властелинът на пръстена - с падащи менюта, за актьорите, книгите, , Оскари, всичко ... И при защитата на проекта, учителката казала, че това не е по нейните възможности и не вярва сама да го е правила, предвид че била най - слабата в класа, и бам - 4, та й казала също, че с тези,, знания,, догодина, като станел по - сложен материала, сигурно на поправка щяла да остане... И после чакай мотивация и желание да учи по този предмет... Вече повече от нея чакам края на учебната година, та и да разберем дали ще може да се прехвърли в другата паралелка.

Общи условия

Активация на акаунт