ОСМИ клас 2020/2021 - Епичната година е към своя край и осмокласника сега го чака рай!

• 28 371
  • 722
  •   1
Отговори
# 150
  • о`майна лунна нощ е
Аз малко ще отклоня темата. От училището ни пуснаха анкета за нагласите на родителите за ваксиниране на децата. При вас има ли такава? Притискат ни с времето да отговорим до петък, но дори да кажа ДА, изобщо не виждам как ще се организират нещата до края на тази учебна година.
Имам си колебанията в тази връзка. Мен си чипирах, но съм много скептична към ваксинацията на непълнолетните. Лошото е и че няма на кого да се доверя за адекватен съвет.

# 151
  • Между гори и планини
Моя почти не ядеше хляб, сега нещо озверя и със супа или яхния яде. Ако е печено месо с гарнитура и салата - не. Миналата година, по физическо слушах презентацията на учителката по физическо за здравословно хранене. Тя е вегетарианка. Пита кой , какво обича, моя си каза - пържоли. Плодове и зеленчуци откакто сме на село, само домашни и само сезонни. Днес купих ягоди и череши, до ден ще ги изядем.
Платих капаро за летния лагер. Обадих се след класното да го чуя, много нещастен звучеше. Не е минало добре явно, притеснен. Ще ми разказва като се върне.

# 152
Бисквитка, ужасно е такова отношение. Трябва да говори с учителката, не бива да се допуска подобно нещо.
`ТуиГ, не знам как бих постъпила . Той веднага би заявил желание да се ваксинира, но аз си имам притеснения. Има една странна алергия, която се появява при допир. С много чувствителна кожа е . И изобщо не знам как да реагирам. От друга страна се страхувам и от вируса. Има деца, които го карат тежко. Много ми се иска да са го изкарали без да разберем, трябва да им направим тест за антитела.
Сдобил се е с неизвинено отсъствие по математика. Решили да изненадат класната с балони, защото е станала баба и в междучасието доста подивели с балоните. Учителката по математика се вбесила, а в момента на пика на вбесяването,  един от балоните, който бил зад него, се спукал от слънцето,  той точно тогава се навеждал да си вземе химикал:smile: И го е изгонила...

# 153
  • София
*Biskvitka*, много е демотивиращо така. Аз на мястото на дъщеря ти щях много да се разправям.
ТуиГ, не бих ваксинирала децата все още. Даже големият каза, че имало вероятност в общежитието да ги ваксинират,  но с Астра и му казах, да не се съгласява.
Относно яденето не само не ги ограничавам, ами и у нас са на 4 кратно хранене. Наборът закусва дори като е първа смяна и излиза към 6:40. Следобед задължително хапват било нещо сладко, плод, вафли, сладолед и др. Редовно им правя тестени закуски и торти и сладкиши. Нямали са проблеми с кг, дори са слаби, но ако започне да качва ще го мисля, а в момента дори не тренира.
Проблемът е, че и аз обичам всичко сладко и тестено, та понякога ям повече от тях, а на мен не ми се отразява така благоприятно.

# 154
  • София
Мога ужасно много да изпиша по темата с ваксините, но не искам да стават разправии. Така че подчертавам, че това е лично мнение. А и ще гледам да съм кратка. Слагам в скрит текст.
Скрит текст:
Бях първа писта, когато излезе възможността да се ваксинирам. При това с векторна ваксина, защото това е някаква вече съществуваща и тествана технология. Имам много близка приятелка, която от 20 години се занимава с анализ и оценка на лекарства за голяма фармацевтична компания. Извън това тя много чете, включително и специализирана информация, която аз и да искам, няма да разбера.
Та се оказа, че сме се ваксинирали първия път в един и същи ден, с една и съща ваксина.
През последните месеци ми пусна доста извадки от изследвания. При Пфайзер например са сменили протокола спрямо първоначалния при изпитанията и в момента при масовото прилагане този ми ти липид, който стига до клетката, е станал доста неустойчив. Има много случай на заразени с Ковид в Израел въпреки поставена точно тази иРНК ваксина. За сравнение в UK картината е много по-добра, най-вече защото са работили не с един, а с два препарата, което било златен стандарт. Като цяло Модерна излиза най-ефективна към момента. А Астрата е с най-малко хоспитализирани хора заради странични ефекти след поставяне, въпреки онези истории с тромбозите. Въобще някаква друга война се води и явно Пфайзер са много, много силни. И именно те напират с детската ваксина.
Аз лично няма да бързам да ваксинирам дъщеря ми, поне докато не се е появил наистина опасен щам.
Според моята приятелка с този липид при иРНК наистина може да се вкара всичко в клетката, и то не от злонамереност, а от несъвършенство на технологията, човешка грешка и т.н.
При всички случаи трябва повече време, за да се докаже безопасността на Пфайзер при деца. При други детски ваксини винаги се е подхождало много, много по-внимателно. Така че аз лично нямам отговор защо е този натиск.

# 155
  • София
Вчера се ядосваше, защото имаха по ИТ да правят проект - сайт, тя направила за Властелинът на пръстена - с падащи менюта, за актьорите, книгите, , Оскари, всичко ... И при защитата на проекта, учителката казала, че това не е по нейните възможности и не вярва сама да го е правила, предвид че била най - слабата в класа, и бам - 4, та й казала също, че с тези,, знания,, догодина, като станел по - сложен материала, сигурно на поправка щяла да остане... И после чакай мотивация и желание да учи по този предмет... Вече повече от нея чакам края на учебната година, та и да разберем дали ще може да се прехвърли в другата паралелка.
Biskvitka, миналата година наборът имаше подобна случка пак по ИТ. Вложи страшно много усилия в правенето на една анимация и когато я представи го пита кой му е помагал, а той си беше направил всичко сам. ММ го накара да изпрати заготовката на файлове със снимките, защото ставаше въпрос за анимарано клипче.
Тази година пък не му получи проекта, а той толкова да се гордееше с него. Още чака да види дали ще му поправи двойката за непредаден проект.
И за да не е само хейт, да похваля математичката - можеше спокойно да му пише 5 за годината, но му е казала, че знае, че може и с малко повече решаване на задачи и съсредоточеност ще успее, та му е определила ден за още едно изпитване.

# 156
  • о`майна лунна нощ е
Ред, безкрайно съм благодарна за споделената гледна точка.

ПП - наборът нещо не може да й смогне на критериите на учителката по ИТ. Все нещо не е направил, все някакво условие не е изпълнил и му пише 5. Нямаше да се ядосва толкова, ако не беше очевидното толериране на момичетата, на които при абсолютно същите пропуски, които е направил и той в заданията и проектите, не пишеше 6. В началото го укорявах, че явно той не е доразбрал задачите, но при разговор с други негови съученици, потвърдиха думите му, че при равни грешки, оценяването е различно.

ПП2 - изпратих анкетата. Докато имам и най-малкото съмнение по отношение на ваксина, няма да позволя да се слага на детето, докато това зависи от мен.
Още веднъж - благодаря, Ред.

Последна редакция: чт, 10 юни 2021, 15:39 от `ТуиГ

# 157
  • София
Аз също благодаря, Ред! Проблемът е точно в липсата на достатъчно информация, дори и за мед. лица и съмненията, че всичко е бизнес интереси.

# 158
  • София
аз се ваксинирах при първа възможност, но засега сина си няма да ваксинирам.

излязоха данни от ваксинациите в Израел - честотата на миокардити вследствие ваксиниране с Пфайзер при млади мъже в групата 16-30 е в пъти над средностатистическата за тази популация. вярно, всички случаи са били леки и овладяни, но това не ме топли.

за децата ще чакам повече време и повече данни. но междувременно те са уязвими и затова беснея на призивите за поголовно махане на маските на закрито - защото само те пазят неваксинираните ни деца. хората непрекъснато изтъкват как имало ваксини и който искал - да се бодял, ама да махаме "парцалите". но нещата не са толкова прости...

# 159
  • Между гори и планини
Абсолютно против съм, а като цяло съм за ваксините. Просто още нищо не е сигурно, ефекти, положителни и отрицателни ще излязат след време. Като бонус моя има една камара алергии.

# 160
  • у дома...
Със себе си бих експериментирала, но с детето - не на този етап.

# 161
  • о`майна лунна нощ е
Дадох в анкетата моето стимулиращо НЕ /по Глория/. Като сме си говорили с набора, ми е споделял, че за сега не иска. И без това имам своите притеснения и опасения на този етап от разработването и прилагането на новите ваксини, както и последиците върху подрастващите.
Споделям виждането ви, че експерименти с мен мога да позволя, но с децата - не.

# 162
  • Пловдив
Бисквитка, само като те прочетох и се ядосах. Побеснявам от подобни изцепки и грозни несправедливости!!! Много ме е яд на такива даскали!
За ваксината - категорично Не. По 2 причини - кой каквито глупости да говори, този вирус не е опасен за децата. В България има 3 смъртни случаи, все за деца над 15 и то с придружаващи заболявания. Ваксините са в етап на иизпитване до 2023 и това не е майтап и конспирация, това си е факт. И става въпрос за пари. Трябва да се набутат на много повече хора, понеже дъртите се ваксинираха, айде и децата. Това за миокардитите също е проблем, а и масово при млади организми ваксината има в пъти повече странични ефекти. Недейте. Подиграват се с бъдещето на децата. Няма никаква яснота какви последствия ще има след 5 години. Защо да ги дупчим??? Иначе, аз чакам протеиновите ваксини на Новавакс, ако дойдат наесен, себе си ще васкинирам с нея, ако не, ще мисля с коя. А, и децата имат много по-траен имунен отговор, най новите изледвания показват, че имунитета на прекаралите вируса деца ще трае с години. Моите поне го изкараха. Не знам защо натискат за учениците, но поне в България се надявам хората да проявят здрав разум. За останалия свят нямам надежда.
А, и друго, вирусолозите активно коментират, че има лекарство разработено, скоро и то ще се одобри. Ако се случи и не го покрият, за да пробутат ваксините, наистина ще е излишно да се ваксинират децата.
Имам познат, който получи миокардит от Модерна. Здрав, прав човек, не е млад дори. Не се знае дали и кога ще се оправи. Иначе, Модерната е твърде "силна", не бих си я причинила на себе си особено след изкарване.
Както и да е, това е дълга тема,но съм благодарна, че живея в Бг, честно казано.

# 163
  • София
Ей, не знам как никой не се засрами!
Една година децата пазят всички ни, да не умрем, като само за тях имаше истински и никак не леки ограничения - училище, спорт, школи.
Сега, дайте да набоцкаме децата, че да спасим процента на ваксинално покритие на нацията и да се пазим пак , да не умрем!
Как никой не се засрами да употребява децата?!?
Аз, моята жертва за справяне с тая криза, я дадох. Ваксинирах себе си и близките ми възрастни, под строй и домова книга. Детето няма да го пипнат! Ай... 🤬

# 164
И аз не бих ваксинирала детето.
Бисквитка, направо недопустимо поведение! Но ако те успокоява днес има нещо магично в групата и като си напишеш проблема и той се решава, та имай надежда Simple Smile. Сутринта писах за драмата ми със сладкото (и храненето като цяло) и как не мога да я вразумя. Преди малко бяхме на дерматолог заради една бенка и акнето на гърба. Ами докторът забрани всякакво сладко, каза да се включат варива и много плодове. Ами все едно ме е чел! И някак като е лекар вече щяла да спре сладкото и да се храни по-нормално. Заприлича ми като казусите, на които се чудех как деца не желаят да решат повече задачи щом не са им дадени за домашно от учител.

Последна редакция: чт, 10 юни 2021, 18:08 от Maria 007

Общи условия

Активация на акаунт