ОСМИ клас 2020/2021 - Епичната година е към своя край и осмокласника сега го чака рай!

• 28 221
  • 722
  •   1
Отговори
# 450
Иха, Любоff, това е много точно! Така като чета тук май няма недоволни деца от избора си, което е най-важното и най-хубавото. Можем да пуснем една анкета в началото на следващата тема: доволни ли са децата от направения избор след 7 клас, за да дадем малко кураж на седмокласните мами, че съвсем са се сдухали и да знаят, че мине ли тоз ад с ейчбио-то следва хубавата част.

# 451
  • софия
Ние превеждаме малко повече пари за седмицата, но се храни в стола за между 3/5 - 8/9 лв., от време на време си купува чай.
По принцип баща ѝ ѝ зареждаше картата за пътуване, но откакто са се върнали пътува с карта със зареждане на брой пътувания. Не е искала пари да ѝ даваме да я зарежда. Явно го прави с парите за обяд. Когато излиза не иска пари, все си има.

# 452
Какво ми прати детето Joy

# 453
  • Варна
Анкета, чудно! Малко оптимизъм не вреди. Само да не се окаже обратен ефект. Тук в темата повечето деца са нацелили правилното място, но извън нея далеч не е така. Болно ми е, но недостигат вдъхновяващи, или поне ангажирани преподаватели.

Ха-ха, допълвам се, че видях поста на Хепи. Сутринта пих кафе с дружка, преподавателка по АЕ. Та нейните петокласници със завидно самочувствие за езика, снизходително я питали: "Е г-жо, на нас хайде, има какво да научим, но на 12-сетокласниците какво още преподавате?" Joy

Последна редакция: вт, 15 юни 2021, 17:00 от ЛюбОff

# 454
  • София
Най-хубавите дни на училище са тези в края на юни: спокойствие, приятели... остава само слънцено да се появи и тоз дъжд да се спре.

Който си е учил през годината края на юни му е гот. Ела питай моят мързел как му е сега накрая Simple Smile Оформен е само по БЕЛ. Всичко останало ще е изпитване до последния ден. Така че за него сакралната дата явно ще е 25 юни Simple Smile

# 455
  • София
Моята напоследък заляга само над немския - класното е в 3 части: тест 60 въпроса; писане по тема; говорене по тема. Развива вкъщи някаква варианти и после трябва да може да говори по всеки от тях.

Затова пък има 4 на класното по математика.  По БЕЛ също очкава толкова, но това е защото не учи. Така че оформянето предстои. Днес и в четвъртък са с намалени часове.

НВО-то се забравя - миналата година днес е било НВО-то на нашите, пък вече сме забравили Simple Smile

# 456
Моника днес заяви, че има желание да мине следващото ниво по АЕ през лятото. Мотивирала се е от високия резултат от покритото ниво , но в същото време ще има 5 за годината по АЕ. Приятелка ме " успокои", че все по- зле ще става с преподавателите. Не искам да го мисля, да идва истинското лято!🌞

# 457
  • Между гори и планини
Минало е страшното класно по български. Детето се прибра спокойно, че за 2 часа е успял да попълни всичко от трите големи листа със задачи и тестове по български и литература. Сега остава и да е вярно. Много учи, вчера до 6ч има частен урок и тя го изпитва на почти всичко.
Сега си почива, утре също почивка.
Наистина, само да се стопли, че не се издържа. Пуснах климатика, който бях спряла много отдавна. Това лято се чудя, кой пуловер да облека.

# 458
  • София
Наборът днес е имал изпитване за 6 по математика. Според него е решил 7 от 8 задачи като нерешената задача е едно уравнение, което в първия момент и на мен ми се опъна. Ясно ми беше, че трябва да се реши с полагане, но не знаех как. Мисля, че в крайна сметка е наясно, че ако има 5ца за годината топката е изцяло в неговото поле. Учителката му даде шанс, за който той реши да разчита повече на късмет отколкото на знания. Да видим до къде ще му стигне.

# 459
Моят има 5 на класното по математика. Бил на косъм от точките за шестица. Не съм го виждала, защото го правиха по някакъв странен хибриден начин - на компютрите в училище, но със събиране и на листовете с решения. Трудно ми е да го проумея, но синковецът надълго и нашироко ми обяснява логиката за това решение на учителката му. Не успях да я схвана. Както и да е, в типично негов стил объркал някои неща при сметките и бай, бай шестица. Честно казано вече нямам нерви и да се ядосвам.
Погледнах в Школо, защото не си спомнях какво е положението с БЕЛ. Няма оценка от класна работа, а знам, че правиха такава дори преди тази по математика. Учителката му по БЕЛ е от бързите с проверките, не знам защо се бави сега.
Не знам моят доколко е доволен от избора си за паралелка. В някои отношения е разочарован, но той си я избра. В тази шантава година обаче не знам каква полза би имал, ако беше отишъл някъде другаде. Ученето пред компютър не е за него, само поощрява мързела му и енергоспестовния му режим.

# 460
  • София
Грийн,писмено ли или на дъската дава шанс за повишение? Щерката е убедена че няма да й даде шанс да опита дори и се е примирила....А същевременно с частната учителка се е уговорила да карат с уроците до последно ,само и само да успеят с повишението на годишната оценка.По ИТ другата седмица ,явно в последния възможен ден ще представят някакъв групов проект,за който никой не си мърда пръста.Абе-колективна безопасност.И по физическо продължава да няма никаква оценка в дневника Simple Smile

# 461
  • София
При нас има една годишна оценка нанесена - по Мат, но другите са ясни. Grinning
Чакаме най-хубавите последни дни в училище, а дъщеря ми има и рожден ден през този период, и понеже за първи път ще бъде присъствено на училище по време на рождения си ден, много се вълнува. Heart Eyes
През лятото активно ще почива, на курсове няма да се записва (единствено на езиков лагер ще ходи) и затова ми е малко притеснено за падането на нивото на езика. Но живот и здраве септември ще наваксва.

# 462
  • София
sssani, дала му е нещо като изходно ниво. Уж щеше да е само на материала от втори срок, но гледах, че е имало комбинации например. Писмено е било изпитването, не е на дъската. Ще го разпитам по-подробно довечера и ще ти пиша. Аз останах с впечатление, че каквото изпитва тази седмица, това ще е, защото другата ще проверява НВО.
И наборът ще защитава групов проект по ИТ в понеделник. Ядосва се, че не са направили тази седмица, но някакво момче от групата директно казало, че не му се занимава.

Последна редакция: вт, 15 юни 2021, 17:34 от green_dawn

# 463
  • Отвъд алеята зад шкафа
Ема има 5.60 на класното по мат и 6 за срока и годината. Тази година мога да кажа, че си е заслужила този резултат. Остава да я оформят по философия, там ще поправя 5-ца от последния тест. Иначе по всичко има 6-ци. Ние утре пак пътуваме, така че вече настроението е ваканционно.

# 464
  • у дома...
Ани спи вече час. Страшно много се гордея с моето малко голямо момиченце. Нито мрън, нито пък срещу ранното ставане. Утре ще си правят филмов маратон с приятелка.

Общи условия

Активация на акаунт