ОСМИ клас 2020/2021 - Епичната година е към своя край и осмокласника сега го чака рай!

• 28 223
  • 722
  •   1
Отговори
# 435
Ния събира стипендията да я харчи на екскурзията в Париж. Подозирам, че инфлацията по-бързо би я изяла, отколкото да отидат от училище в Париж Sad. Въпреки всичко аз все още се надявам да отидат в близко време. Така ми се ще пак всичко да е нормално, да има екскурзии, състезания/конкурси/събития с пътуване, а не по места или онлайн. Това са безценни емоции, а и запознанствата на такива форуми са много хубави, за натрупан житейски опит да не говорим.

# 436
  • Бургас
Привет, момичета. Не съм писала отдавна, но ви следя изкъсо. Действате ми до известна степен успокояващо.
Моята дъщеря върви абсолютна калпазанка. Мисля, че Господ ми я е изпратил да ми кали нервите или ми го връща тъпкано за това, което аз съм причинявала на моите мама и татко. Доста е плашещо да виждаш абсолютно твое копие, но вече от страната на родител.
Отделно абсолютно всички неща, които много са ме нарвирали винаги и не съм харесвала у други хора, са концентрирани в нея. Все още имам надежда, че има шанс за промяна и не се отказвам да пиля нон стоп. Дава вид, обаче, като да не ме чува.
Адски бавна, мудна. Цапоти се всяка сутрин с гримове. Слага очна линия като на Клеопатра, откачам. От къде ги вижда тези неща, не знам...
Трябва да се разфуча, за да си изчисти стаята.
За джобните: нито единия, нито другия (пети клас) ми искат пари. Продължаваме да се чудим с баща им как ние вечно нямахме, а тях ги питаме и не искат. Обяснявам си го с това, че тя е много злояда и не яде. Отделно се събират по някакви градинки, не по кафенета и може би затова не й трябват. По едно време дори си мислех, че ни джобят. Проверявах си парите 2 седмици и всичко си беше наред. Уникални скръндзливци са и двамата. Имат събрани пари сигурно откакто са сурвакали за първи път и не ги докосват. Не споделят да искат нещо, но парата искат да си я гледат кеш. Като й инспектирам чантата отвреме-навреме намирам касови бележки, основно за вода.
Категорично не мога да кажа, че учи. Как един път не я видях с учебник, не знам. В същото време ще завърши само с едно 5. Говорих с учителката й: каза, че показва пълна апатия по време на занятие, но когато и да я изпита на дъската, знае всичко. Умна, но мързелива. Това е. Зор не си дава за нищо, освен да стане сутринта и да се наклепа като "лудата Ангелина".
от 1-ви юли я взимам да работи при мен. Време е да се научи на трудова дисциплина. Ще работи на касата в един от нашите обекти.
Мария, нашата стипендия е 20 или 22 лв. Смятай ако я събира какво харчене ще е. Хахаха.

# 437
  • София
На моя не му даваме регулярно пари, но редовно го питаме дали има. Дали веднъж седмично, а и по-рядко му даваме 10лв. Но той не харчи, ако не ходят някъде със съученици след училище. Карам го даже да си носи плод, вафла за следобяд, но отказва, а и не излиза да си купува. На брат му давахме месечно около 50-70лв, ако трябваше нещо допълнително отделно, но и той беше, а и все още е, пестелив. Сега кара със 100-150Е месечно.

# 438
  • София
Парите обикновено ги давам на седмица 20 лв. за уикенда ако ходи на кино отделно. Харчи си, не е спестовен. Обича и маркови дрехи и по-конкретно една марка, за която баща му го научи Napapijri, който също и е фен. Дебнат я обикновено на промоция. Основно се пазарува онлайн при нас.
И понеже тази година май не съм го хвалила за училище сега ще го похваля за философията. Не знам как се случва, учебникът е като нов и подозирам, че не е отварян, но освен една текуща петица първият срок всичко останало е шестици. Било му лесно, пишат много есета и обикновено са с максималните точки. Взима и участие в час. С две думи това се очертава да е една от малкото шестици тази година. Надявам се догодина повече. А днес поредното контролно по математика на вписани и описани окръжности. Още класното не му е проверено и не знам какви изненади да очаквам там, но съм сигурна, че няма да са от приятните. Днес и в четвъртък разбрах, че заради НВО на 10класниците ще са с намалени часове и остава още една седмица. Всъщност до кога трябва да са им готови срочните и годишните оценки?

# 439
  • гр.София
Аманда, големият си купува едни специални ортопедични стелки,от магазин до Музикалния театър.Струват колкото обувки,но карат дълго.
Девойката е много икономична.Има си пари в едно портмоне и си взима. Аз й слагам там от време на време.
Тя пък събира за пусти айфон. Сегашният й е един с размер нюню ,като играчка.

# 440
  • София
За стелки съм признала Barefoot. Правят ги с компютърна томогрофия, или както там се казва, но са им много добри. Скъпи са, да, но изкарват поне 2 години. Големият ми е с дюстабан, и скъсяване имаше на единия крак - много му помогнаха.

# 441
  • Някъде в Европа...
Джобните са 20 лв на седмица (исках да давам направо на месец, държи да е на седмица), пращам закуска, за транспорт не дава - на 5 мин е от училището.. Баба му и дядо му му дават "заплата" 50 лв на месец. Всичко се събира за колелото..Отделно постоянно се въртят някакви "сделки" за продажба на части за колелото. Успява да събере доста пари и е абсолютно  независим в лудите си желания (по моите разбирания) да купува разни железораци...Ако иска по-скъпа дреха или маратонки обикновено делим или давам 2/3 от сумата 😁

Последна редакция: вт, 15 юни 2021, 11:52 от AIR

# 442
Честито на Зазу на патерица, да е жива и здрава!

LaDiDa, чудесно ти е детето, вземам го. Имам подобно, но... харчи много и в момента не е в особено ученолюбив период. Та, както казва моята тийнка, chill...JoyHeart
Общо взето това и е отговорът за всяко мое притеснение, да съм чилвала.

Последна редакция: вт, 15 юни 2021, 12:00 от Анонимен

# 443
  • Отвъд алеята зад шкафа
Зазу, Честит РД!

Леле, аз няма да казвам по колко пари даваме. Покрай идеите й за здравословно хранене, повиши изискванията са какво яде и съответно харчи доста. Иначе стипендията си я спестява...за "бригада в САЩ или образованието". Обича да прави скъпи подаръци на близките и приятелите си, редовно имаме спорове по тази тема.

# 444
  • у дома...
10 лв. на ден, като само 6 са ѝ пътните. + 20 лв. в нея има винаги за форсмажорни обстоятелства. И пак пести.

# 445
  • Между гори и планини
Аз давам 3-4 лв на ден. Закусва сутринта. Ако не се прибира с училищният автобус, а баща му го взима, най-късно в 2ч е у дома и обядва. Остава в маждучасията да яде нещо, и вода си носи. Сега се прибира към 3-4, но пак му стигат, на обяд слиза до града и си купува дюнер в кутия и се качва да си чака автобуса. Училището е на един хълм леко извън града. Но пък разстоянието не е голямо . За транспорт пари не плаща.

# 446
Спрете Земята, искам да сляза!
Куче инфлуенсър с един милион последователи...

Иначе по темата - рядко взима пари със себе си. Носи си храна от вкъщи и след училище бърза да се прибере за да седне пред неговото безценно - компютъра.

# 447
  • София
мама Мони, до 25.06 трябва да са оформени. Нашите почти по всичко са вече оформени. Остава им наистина много малко реално учебно време. Ние на 26.06 заминаваме, та ще пропусне и последните три дни.
Моята получава по 40 лв на седмица, отделно като излиза уикенда пак иска. Не знам какво пести и какво харчи, мисля че е заделила нещичко все пак. Стипендията със сигурност си и седи в картата. Това и е от нежеланието да я ползва, нищо че баща ѝ непрекъснато я ръчка. Не съм сигурна, че си помни даже пин кода.

# 448
Ния само по музика не е оформена, по всичко друго устно са им казали оценките, а по ит и са нанесени. Най-хубавите дни на училище са тези в края на юни: спокойствие, приятели... остава само слънцено да се появи и тоз дъжд да се спре.

# 449
  • Варна
Нашта мома намиста всеки лев, не знам да спестява, по-скоро едва ѝ стигат. На седмица двадесет, като някой от нас я води и прибира, изключение е да се наложи с автобус. Толкова харчи и на излизане. Дава ги за пица, кола, хамбургери, сладолед. Аз все мърморя, че се храни лошо, което я мотивира още по-твърдо да живее на фаст фууд.
Днес е ред техният клас да представи постановката, дето репетират вече повече от седмица. Надявам се накой да документира таз немска песен дето ни трови ката ден, та гордо да покажа на баба и дядо.
В края на годината признавам, че решението ѝ за гимназията май беше правилно. Прекрасна, прекрасна класна! Как го направи не ми е ясно, но щом детето пее на немски Joy годината е успешна!

Общи условия

Активация на акаунт