ОСМИ клас 2020/2021 - Епичната година е към своя край и осмокласника сега го чака рай!

• 28 207
  • 722
  •   1
Отговори
# 525
  • Варна
Успех и късмет на седмокласниците! Ако съдя по себе си, веднъж минеш ли тази Голгота, втори път не се плашиш. Дори не помня миналата година какъв беше преразказът, но със сестра ѝ преди толкова години не ще забравя. Тогава открих любимият ми днес Мирослав Пенков с неговата "На изток от Запада". Помня, че максималният бал беше 36 точки, помня.. безумие беше. Толкова стрес, уроци, смяна на преподавателки, смяна на курсове..Накрая детето каза, че същият резултат щеше да изкара и без един допълнителен урок, та това ни беше обеца. И така процедирахме с второто - спокойствие и без уроци.

Последна редакция: ср, 16 юни 2021, 10:26 от ЛюбОff

# 526
Успех на децата днес!
И моята девойка е доволна от училището си. В началото не харесваше класа, тъкмо започнаха да се оправят нещата, но ги спряха. Сега я гледам последния месец - ходи с удоволствие, връща се ентусиазирана и заредена. Разказва ми кой какво казал, направил. Има приятелки. Това беше второто й реално желание, след Първа английска, за където за щастие не й стигна балът. Аз сякаш предпочитах 22ро училище, но такъв ни бил късметът. Дано само се оправят нещата по математика, засега други критики нямам. Имат хубава новина - прекрасната учителка по английски май ще остане с тях и догодина. Тя щеше да напуска училището, пък и нямаше такава практика досега - да продължават нагоре с учителката от 8 клас.
Във форума пишех още от отчетните, бях от декемврийки 2006. След това намерих наборната тема и за баткото. За него пиша в две - наборните 2003 и 2002, че той тръгна година по-рано на училище. Ще ме накарате да ходя да чета и аз година назад, но не знам дали да си го причинявам!
Изпуснах снимката на Ани! Но като минавам покрай нейното училище и аз винаги се сещам за нея и за сина на моята приятелка, който е 9 клас и общо взето аз съм причината да учи там.

Последна редакция: ср, 16 юни 2021, 12:29 от Betty L.

# 527
  • софия
Като сте толкова паметливи, на нашите кой вариант се падна миналата година? Не беше ли пак 1? Налучквам Simple Smile

# 528
  • София
Почти се обзалагам, че пак беше 1, или поне така помня.
Ама те нали и без това вариантите са сигурно най-много два. 😆

# 529
Аз си спомням, че му проверих литературните въпроси, както и тезата след НВО. Видях, че тезата не е ок и от нея няма да получи пълни точки. За преразказа нямах притеснения.
Бети, страхотни са!

# 530
Бети, прекрасни са ти децата! Радост за окото.

# 531
Моята памет услужливо е разкарала голяма част от информацията за НВО, но пък отлично помня емоциите, които ни бяха завладели🙂
Ние днес стискаме палци за любимия братовчед на Моника, който ще се бори за много желана софийска гимназия!👍🧙‍♂️

Бети, какви красиви деца! Пу-пу!❤

# 532
  • София
Бети, фантастични са!

# 533
Успех на децата днес!
Разбира се, че съм забравила голяма част от вълненията Wink, за щастие.
Тази година също беше странна, но спокойна.

# 534
  • София
Успех на седмокласниците и десетокласниците!
Аз съм в бг мама от началото на 2006 г, когато бях бременна с близначките. После продължих с отчетната на малката 2009 г и малко след това почти спрях да пиша по отчетни, но отварях форума при необходимост от информация по различни теми. Общата отчетна може би съм се включила към 6-ти клас, сега на малката почти не я следя, но и там не ми е вс еоще уютно и не е почнал купона.
За сагата НВО като цяло я минах спокойно, децата също не се бяха притеснили или поне Николета, Ваня не го показваше толкова, но явно се е притеснявала. Сега с малката след опита ми с каките дори още по-ларж ще го карам, не очакввам едни курсове да променят коренно нещата или да наваксат години пропуски. Затова сега лятото лекичко ще се занивама с нея и евентуално чак седми клас ще включа учител или курс ако преценя.
Днес е страшно спокойно вкъщи. Децата още спят, мъжът ми също след нощна работа и единствените будни сме ние с котарака. Толкова съм доволна, че си взехме животно, неизчерпаем източник на пакости и забавление е тази животинка и много си го харесвам.
По отношение на избора на училище, Николета е доволна ,но тя след трети клас винаги е искала единствено и само в СМГ, нещо с класа така и не се сработиха обаче. Ваня учудващо, но също винаги си е харесвала СМГ, а сега е много доволна от новияя си клас  и твърди, че са много по-забавни и не са скучни и зубъри, както А клас на Николета Simple Smile
Бети, страхотна снимка!
П.П Бубчето е като цяло добре, но е много заета и на работа и семейно и никак не и остава време за форума.

# 535
"Седмокласниците, които са болни в момента, няма как да се явят на националното външно оценяване. Има ситуации, в които, ако си болен от COVID-19, или от някакво друго заболяване, и имаш невъзможност да се явиш, за съжаление, това няма как да бъде организирано. А може би тези ученици и физически не са в състояние да се явят на изпит", коментира Мария Гайдарова. Тя каза, че няма резервна дата за националното външно оценяване в седми клас и няма възможност, законова за това, в момента. В отговор на въпрос дали се мисли за такава възможност - за резервна дата за изпита в седми клас, заместник-министър Гайдарова каза, че това е обсъждано, но няма решение към момента."
Отдавна не съм чела такова откровение на длъжностно лице за ситуацията с НВО. Няма мрънкане, няма наука за тестовете, няма "и преди е имало такива случаи, има начин".
Не че има някакво значение, защото решение няма.

A какво стана с науката за тестовете и твърдото НЕ!
Да не би да се появява здрав разум и у чиновниците!

# 536
Привет,момичета!Благодаря за пожеланията към нашия седмокласник! На работа съм и се изпокарах с майка му по телефона,че го оставили близо до у-щето.100 пъти казах да отидат с него и да видят,че влиза без проблем,но ...кой ли ми те чува! Сега  място не си намирам ,че нямам никаква информация за изпита.
            Успех и от мен за  седмокласниците и десетокласниците!
            Пропуснах - Бети страхотни са ти децата.

Последна редакция: ср, 16 юни 2021, 10:22 от Didia

# 537
Гледам сега по БНТ актрисата Яна Огнянова, която говори за моноспектакъла "Преподавай трудно" с автор и режисьор Здрава Каменова (любимка моя).
Мисля, че трябва да направим едно организирано съвкупно гледане. Grinning

# 538
Дидиа, а защо ги напрягаш в този и без това труден момент? Детето не е бебе, ако има проблем, ще се чуят и съдействат.

# 539
  • гр.София
И детето на сестра ми ,племенникът ми, днес е на НВО. Цел- 2-ра АЕГ, да му бъдело близко.   Аз съм убедена ,че ще се справи отлично.

Аз четох,че имало 16 карантинирани деца( за цяла Б-я) ,за които са осигурени отделни стаи. А за болните- ами,безобразие за поредна година!

Последна редакция: ср, 16 юни 2021, 10:47 от blanc

Общи условия

Активация на акаунт