ОСМИ клас 2020/2021 - Епичната година е към своя край и осмокласника сега го чака рай!

• 28 204
  • 722
  •   1
Отговори
# 540
  • Някъде в Европа...
Безкрайно се радвам, че мина този пусти 7 кл и всичко е зад гърба ми. Смятам такива вълнения чак около май месец на 12 кл да изпитам 😁...
Наборът днес ще ходи на кино - Бързи и яростни 9 - чакал го толкова време 😁
Аз още съм в чуденка дали да резервирам почивка Анталия от 25.06 😃..
Успех днес и в петък на всички ученици, явяващи се на матура!

# 541
  • у дома
Аз моето с астматичния пристъп нощта преди НВО миналата год  не го изпратих до училище-той не пожела,но звъннах на класната тогава и тя ме успокои,че тя е там и по-късно ми написа,че не е имало проблеми и е влязал и пише вече и аз се успокоих.  Много съм доволна,че на неговия клас си остана същата класна

От 28 август сме на любимото ММЦ,ама аз до тогава няма да издържа и ще се метна на още едно море....

# 542
  • софия
Мрън днес има класно по БЕЛ. Отиде притеснена. Каза, че не ѝ харесвало класните да бъдели така отделено. Когато били между часовете не се била притеснявала толкова.
Дрън-дрън! Тогава мрънкаше как така имат класно, че и домашни по другите предмети. Няма угодия!

Пак е изтекла тезата на седмокласниците предварително Simple Smile После никой не бил знаел. Дооообре.

Теза: "Немили-Недраги" - "Къщята, магазиите...са затворени за тях"
Преразказ: Череши от Захари Карабашлиев. Подробен преразказ от името на неутрален разказвач.
Обожавам Захари Карабашлиев, не знам обаче тринадесетгодишните как го усещат.

Последна редакция: ср, 16 юни 2021, 10:40 от zvаnchе

# 543
Дидиа, а защо ги напрягаш в този и без това труден момент? Детето не е бебе, ако има проблем, ще се чуят и съдействат.

Ако има някой напрегнат то това съм аз! Вчера зетят го държа на тренировка почти до 22 часа вместо да го остави да си отпочива.Днес явно десния завой и отклонението от 200 метра са му се видели много.На мен остава и тичането след това ,защото той е резервирал почивка точно когато трябва да се записват на първо класиране или да се подава за второ..
                    Е,не се е обадил,че има проблем и дано всичко мине нормално.
                     ПП.Сега видях ,че Звънче е дала информация за тезата и преразказа.Дано им е лесно.

# 544
  • у дома...
Теза върху Немили - Недраги. Или върху Йовков.
Снощи съм познала тезата Simple Smile

# 545
  • софия
Покрай седмокласните вълнения хвърлих поглед в сайта на МОН. Тази информация ме замисли и потвърждава това, което скоро обсъждахме.
Цитат
... Те трябва да са приети в държавни университети в специалност от професионалните направления „Педагогика", "Педагогика на обучението по…", "Машинно инженерство", "Електротехника, електроника и автоматика", "Енергетика", "Транспорт, корабоплаване и авиация", "Материали и материалознание", "Проучване, добив и обработка на полезни изкопаеми", "Металургия", "Химични технологии", "Общо инженерство". В списъка влиза и защитената специалност "Хидростроителство" от професионално направление "Архитектура, строителство и геодезия".

# 546
  • у дома...
Четейки седмокласната тема, ние май миналата година изтеглихме дългата клечка... Остана в петък да видим 22-ра задача.

# 547
]Обадих се на дребното да го чуя какво прави, стои пред училището, за  да пита големите как е минало НВО. Приятел с всички:heart_eyes:
Не спал да ги мисли

# 548
  • София
Здравейте момичета,чета ви редовно,но рядко пиша...
Моят син на класните по БЕЛ и мат. има 5,доволен е...мисля,че по всички предмети ще има 5 за годината,само испанския още е под въпрос,защото не е ясна оценката от класното...надява се на 6 за годината.На фона на мързела и абсолютната апатия,даже ме изненадват тези оценки...
Пишете за миналогодишните вълнения...аз свързвам НВО с много тъжно събитие.Тогава бащата на приятел на малкия ми син(най-прекрасния баща,който съм срещала) беше в болница с Ковид,почина на датата на второто НВО и аз покрай тези ужасно тъжни и разтърсващи събития си дадох сметка още тогава колко безсмислени са нашите тревоги,колко нищожно значими са резултатите от тези изпити.
Не че през година не съм будувала по нощите от притеснение като четях тук колко сериозно се готвят някои деца....а моят мъж и набора накрая ми се караха и забраняваха да чета..
След няколко години ме чака същото с малкия син,но отсега още съм спокойна,това не е края на света и както беше писал някой тук "Училища има за всички деца"...

Последна редакция: ср, 16 юни 2021, 12:58 от perunika77

# 549
  • Sofia
И моята девойка е доволна от училището си. В началото не харесваше класа, тъкмо започнаха да се оправят нещата, но ги спряха. Сега я гледам последния месец - ходи с удоволствие, връща се ентусиазирана и заредена. Разказва ми кой какво казал, направил. Има приятелки. Това беше второто й реално желание, след Първа английска, за където за щастие не й стигна балът. Аз сякаш предпочитах 22ро училище, но такъв ни бил късметът. Дано само се оправят нещата по математика, засега други критики нямам. Имат хубава новина - прекрасната учителка по английски май ще остане с тях и догодина. Тя щеше да напуска училището, пък и нямаше такава практика досега - да продължават нагоре с учителката от 8 клас.
Бети, абсолютно на същото мнение сме и аз, и тя:hugs: Само че моята искаше Втора АЕГ, също съжалявах в началото за 22ро училище, но за кратко:grinning:
Изпуснах децата, а много им се радвам, може ли да ми ги пуснеш на ЛС тук или другаде?
Аз пиша от самото начало само в септемврийската тема, в отчетни за класове не съм писала никога преди 7ми клас. Обаче не помня никой от вас в септемврийската, да не съм забравила някого?

Последна редакция: ср, 16 юни 2021, 13:51 от Vesana

# 550
  • Бургас
Amanda.D, ако има дете, което много искам да познавам, то това е твоят малък син. Няма случай да разкажеш за него, да го прочета и да не се усмихна широко.

# 551
  • София
На Аманда са ѝ се паднали едни такива деца, дето чак грехота да ги караш да вървят по калъпа. Grinning Hug

# 552
  • sofia
Чета в седмокласната - мили, златни душички са децата🥰  Някои вече са сметнали, че имат 95 т., а други са доволни от тезата, защото " много са писали по нея".  Никое училище не ги научи как да се справят с напрежението и стреса при важни в живота събития...

# 553
  • софия
Пак има издънки с квестори. Не знам до кога няма да бъдат наказвани!
Едни седели пред касетофона, докато децата слушат текста, други си хихикат и говорят през цялото време. Някакви накарали децата да задраскват листовете за писане със Z след като изслушали текста за преразказ.

# 554
Лошото е, че грешките на квесторите са за сметка на децата. И какво от това, че ще санкционират квесторите, ако заради тяхното незнание децата губят важни точки...Аз бих доброволствала за НВО🙂

Общи условия

Активация на акаунт