ОСМИ клас 2020/2021 - Епичната година е към своя край и осмокласника сега го чака рай!

• 28 353
  • 722
  •   1
Отговори
# 90
  • у дома...
Втора седмица пътува с влак. Става в 4.40, влака е в 5.30. Няма как да си доспи. Днес сподели, че придремва и във влака, и в метрото.

# 91
Аз ревах на резултата от АК. Този от НВО ми беше някак нереален и дълго време не можах да го осмисля. А може би тогава още подсъзнателно съм си мислела, че ще учи в АК.
По другата тема: нон стоп се прозяваме и двете. Но за нас е мъчение първата смяна и в същото време ни е невъзможно да си легнем в 11. (Ох, написах горното преди да прочета Просто майка. Сега просто се срамувам какви сме глезли.)

# 92
  • у дома...
Мария, за мен е мъчение понякога да стана за работа. Живея на 200 метра от работното си място, почвам работа в 8. И ми е трудно.

# 93
  • Между гори и планини
Тук са само първа смяна, свикнал е. Но в 10ч вечерта е в леглото най-късно. Събота и неделя обаче спи до късно. Лятото става в 8ч, а сега ако го оставя ще спи до обяд. Понякога го будя, въпреки че сърце не ми дава.
Вижте какъв е дългокос всяка вечер,  след баня аз го сресвам, слагам кристали. Момичетата от класа му се надпреварват да играят с косата му. А той умира от кеф, много обича. Винаги съм си мечтала за права коса,  тежка лъскава. Имам някаква хвърчаща със собствено мнение. Поне на неговата се радвам.

# 94
Ами от нас до фег е точно 8 минути с колата. Аз само махам долнището на пижамата и слагам дънки и яке. Ния не закусва. Става, мие зъби, облича се и тръгваме, т.е. тя става в 6:55, а аз в 7:05 и се оплаквам след твоя пост. Разбираш ли колко много ме е срам Simple Smile

# 95
  • София
Тази година дъщеря ми си ходи сама. Става сама в 6:20, излиза около 7. Тази сутрин баща ѝ я закара, че фитнесът му е в района на училището. Не е било много по-бързо, по Гешов има адски трафик даже и в този ранен час.
Просто майка, аз това имам предвид през цялото време. Вашето училище си го избрахте с все ставането в тези безобразно ранни часове. И никой не мрънка.

# 96
  • Между гори и планини
Аз ставам в 6, 30 минути пия кафе и обикалям двора.  После го будя, винаги закусва, мие се, оправя се и в 7.30ч автобуса идва пред нас и го взема. Тъй като работя от дъжд на вятър и съм си у дома, ако нямам много работа, следобед дремвам за час. Автобуса го стоварва пред нас около 3ч следобед, обядва в училище. После учи, аз се мотам из двора, в 7ч слагам вечеря, в 8ч се къпе, блее телевизия или на компютъра и в 9.30 - 10 е в леглото.

# 97
6:30 ч. го будя, става, хапва, оправя се и тръгва. Нещо от Нова година насам развалихме режима за лягане и закъсняваме с час, та виждам, че сън не достига. Изморен е, но не си доспива през деня. Събота и неделя го оставям да си отспи за цялата седмица - до обяд.

# 98
Аз явно съм друг тип: лигавеща лигла Simple Smile. От нас до фег няма удобен транспорт, трябва да смени 2 метра или трамвай и тролей, което при всички случаи ще е над 30 минути път. И да стане сама, ще се събудя. А някак не мога да си представя, че аз ще си спя, а тя ще се прекачва и блъска в транспорта, като нищо не ми коства да отида и да се прибера за 15 минути и ако още ми се спи да си легна пак (2 пъти го правих). А да не говорим, че чантата е почти 10 кг, ако има сак за фвс или платно по рисуване - съвсем като магаре. Ми детенце ми е, колкото мога ще го глезя и ще съм му в помощ.

# 99
  • София
Мария, в пълен унисон сме по отношение на сън и будуване.  И аз, и детето сме силно нощни птици. На млади години често ми се случваше да се успя за работа. Сега е рядко, но качествено. В годината веднъж, но поне с час. Като днес. 😂

# 100
  • София
И друг път съм писала - за мене всяко ставане преди 9 (айде от мен да мине, с много зор и 8:30 става) е някаква форма на средновековно мъчение.
Освен да започна да пиша протестни писма по темата, друго не се сещам. 🤣
Навремето започвахме работа блажено в 10. Сега сме с деца, които ходят на училище, и всяка сутрин в офиса тихо мучим, докато пием поредното кафе, за да си държим очите отворени.

# 101
  • Между гори и планини
Мале, 10кг раница! Във Варна със всички помагала съм теглила- 7 кг раница. Стиви си я носеше сам, добре че живеехме на 15 минути от училище.
Тая година,  лека работа. Особено в сряда когато има английски- учебника,  учебна тетрадка,  граматика, тетрадка речник и тетрадка за работа в клас. Раница носи от нас до автобуса- 5 крачки и обратно. Автобуса спира директно пред двора и идва специално за него.

# 102
  • Някъде в Европа...
При нас - ставам в 6.45, излизам в 7.30, почвам работа в 8..мързи ме да вървя, а и да искам няма как 😀, живея на главния булевард, в НВУ работят доста хора и все някой колега ме взема по път с колата. Имам и удобен транспорт. Синковецът става в 7.40 сам. В 8 му почват часовете...прибира се около 15 ч, яде, учи, оправя, и навън с колелото преди 17 ч. Аз се прибирам към 17.15 ч, той се прибира около 21.30 ч. Вечеря, гледаме Хавай 5-0 😀, оправям масата и към 23.30 и 24 ч лягам. Уж и той....Това беше и режима му през ДО и в пандемията..Не се е затварял вкъщи, само където на зима се прибираше към 19.30 ч...Разбрала съм, че колкото по не му се меся в режима, толкова по-стриктно си го спазва сам - сякаш ми доказва, че оправдава доверието ми и мога да разчитам на думата му...
Раницата му е лека - разбрал се е с най-добрия си приятел, кой какво да носи.. Вече имаме и тетрадка по всичкология 🤣....Този, на когото ще продаде учебниците си, е щастливец - нито са разнасяни в училище, а някои не са и кой знае колко отваряни...

Последна редакция: ср, 09 юни 2021, 23:24 от AIR

# 103
Уф, изчетох ви! Направо сте превъртяли още една тема за половин ден - имайте милост!
За ставането - котакът ме събужда в 5 /явно биологичният му часовник е от петел... споменавала съм, че е селски кофенщайнер/. Наборчето става в 6 и нещо. Карам до училище и се самозакарвам на работа. Правя един бермудски триъгълник из целия град - добре че е преди 7,30 та няма много трафик.
Мечтая за юли, за да се наспя...междувременно ще удуша котака...

# 104
  • София
Май ще ни трябва още една тема до края на месеца. 😀

Общи условия

Активация на акаунт