ОСМИ клас 2020/2021 - Епичната година е към своя край и осмокласника сега го чака рай!

• 28 184
  • 722
  •   1
Отговори
# 615
Между другото точно задачата с откриване на грешки беше чак обидно лесна. Точно като за третокласници.
Абсолютно!

# 616
С времето разбрах, че да изискваме максималното от децата във всяка ситуация, е грешно. Хубаво е да се научат да влагат усилия, които са адекватни  на желания резултат. Иначе се прегаря бързо. Рано им е да се изчерпват. И бунтарският дух е важен, в добрия смисъл, да не си все в коловоза и с тълпата...
Много хубаво казано, благодаря.
Между другото точно задачата с откриване на грешки беше чак обидно лесна. Точно като за третокласници.
Не съм гледала НВО-то, но това се очакваше. Трябва да се похвалят с високи резултати след цяла учебна година на ДО.
Каквото и да е, дано е в миналото. И всяко дете да учи там, където иска.

# 617
  • София
Момичета, едно такова леко носталгично настроение ме носи днес. И веднага след носталгията идва облекчението - слава богу, че го минахме този етап... И веднага след това лека паника ме обзема, за малката девойка, след 4 години... 😁 А-ма-ха, емоции да искаш днес.
Погледнах първата част на теста, лесно ми се стори. Преразказът ме хвана за гърлото с героя, който се връща на село. С толкова различни глаголни времена и пряка реч ще е трудничко да не се оплетеш.

# 618
  • Между гори и планини
От вчера до понеделник нашите не учат. И домашни няма. В края на учебната година, нещо му стана на моя, та започна да става сам в 6.30, да си прави закуска, мие, облича, всичко това без моя надзор, че ще закъснее . И днес, когато можеше да се наспи, стана рано. Започвам да се чувствам ваканционно.

# 619
Това НВО в 10 клас от сега твърдо съм решила да не го отразявам ..
Моят син знае, че НВО в десети клас не е важно, защото много си говорим кое, кога, защо. Та аз дори и да се опитам да го отразя, сън сигурна, че той ще мине през него както експрес край малка гара - хич няма и да забележи, че е имал такива изпити 🤣

# 620
  • софия
Чета седмокласната тема и се радвам, че ние успяхме да запазим добър тон (с малки избухвания). Тъжно ми е, когато гневът и личното неудовлетворение се насочват към личностни обиди.
И не, не съм върл фен на Карабашлиев. Понякога ми е досаден, но и ми е интересен.

# 621
И аз четох в седмокласната. Отново се убеждавам, че всеки реагира различно в стресови ситуации. Ще се справят с напрежението( по един или друг начин), къде ще ходят🙂

Относно съвременните автори, чета ги, но все по- рядко. Иска ми се да чета книги в стил Аманда, Ред, да не изброявам съфорумки, че ще пиша до утре🙂

# 622
  • о`майна лунна нощ е
Колкото пъти съм си позволила да нахокам някой, който не познавам, било виртуално, било реално, толкова пъти съм съжалила. Не сме в обувките на хората, а там може да има много неща, които да ги карат да стъпват с болка, невидима за останалите.
Няма да влизам и да чета седмокласната. Още ми държи влага от миналата година, а и ми е достатъчно притеснено покрай няколко познати хлапета, които заедно с родителите си се пържат сега. Вярно, че всеки му избиват чавиите по различен начин под стрес, но ми е неприемливо да си изкарваш гнева и страха върху другите виртуално. Така всички са обидени и наранени накрая и нито на обидилия му олеква, нито на обидения му е комфортно.
Наборът сутринта беше много, ама много сърдит на сестра му, защото вчера забравила да зареди хлебопекарната да изпече хляба за сутринта. Така днес вместо да си хапне лично приготвен от него сандвич, трябвало да купува пица в училище. Беше разочарован от залисията й.

Последна редакция: чт, 17 юни 2021, 10:55 от `ТуиГ

# 623
Напрежението избива, нормално.
Миналата година и ние имахме спорове за това лесни или трудни да са изпитите, ощетени ли са ученолюбивите или е обратното. Гледам, че пак се е промъкнала дежурната идея за отделни изпити за т.нар. елитни гимназии. Всяка година едно и също. Joy
Ще мине класирането и ще се успокоят нещата. Дано всяко дете намери най-доброто за него училище.
Аз имам 5 години до следващото НВО и дотогава ще съм шапка на тояга, да не говорим колко различни са нещата с момче...Head Band Нито ми се гледат изпити, нито ми се решават и обсъждат. Осмокласничката пък е съвсем на друга вълна.

Колкото пъти съм си позволила да нахокам някой, който не познавам, било виртуално, било реално, толкова пъти съм съжалила. Не сме в обувките на хората, а там може да има много неща, които да ги карат да стъпват с много болка, невидима за останалите.
И аз така, абсолютно права си. Но не винаги се удържам в писаниците и после съжалявам.

# 624
Старая се с всички сили и средства да престана да бъда толкова критична и взискателна, колкото съм. Не ми е лесно...
Та ще си спестя коментарите по темата. Grinning Пак да подчертая - не ми е никак лесно.

Моите лични притеснения в такава ситуация биха били дали детето ми ще попадне в среда на неговото ниво. Няма да ми е особен кеф да го гледам да страда в среда, която е над нивото му, защото някакъв лесен тест му е дал нереална оценка на знанията, които са база за избор на училище и среда. 2025 пак ще минаваме през тази НВО битка с дребното.

Силно се надявам всички седмокласници да намерят точното си място. Да се чувстват комфортно и спокойно.

Последна редакция: чт, 17 юни 2021, 09:52 от шмърциплянку

# 625
  • Между гори и планини
За това си беше хубаво по мое време - всяка гимназия си имаше свой изпит и се гледаха оценки от дипломата. Аз не се мъчих с математиката, ходих на курсове по рисуване с удоволствие и кандидатствах с рисуваме. За деца от математическата, изпита може да се стори елементарен, други да препоти. По същия начин и с български.

# 626
  • София
Погледнах и аз НВО за 7 и 10 клас. Определено са лесни. Явно цедката ще е при преразказа. Прогнозирам високи балове.

# 627
  • Отвъд алеята зад шкафа
И аз четох в седмокласната. Не ми харесва това оплюване на Карабашлиев, сякаш има някакъв зъл замисъл на автор и министерство да спънат децата. И обвързването на изказ с писателски умения. Той сигурно вече горко съжалява, че негов разказ се е паднал.

Последна редакция: чт, 17 юни 2021, 10:23 от gadamer

# 628
Абе, няма лоша реклама:-)

# 629
  • Някъде в Европа...
За това си беше хубаво по мое време - всяка гимназия си имаше свой изпит и се гледаха оценки от дипломата. Аз не се мъчих с математиката, ходих на курсове по рисуване с удоволствие и кандидатствах с рисуваме. За деца от математическата, изпита може да се стори елементарен, други да препоти. По същия начин и с български.
Това беше и най-адекватното..Мисля,нче тук пишещите, всички сме били така - кандидатствали за определени училища с определени изпити. Който не искаше - просто продължаваше...Миналата година дори имаше родители от нашия клас, които мислеха, че и сега е така и заявяваха - моето дете никъде няма да кандидатства....

Общи условия

Активация на акаунт