Митница – информация, въпроси, отговори и споделяне на опит – 8

• 69 971
  • 741
  •   2
Отговори
# 390
  • Стара Загора
Здравейте! Ще правя поръчка от Америка и за да съм на 100% сигурна и да затвърдя това, с което съм запозната, ще питам и вас, а именно:
поръчката ще е е от американски сайт, който не предоставя предварително плащане на ДДС. И върпосът ми е - ще платя ДДС в клона на БГ пощи при получаване на пратката, нали?

Зависи от цената на стоката. Може да платите освен ДДС и мито. Първо трябва да упълномощите пощите, или куриерът, да ви представляват.
[/quote]

Ще платя само ДДС, тъй като сумата е малка. Изпращат ги с UPS, което ме навява на мисълта, че ще си търся пратката в БГ пощи и затова въпросът ми беше конкретно за тях. Упълномощаването вече не става ли в момента на получване, като се плаща някаква минимална сума за услугата?

Последна редакция: сб, 12 мар 2022, 21:11 от Phoenix_

# 391
usps или ups

# 392
  • Стара Загора

Standard Shipping: Options (International and Domestic) have limited tracking available and will be shipped via UPS Mail Innovations and delivered by your local post office. There is typically a delay in updates on your package once it is transferred from UPS to your local post office.  - Tова е от сайта.

# 393
Здравейте! Имам казус и се обръщам тук. Повикаха ме в Пощата, искат да заплатя 9,60 лв за пратка, която съм получила август месец от iherb. Пратката съм я освободила от Митница с декларация, банково извлечение и предполагам сътм платила такси, но не помня вече какви. Имат ли основание след толкова време отново да ми искат такса. Пратката е за 30 лв и 67 стотинки мисля., от 18.08.2021 г.

# 394
За какво са тия 9.60?

# 395
ДДС и такса митническо представителство на пощите

# 396
  • Sofia
Здравейте! Имам казус и се обръщам тук. Повикаха ме в Пощата, искат да заплатя 9,60 лв за пратка, която съм получила август месец от iherb. Пратката съм я освободила от Митница с декларация, банково извлечение и предполагам сътм платила такси, но не помня вече какви. Имат ли основание след толкова време отново да ми искат такса. Пратката е за 30 лв и 67 стотинки мисля., от 18.08.2021 г.

Според мен, е някаква измама.

# 397
  • Sofia
Пощите имат някакъв бъг или някой има достъп до базата данни. В деня,в който пратка смени статуса си,че е в България получих спам мейл за 4 лв. От пощата потвърдиха,че е спам и я няма на гише все още.

# 398
Пощите имат някакъв бъг или някой има достъп до базата данни. В деня,в който пратка смени статуса си,че е в България получих спам мейл за 4 лв. От пощата потвърдиха,че е спам и я няма на гише все още.
БГ Пощи нямат достъп до имейлът ти. Било е просто съвпадение.

# 399
  • Sofia

Това не е вярно. На товарителниците има както телефон така и мейл. Имат си информация - очевидно незащитена.

# 400

Това не е вярно. На товарителниците има както телефон така и мейл. Имат си информация - очевидно незащитена.
Било е АБВ мейл. БГ пощи нямат мейл само телефон.

# 401
Добър ден, имам пратка от Китай която стои на бългрски митници от 1 месец. Това е статута на пратката:

23.02.2022 03:20   CHINA   BEIJING   Send item abroad (EDI-received)      
08.03.2022 13:04   BULGARIA   SOFIA CP   Receive item at office of exchange (Inb)      
08.03.2022 13:04   BULGARIA   SOFIA CP   Send item to customs (Inb)      
08.03.2022 13:04   BULGARIA   SOFIA CP   Record item customs information (Inb)   
Retention reason : Awaiting presentation to customs commissioner   

Не съм получавал никакво известие от пощата че трябва да освобождавам от митница, не съм получавал от митниците нищо.

Пратката е поръчана от търговец в Китай който казва че e  регистриран с IOSS, и платих ДДС при поръчката с изричната надежда че няма да трябва да се занимавам с българските митници и пощи.

Някой има ли идея нормално ли е толкова време да стои на митница без никакво придвижване и какво трябва да направя? Благодаря предваритено за помощта..

# 402
  • Sofia
Имам интересен казус и от любопитство ще ви го споделя. Simple Smile

Неотдавна си поръчах едни козметични продукти от eBay, на стойност около $25. Продавачът е базиран в САЩ. Не съм плащала import charges, заедно с поръчката. Съответно, очаквах, че като пратката пристигне, ще ми се наложи тук да заплатя VAT.
Преди няколко дни, съвсем очаквано, получих SMS, че пратката ми е готова за вземане от локалния обект на "БГ-Пощи" и че дължа митнически такси.
И тук следва интересното – като отидох в пощенския клон, просто ми дадоха пратката и казаха, че не дължа нищо. Честно казано, не попитах каква е причината. В последствие видях, че на самия пакет също е упоменато, че дължа 0 лв. Продавачът пък е декларирал пратката на $5 (без да го моля), но не е посочил, че е "GIFT".
При това положение, каква, според вас, е причината да ми се размине плащането на ДДС?! Просто ми е странно.

# 403
Здравейте,моля за вашето мнение,понеже не съм много наясно.Искам да си поръчам смарт часовник от английския амазон, директно до адрес в Бг,без превозвач,стойността му е 630 лв.Стоката подлежи ли на обмитяване,ще бъде ли задържана в митница?Моля,споделете опита си🙏

# 404
Здравейте,моля за вашето мнение,понеже не съм много наясно.Искам да си поръчам смарт часовник от английския амазон, директно до адрес в Бг,без превозвач,стойността му е 630 лв.Стоката подлежи ли на обмитяване,ще бъде ли задържана в митница?Моля,споделете опита си🙏

да

Общи условия

Активация на акаунт