Митница – информация, въпроси, отговори и споделяне на опит – 8

• 69 971
  • 741
  •   2
Отговори
# 495
  • Варна
Напротив, малките пратки ги изпращат с  английските пощи. Стойността е висока, затова е с Федекс. Предполагам става въпрос за Jolse.

# 496
Стана ми интересна цялата тая схема. Вие сте платили пратката в Корея и ггбг организира транспорта от там до Англия и после до Перник, така ли?
Не. Корейците изпращат с ФедЕкс до английския адрес на ggbg.

Защо тогава ви искат на вас еори?

# 497
Стана ми интересна цялата тая схема. Вие сте платили пратката в Корея и ггбг организира транспорта от там до Англия и после до Перник, така ли?
Не. Корейците изпращат с ФедЕкс до английския адрес на ggbg.

Никаква идея нямам🤷🏻♀

# 498
Нейното име стои на документите. Само адреса е ЖижиБижи

# 499
Искат ЕОРИ , защото получател на пратката е потребителката.
Няма как да се ползва ЕОРИ на ггбг или на когото и да е друг.
Който и да е представителя пред митници, му трябва и ЕОРИ на получателя. Британското ЕОРИ, започва с GB. Издадено от България ЕОРИ важи на територията на съюза, а ГБ не е част от съюза.
Вариант 1.- връщате пратката на изпращача
Вариант 2 - Федекс го доставят до България ( т.к. сте получател имате право да го релокирате до др дестинация, за което ще трябва да платите)

Ако получателят е българска фирма в Англия, може да се изкара и английско ЕОРИ, но трябва да се направи и ДДС регистрация в Англия

# 500
А жижито нямат ли англ.номер?

# 501
И да имат, това как решава проблема? Joy
Образно казано ако внеса алкалоидни продукти с произход Колумбия или Афганистан дали аджеба ще мога да използвам еори на жижибижитата?

# 502
Искат ЕОРИ , защото получател на пратката е потребителката.
Няма как да се ползва ЕОРИ на ггбг или на когото и да е друг.
Който и да е представителя пред митници, му трябва и ЕОРИ на получателя. Британското ЕОРИ, започва с GB. Издадено от България ЕОРИ важи на територията на съюза, а ГБ не е част от съюза.
Вариант 1.- връщате пратката на изпращача
Вариант 2 - Федекс го доставят до България ( т.к. сте получател имате право да го релокирате до др дестинация, за което ще трябва да платите)

Ако получателят е българска фирма в Англия, може да се изкара и английско ЕОРИ, но трябва да се направи и ДДС регистрация в Англия
Т.е да пренасоча пратката направо с ФедЕкс директно, без превозвач (ggbg)? И аз си мислех дали няма да може така. А имате ли идея колко би струвало?

# 503
С федекс при проблем е много тегаво, не съдействат особено. Може да пишеш и на джолсе, че имаш такъв проблем - поръчах, в момента не съм в държавата, но си искам поръчката, има кой да ми я вземе на адреса, моля съдействайте, в този дух и ако могат те да подадат информацията и ти да им платиш на тях. От един корейски сайт го направиха за мен при същия проблем, но в Германия, а от друг ми отказаха. Незнам джолсе как ще реагира в тази ситуация.
Внимавайте вече с пазаруването от Корея, сайтовете почнаха  да  слагат съобщения, че не връщат пари при митнически проблеми.
Ясно е, че се очаквало спестяване, не разбрахте ли, че тези времена безвъзвратно отминаха. Какъв беше проблемът да си поръчаш до бг, и тук да си платиш на федекс или диейчел и пак да ти го доставят до вратата.
Поръчка за тия пари от джолсе със сигурност е  над 4 кг. Като сметнеш колко ти излиза да ти доставят до Перник и като сметнеш ДДС вече не е толкова атрактивно, е при теб ще има вероятно и мито при тази сума.
Пренасочването незнам колко струва, но това е най-добрият вариант за теб.

# 504
Няма как да се използва ЕОРИ на лице различно от получателя. Пък и едва ли някоя фирма би се навила да и се използва ЕОРИ номера.
Единствено получателя може да пренасочи пратката, да тегаво е, но това е вариант. Нямам идея колко би излязло, това е доставка от Англия до България и е на тегло.

# 505
Хора, днес получих това. Явно са я пратили все пак. Тази такса какво включва?

# 506
Провери мейла от който е пратено това съобщение, че може и да е измама. Сравни го с истинския имейл на федекс.

# 507
Пише, че включва мита и такси.

# 508
  • Варна
Обадете се на Федекс да сверите все пак дали писмото е от тях.

# 509
Обадете се на Федекс да сверите все пак дали писмото е от тях.
Вече имам и имейл от ggbg, че пратката е при тях.

Общи условия

Активация на акаунт