Митница – информация, въпроси, отговори и споделяне на опит – 8

• 70 011
  • 741
  •   1
Отговори
# 480
Нямам представа. Издаденото ЕОРИ в България важи в целия ЕС, но за UK не знам дали имат някакво споразумение.

А и почти съм убеден, че не можете да получите в UK ако не сте британски гражданин.

# 481
  • Sofia
А каква тогава им е функцията? Защо човек би предпочел да поръча с превозвач?

Ами, преди да поръчаш, не се ли информира какво точно може да очакваш? Съвсем добронамерено питам.
Проблем с доставката винаги може да възникне, когато се поръчва чрез превозвач. Например, възможно е да получиш стоката счупена или повредена, за което превозвачът едва ли ще поеме отговорност. Просто пиеш една студена вода. Който се притеснява, просто не поръчва по този начин.
Относно освобождаването на пратки – мисля, че повечето превозвачи въобще не предлагат тази опция, така че не виждам за какво можем да виним GGBG.

# 482
Здравейте! Имам пратка от джолсе чрез ggbg, изпратена с FedEx на стойност около 300$. Получих имейл от FedEx с искане за EORI номер. Аз, разбира се, нямам такъв. Има ли някой с подобен опит? Ще съм благодарна на всеки съвет.

Поръчали сте от къде, от САЩ? до Англия /до адрес на ггбг/, с федекс? Правилно ли разбирам.
А федекс няма ли вариант да освободят те срещу пълномощно и такса?
На коя митница е задържана стоката?

# 483
Здравейте! Имам пратка от джолсе чрез ggbg, изпратена с FedEx на стойност около 300$. Получих имейл от FedEx с искане за EORI номер. Аз, разбира се, нямам такъв. Има ли някой с подобен опит? Ще съм благодарна на всеки съвет.

Поръчали сте от къде, от САЩ? до Англия /до адрес на ггбг/, с федекс? Правилно ли разбирам.
А федекс няма ли вариант да освободят те срещу пълномощно и такса?
На коя митница е задържана стоката?
Поръчката е от корейски сайт до адрес на ggbg в Англия. ФедЕкс ми изпратиха искане за ЕОРИ.

Последна редакция: чт, 29 сеп 2022, 20:02 от OliaMirchovska

# 484
Федекс България или Федекс Англия?

# 485
https://www.fedex.com/bg-bg/conditions-of-carriage.html#13m

Това намирам.
Защо не върнете мейл кэм федекс със запитване те могат ли да ви представляват пред минници и какво ще е нужно за това.

# 486
Федекс България или Федекс Англия?
Великобритания. Адресът ЖижиБижи е английски

# 487
Еми начи ще й искат gb eori, което митницата в Перник трудно ще издаде.

# 488
На спомен карам, та ще ме извините ако не е така...но от темите за превозвачи ми е останало че освобождаването в УК било много лесно, даже беше описано как става..обаче не помня за кое - влизане или излизане от там, май излизането беше.

# 489
Еми начи ще й искат gb eori, което митницата в Перник трудно ще издаде.
И аз така мисля. И какво мислите, че бих могла да направя в случая?
Утре пак ще говоря с ggbg, днес не ми върнаха обаждане, както обещаха.

# 490
Питай ги те дали не могат да те представляват. Федекс.

# 491
FedEx да представляват български гражданин който прави внос в UK ми е леко сапунка с елементи на фентъзи. Просто няма начин FedEx да се задължат данъчно освен ако не поискат хубави в парично изражение гаранции. Освен както правилно вече написаха - UK EORI

# 492
Стана ми интересна цялата тая схема. Вие сте платили пратката в Корея и ггбг организира транспорта от там до Англия и после до Перник, така ли?

# 493
  • Варна
Едва ли ще освободите пратката от тук. Когато поръчвате с превозвач, трябваше да разделите поръчката на няколко пратки. Най- вероятно ще се върне към изпращача и ще върнат парите.

# 494
Стана ми интересна цялата тая схема. Вие сте платили пратката в Корея и ггбг организира транспорта от там до Англия и после до Перник, така ли?
Не. Корейците изпращат с ФедЕкс до английския адрес на ggbg.

Общи условия

Активация на акаунт