Митница – информация, въпроси, отговори и споделяне на опит – 8

• 70 079
  • 741
  •   1
Отговори
# 255
Щом доставя до адрес, за мен е куриер.

# 256
Аз доколкото разбрах от юли пратките трябва да пристигат  в пощенския клон където ще се плаща ДДС + някаква такса, която е по - ниска от преди и отпада разправията с митници. Това за пощенските. На практика не знам какво се случва.

# 257
  • Sofia
Е, понятията си имат точно определена дефиниция. Какво е, според нас ... , няма особено значение. Simple Smile

Аз доколкото разбрах от юли пратките трябва да пристигат  в пощенския клон където ще се плаща ДДС + някаква такса, която е по - ниска от преди и отпада разправията с митници. Това за пощенските. На практика не знам какво се случва.
Така е, да, но това важи само за пощенските пратки.

Последна редакция: ср, 03 ное 2021, 10:08 от Blаck Cat

# 258
добре, че никой не ви пита

# 259
Не виждам с какво допринасят за темата постовете ви. До тук..с нищо.

# 260
тета, опитаха се да ти обяснят.
Куриерите същност да спедитори.
Изменението не важи само за пощите, но за всички пратки идващи от трети страни , извън общността.

# 261
Сега, ако поръчам от САЩ нещо, директно до адрес тук, ще иде на митница, нали?
Вариант 2- да ползвам превозвач, тогава той се оправя с мито и такси, нали?

Всъщост, попитах това. Интересуваше ме, дали лично аз ще трябва да освободя пратката от митница, ако си я поръчам директно до България. Само това исках да знам...
Явно пазаруващи от САЩ няма, защото ясен отговор не получих.
Благодарих и на когото трябва.
Пишете нататък, аз се оправих...

# 262
Вече ви отговорих - ще трябва са минете през митница, независимо дали е директно, индиректно, с куриер, с превозвач, без превозвач итн. Дали вие или ще опълномощите някой вече е ваш избор.

# 263
Нали уточнихме, че зависи как е изпратена пратката?

# 264
  • Добрич
Аз доколкото разбрах от юли пратките трябва да пристигат  в пощенския клон където ще се плаща ДДС + някаква такса, която е по - ниска от преди и отпада разправията с митници. Това за пощенските. На практика не знам какво се случва.
Пратките, за които не е платено ДДС ги спират в София и след получаване на необходимите документи , ги изпращат в страната.  Това може да отнеме повече време, отколкото е времето за пътуване на пратката от чужбина до София...

# 265
Пратките, за които не е платено ДДС ги спират в София и след получаване на необходимите документ и , ги изпращат в страната.  Това може да отнеме повече време, отколкото е времето за пътуване на пратката от чужбина до София...
По-точно след митническо представителство, оформяне на внос и заплащане на дължимото ДДС.

# 266
  • Добрич

Скрит текст:
Пратките, за които не е платено ДДС ги спират в София и след получаване на необходимите документ и , ги изпращат в страната.  Това може да отнеме повече време, отколкото е времето за пътуване на пратката от чужбина до София...

По-точно след митническо представителство, оформяне на внос и заплащане на дължимото ДДС.
Когато пощите представляват пред митницата , пратката пристига в пощенския клон по адрес и таксата за представителство и ДДС се плащат при  вземането.

# 267

Скрит текст:

Когато пощите представляват пред митницата , пратката пристига в пощенския клон по адрес и таксата за представителство и ДДС се плащат при  вземането.
Естественно, пощата са платили преди това ДДС на митницата. Без да се плати ДДС на митницата не се освобождава пратката. Много други плащат ДДС за сметка на вносителя и при доставяне на пратката, вносителя си плаща таксата за митническо представителство и платените за негова сметка мито и ДДС.
Напр, ако някой от куриерите ви представлява, след като пратката е освободена ви я доставят на адрес, но заплащате представителсто, мито и ДДС ( може да се плати и с КК)

# 268
Нали уточнихме, че зависи как е изпратена пратката?

Кое зависи?

# 269
.Явно пазаруващи от САЩ няма, защото ясен отговор не получих.

Има, но при така зададен въпрос, няма и еднозначен отговор. При внос в ЕС, ако търговеца онлайн магазин и е регистриран по IOSS, ще начисли ДДС при сключване на сделката. Ако не е, или стоката е над 150 евро минава по друг параграф

Общи условия

Активация на акаунт