Митница – информация, въпроси, отговори и споделяне на опит – 8

• 70 085
  • 741
  •   1
Отговори
# 240
Сега, ако поръчам от САЩ нещо, директно до адрес тук, ще иде на митница, нали?
Вариант 2- да ползвам превозвач, тогава той се оправя с мито и такси, нали?

# 241
То винаги има превозвач.

# 242
Мисля, че американските сайтове, които доставят до тук, отдавна включват мита и такси още при покупката, като отделно поле. Поне при американския амазон е така. И там после не би трябвало да има грижи.

А превозвачите, които вършат тази услуга за САЩ (от сорта на габко и подобни, които доставят от Англия, Германия и др.) обикновено предлагат митническо представителство. Превозвач се ползва, когато американският търговец не доставя извън САЩ (или поне не до България).

# 243
То винаги има превозвач.

Не е вярно това. Има сайтове които доставят  директно до БГ.

Поръчвала съм от амер.амазон, с превозвач, който 3 месеца ме мота. За това сега исках директно, но с митницата аз няма да се оправя.

За това пак ще ползвам превозвач, само че друг, не GGBG.

# 244
То винаги има превозвач.

Поръчвала съм от амер.амазон, с превозвач, който 3 месеца ме мота. За това сега исках директно, но с митницата аз няма да се оправя.

За да дойде стоката от САЩ или коя да е др държава до България е нужен превозвач. Независимо дали той ще е осигурен от изпращача или от получателя.
Дори и с директна доставка до България, пак стоката идва с превозвач. Само, че в този случай е осигурен от продавача.

# 245
То винаги има превозвач.

Явно не сте наясно какво е превозвач, но това не е толкова важно. Митница ще има независимо как пристига пратката.

# 246
Куриер наричам едно.
Превозвач - фирми от рода на Габко, ushoppr и т.н.
Вие нещо различно ли имате предвид?

# 247
Превозвач винаги има, като например спедиторска фирма, която взема пратките на даден куриер, докарва ги до държава Y и после куриера се оправя сам. Освен ако пратката не е с DHL или Fedex/Tnt. Те си имат полети.
Но в случая няма значение. Жената пита нещо съвсем различно и не е нужно да издребняваме.

Та, зависи от къде и как е поръчано. Американците имат практика да изпращат пратки под incoterm-a DDP. Тоест всичко е платено предварително (като това би трябвало да се начисли при покупката) и крайния клиент получава пратката без разправии. Както са обяснили по-нагоре.
Друг вариант е да си я пуснат като пичове без нищо платено и клиента да се занимава с Митниците. Обикновено повечето фирми, занимаващи се с доставки предлагат митническо представителство. (дори и бг пощи)

# 248
Бъбълс, благодаря ти.
Оправих се аз, тоест припомних си, защото мин.година поръчвах от САЩ с превозвач - GGBG, който достави до БГ.
Понеже не бях доволна от този точно превозвач / забави ми пратката 3 месеца/, реших този път да пусна директно до адрес в БГ, за това попитах.

Иначе..сайта доставя до БГ с USPS, което аз наричам куриер.

Наистина издребнихте...при положение че мамата е пълна с теми за превозвачи и то в този раздел, странно как се объркахте и не разбрахте за какво говоря, уж  Wink

Бъдете здрави.
Поздрави на Bubbless  и на zzrr Heart

# 249
teta, да знаеш какво е превозвач, не е издребняване.

бъбълс, не всичко е пито-платено при DDP

# 250
Съвсем друго нещо питах. Явно не ме разбра. Ама да не издребнявам и аз, един стига...

# 251
бъбълс, не всичко е пито-платено при DDP

Какво се налага да плати крайния клиент при получаване на стоката? Плаща преди това, при поръчката.
На мен до сега не ми се е случвало да имам допълнителни разходи.

# 252
  • Стара Загора
Добре де, аз ли се обърквам вече не знам ;д
Махнаха прага за ДДС и ако реша да поръчвам от САЩ директно до България, пратката ми идва в пощите и трябва да платя ДДС-то там (ако не е платено онлайн), нали?

# 253
Добре де, аз ли се обърквам вече не знам ;д
Махнаха прага за ДДС и ако реша да поръчвам от САЩ директно до България, пратката ми идва в пощите и трябва да платя ДДС-то там (ако не е платено онлайн), нали?
Да, ако е изпратено с пощите при тях. Ако е с куриер - на куриера. Иначе може и сама да се занимавате с Митниците. Но е по-лесно да ви представляват Simple Smile

# 254
  • Sofia
Иначе..сайта доставя до БГ с USPS, което аз наричам куриер.

USPS са американските пощи (еквивалентът на "БГ-Пощи"), не са куриер.

Общи условия

Активация на акаунт