Митница – информация, въпроси, отговори и споделяне на опит – 8

• 70 083
  • 741
  •   1
Отговори
# 225
Някой има ли представа какво значи пратка "с предимство" на сайта на Бг пощи? Искам да пратя международна пратка, но там никъде не пише за номер за проследяване и т.н.
С и без предимство каква е разликата освен в цената? 

# 226
Доплати си само за номер, тук го наричан препоръчано и по спомен е 3 лв, друго не ти трябва да плащаш, ще пристигне еднакво бързо.

# 227
И аз така искам да направя, но с предимство е 9.50 лв, а като се сложи и "препоръка" отива на 14.40 лв и в крайна сметка излиза по-скъпо от цялата пратка. 

# 228
  • Добрич
Привет, привет. Имам поръчан телефон, който идва от Хонконг. Онзи ден в сайта на бг пощи ми излезе, че пратката ми е изпратена на митницата. Вчера изтеглих опростените декларации и всички необходими извлечения, попълних ги и ги изпратих на сайта на бг пощи и на мейла на митницата, която обслужва обл. Плевен (от по опитни разбрах, че е Горна Оряховица). Въпроса ми е дали да чакам да ми върнат имейл или да звънна утре и да питам всички документи наред ли са? За колко време се придвижват тези неща? Трябва наистина да освободя пратката бързо, защото е за подарък. Колко бързо мога да го направя?
Би трябвало да получите e-mail. И после да чакате. Срокове и бързина са понятия, несъвместими с извършваната усуга.
А и в момента ( след 01.07.21 г.) всички пратки се спирали в София, а не в клоновете из страната. Докато  ги задържаха  по райони, в Добрич получавах всичко за 1 или 2 дни. Сега пратката ми от САЩ  до България пристигна по-бързо, отколкото от София до Добрич

Последна редакция: пн, 04 окт 2021, 19:30 от Вела

# 229
Ето ме отново. От днес състоянието на пратката ми е ето това:
Означава ли, че вече е обработена и ще я изпращат към Плевен? Благодаря!

# 230
Още е в РСЦ-то

# 231
Пратих моята пратка днес, но баркодът, който ми дадоха от Бг пощи не  може да бъде намерен в системата. Някой знае ли за какво става въпрос?

Последна редакция: пт, 08 окт 2021, 19:08 от Soft_Rain

# 232
  • Варна
Здравейте,
Четох доста информация и да си призная, се обърках още повече. Поръчах за подарък часовник от английски сайт. Пишеше, че всичко е включено в крайната цена (ДДС, опаковка, доставка). Пристигнала е на 01.10 и съответно е спряна на митницата. От пощата ми казаха да чакам смс или известие. Но ако трябва да се подават някакви декларации и др., да чакам ли или да изготвя такива ?
Благодаря ви!

# 233
  • ПЛЕВЕН
Здравейте, имам пратка с номер   LT910691574NL, от Алиекспрес. От доста време няма промяна в състоянието и. Писах на продавача, преди 6дни отговор няма.  Имам и друга пратка с подобен номер, тя си пътува. Тази няма промяна. Да пиша ли, на Алиекспрес за проблема?

# 234
Здравейте, имам пратка с номер   LT910691574NL, от Алиекспрес. От доста време няма промяна в състоянието и. Писах на продавача, преди 6дни отговор няма.  Имам и друга пратка с подобен номер, тя си пътува. Тази няма промяна. Да пиша ли, на Алиекспрес за проблема?
Не. Проблем няма засега. Чакаш.

# 235
  • ПЛЕВЕН
Благодаря ЧревоУгодник 🙂!

# 236
  • sliven
Здравейте, имам пратка от Алиекспрес пристигнала в пощата с начислено ДДС и митническо представителство. Някой знае ли защо. Нали предварително ги плащаме.

# 237
Хм, ако не сте им изпратила декларация, че искате да Ви представляват, не би трябвало ... Случи ми се подобно нещо, но просто спряха пратката на митница до моята реакция (митн декларация).

# 238
  • sliven
Хм, ако не сте им изпратила декларация, че искате да Ви представляват, не би трябвало ... Случи ми се подобно нещо, но просто спряха пратката на митница до моята реакция (митн декларация).
И аз  си мисля че не е редно. Сложили са такси без да ми поискат нищо от сайта.

# 239
Звъннете по телефона за да изясните нещата. На сайта го има. Малко не вдигат ама с повече търпение...

Общи условия

Активация на акаунт