Митница – информация, въпроси, отговори и споделяне на опит – 8

• 69 989
  • 741
  •   1
Отговори
# 540
Ако редовно изнася за Европа би трябвало да слага текста, но ние няма как да знаем. Важно е и каква е и стоката. Има тарифни кодове без преференции.

# 541
А защо просто не се попита продавача дали прилага декларация за произход или не и това да се уговори с него преди поръчката, а не след нея.

# 542
Здравейте. Имам пратка от АЕ влязла в страната на 20.10. До момента нямам съобщение от поща или митница. Това излиза на сайта на БП.
Благодаря.

# 543
Чакат документи, обадете се по телефона, ако продавача не е представил документи, вие им пратете. На сайта на пощите пише какво се попълва и изпраща

# 544
Какъв е въпроса?

# 545
Аз съм от Бургас. От 20.10. стоката е в София и не идва към Бургас. Нямам известие в пощата, sms или обаждане от митница или БП. На кого да звънна - на митница София?

# 546
Пратката ви е задържана на митница. За това не идва към вас. Докато не я освободите, няма да дойде.

# 547
Аз съм от Бургас. От 20.10. стоката е в София и не идва към Бургас. Нямам известие в пощата, sms или обаждане от митница или БП. На кого да звънна - на митница София?

на превозвача - пощите

# 548
Проследявате пратката на сайта на бг пощи, значи на бг пощи, намерете си телефона за града тук
https://www.bgpost.bg/bg/498
Тук образци и формуляри
https://www.bgpost.bg/bg/500

# 549
  • Бургас
че попълването на документи, вече не го ли прави бг пощи, без да ги подканваш

# 550
При мен беше по същия начин на проследяване, дето съм питала по-нагоре. Не пращах нищо, просто един ден получих смс от пощата и отидох да си взема пратката.

# 551
че попълването на документи, вече не го ли прави бг пощи, без да ги подканваш

Прави го, ако изпращачът е подал информация, ако не е пратката седи и чака. Когато не си сигурен или продължаваш да чакаш или питаш.

# 552
  • Бургас
При мен беше по същия начин на проследяване, дето съм питала по-нагоре. Не пращах нищо, просто един ден получих смс от пощата и отидох да си взема пратката.
a колко време отне от статуса че е в митниците до смс-а

# 553
Може би две седмици.

# 554
  • София
Здравейте,
Благодаря за темата.
И така поръчах си един златен пръстен от английски сайт Missoma който имаше намаление и днес ми звънят от Fedex, че трябва да попълвам документи за особождаване от митница......ужас
Сега почнах да проучвам и се оказа, че за да ги упълномощя тях трябва да им предоставя ЕОРИ номер.
И тъй като нямам ел.подпис трябва да ходя до митницата.
Правилно ли съм разбрала, има ли по лесен вариант, трябва ли да отида до митницата която е около гарата или
може и някъде другаде да взема този ЕОРИ номер.

Направо съжалих и за пръстен и всичко...
Много ви благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт