Митница – информация, въпроси, отговори и споделяне на опит – 8

• 69 915
  • 741
  •   1
Отговори
# 600
# 601
  • Бургас
Здравейте!
Оплетох се с отговорите...
Пратка от Америка, която е платена от моя приятелка и е подарък маратонки за детето на стойност 325лв, е на митница и явно пристига чрез ИН ТАЙМ.
Пратката е с адрес и включена доставка до Бургас.
Ин тайм ми предлагат да ме представляват и да платя 50лв.такса плюс 46лв. общо 96лв. ( казах, че е подарък и нямам документ за стойността).
Ако откажа - трябва да платя 24лв за транспорт до Бургас, а тук да си търся друг посредник.*( нали адресът за доставка е до Бургас, защо се плаща от София до Бургас допълнително, като уж е платена доставката до Бургас първоначално в поръчката още).
Според Вас да се занимавам ли или да плащам 100 лв и тези маратонки ЗЛАТНИ излязоха, ама аз съм си виновна...
Благодаря, ако някой се отзове да помогне със съвет Simple Smile

# 602
Тези пари ги дължите за транзитна гаранция от София до Бургас. Може да намерите митн агент и в софия, но ще платите повече пари. Плюс, че след 3 работен ден престой дължите магазинаж

# 603
  • Бургас
Тези пари ги дължите за транзитна гаранция от София до Бургас. Може да намерите митн агент и в софия, но ще платите повече пари. Плюс, че след 3 работен ден престой дължите магазинаж

Благодаря Simple Smile

# 604
Здравейте, моля за малко помощ, доста се обърках. Имам поръчка от Китай задържана на митница. Пратих имейл на customs@bgpost.bg   с необходимите документи. До колко време отговарят? След това в пощата ли получавам пратката?
Благодаря

# 605
Мисля, че имейлът вече е друг - гледах в нашия пощенски клон бележка, и тук също е посочен друг.

# 606
Много ви благодаря! Снимах един плакат в пощата, служителката ми го посочи, там пишеше този имейл. Доста са неадекватни в нашата пощенска станция.

# 607
  • Стара Загора
Здравейте, очаквам пратка от Америка, стойността на която е около 50 евро. От 18-ти март е в България и от тогава няма движение. Последното, което пише е: "Your item departed a transfer airport in VRAZHDEBNA, SOFIA, BULGARIA on March 18, 2023. The item is currently in transit to the destination."
В сайта на БГ пощи прочетох, че пратки до 150 евро се обработват автоматично вече и не е нужно да изпращам документи (разбира се ако всички данни са им изпратени от изпращача).
Последният път, когато освобождавах пратки отново никой не се свърза с мен, а директно им пратих нужните документи.

# 608
Виждам това:
Какво означава това?
До сега не съм имал проблем с такава стока!

# 609
Митница. Чака се вносител да предостави необходимите документи

# 610
  • Бургас
кое е променено, на мен ми се вижда същото
https://www.bgpost.bg/bg/messages/3640

# 611
Таксата на бг пощи е намалена от 3.90 на 3 лв

# 612
Може ли някой да хвърли око на тази снимка в скрития текст дали не е Измама?
Моя мейл и номера на пратката ги затрих Flushed
Писмо без име ми се вижда Мътно дали е истина.
Скрит текст:

# 613
Измама е, трий и не кликай на линковете. Не виждаш ли кой е имейл адреса на подателя...

# 614
  • Sofia
Е, не погледна ли e-mail адреса, от който е пратено писмото?! Joy
Много ясно, че е измама.

EDIT: Писали сме едновременно с горния потребител.

Общи условия

Активация на акаунт