Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 31

 • 24 684
 • 747
 •   1
Отговори
# 30
 • Несебър
 • Мнения: 529
През 4 месец, също така, има и сънна прогресия. Може и това да оказва влияние и куп други неща, които са все нормални периоди. 🙂

# 31
 • Мнения: 440
Здравейте, благодарение на вашата подкрепа и съвети за кърменето в първите дни след раждането при мен нещата малко по малко се нареждат.
Моя младеж е наддал с 500 гр за 15 дни от изписването. Пишка и ака нормално, малко ми е сложно с позите за кърмене и правилното засукване, все нещо си мисля че не е наред, паника съм си.
Направих и няколко разговора с доброволни консултанти по кърмене, които ми бяха нужно по-скоро психически да се успокоя.
Още веднъж ви благодаря за милото отношение и съветите, бъдете здрави!

# 32
 • Германия
 • Мнения: 411
Бебка е на 12 дни, имаме проблем с кърменето. Още в болницата и беше трудно засукването и заспиваше веднага. На 2 ден ни изписаха със загуба на тегло 310 гр. Откакто сче у дома се мъчим, аз си взех ел.помпа на Медела. Мисля,.че имам достатъчно кърма, но бебка не иска да суче. Захапва трудно, върти се, мръщи се, плаче, криви се, сменям пози, сменям гърди и ако засуче то суква 3-4! пъти, не по-вече и пуска.  Ако случайно се излъже да засуче, заспива. И така пак отначало. Имам чувството, че изсмуква силната струя в началото и после я мързи да суче. Аз се цедя, когато усетя, че гърдите са ми напрегнати и тя спи. Понякога прави 4 часа пауза между храненията. Памперсите са и винаги пълни, по-вече от 6- 7наакани има за ден. Не съм я мерила, чак в края на месеца сме на преглед.

Да отбележа, че тя ми е 3 дете, батковците да кърмени успешно до година и нещо без проблеми Blush

# 33
 • Мнения: 939
Здравейте.
Бебчето ми е на 4м и половина. От около 20-25 дни рязко му се промени начина на хранене. Ядеше си средно 8-10 пъти на ден. Вечер след баня правеше пауза между 4 и 6 часа, после си ядеше нормално през 2,5-3 часа.. а през деня 3,5-4 часа дори е стигал. Промяната обаче е жестока. Стигаме до 14 хранения на ден. Вече през деня яде на 2 часа, максимум 2,15ч, което не ме тревожи толкова.. колкото това, че вече няма нощен дълъг сън. Вечер яде през 1,5ч. Понякога и през 30мин. Яде си много добре, не е нещо да не се наяжда или кратко сучене. Снощи се е будил 7 пъти да яде в рамките на 9 часа. В началото помислих, че е скок в растежа и си поръчва повече мляко. Обаче почти месец няма край това нещо. Знам, че ако споделя на педиатърката ще ми каже да го захранвам, но за мен е още рано за това. Някаква идея на какво може да се дължи тази промяна?
Това е един от признаците за готовност за захранване, доколкото помня. Ако има и други признаци, защо ще го бавите, може да е готово по-рано просто...не съм специалист, но това повтаряне като мантра, че едва ли не вредим на децата с ранно захранване и на всяка цена трябва изключително кърмене до 6 месеца ми се вижда също толкова крайно колкото и ранното захранване. Освен това не говорим за заместване на кърмене. За сведение - започнах захранване на 6 навършени месеца, дотогава само на кърма. Детето проявяваше интерес към храната доста преди това, посягаше към чиниите, тъпчеше играчките в устата, но аз пренебрегнах тези сигнали. Сега не желае особено да се храни, та си мисля, че просто изпуснах момента.

# 34
 • Мнения: 4 630
Сигурно е коментирано многократно, но... Снощи съм си спала на гърдата и днес се събудих с пареща болка. Не напипвам нищо. Псвен да давам на малкия да суче от нея друго да правя ли? И колко често да му предлагам да суче? Понеже и тогава ме боли.

# 35
 • Мнения: 14 279
Веси, не знам защо си мислиш, че ако го беше захранила на 4м щеше да яде сега. Това обаче е тема на друг разговор и за тук е спам. С толкова ранно захранване нищо полезно не се върши.

Моят господин на 7м, през нощта спи по-неспокойно от преди. Буди се по милион пъти и ръмжи- плаче постоянно. Не знам вече къде съм - зъби ли са, корем ли е, наспива ли се, играе ли му се...

Той обича да си похапва ца момента, не отказва нищо. Кърменията са както досега, че даже и повече, защото още не съм предлагала вода. Е него наистина ще го кърмя до казармата.... примирих се. Flushed

# 36
 • Мнения: 249
Здравейте, беба е на 5+ месеца, изключително кърмена. В началото доста повръщаше след кърмене, последният месец-два сравнително по-рядко го прави. Връщането на кърма не е на фонтан, а колкото да ни нацапа дрехите - кога повече, кога по-малко.
Днес веднага след едно от кърменията, като я вдигнах да оригне, пак повърна, малко повечко по рамото но имаше и жълто. След около 40 минути, пак върна малко, пак имаше малко жълто - като жълтък на яйце, колкото 10ст петно. Възможно ли е да е от нещо което аз съм яла, въпреки, че според мен няма какво да причини това, и възможно ли е такова жълто да се види при рефлукс? Благодаря

# 37
 • Мнения: 3 554
Жълтото повърнато е нормално, просто върнатото е било нещо, което е престояло повече в коремчето. Аз съм звъняла на педиатър със същия проблем, оказа се че не е проблем.

# 38
 • Мнения: 249
Благодаря Ваня, а жълтото като течен жълтък на яйце ли е било?  Питам защото при нея такова се получи - малко пресечена бяла кърма (както обикновено) и това ярко яйчено жълто петно (като от рохко яйце на цвят) което нямаше как да не ме уплаши.

# 39
 • Несебър
 • Мнения: 529
Жълтото е от жлъчните сокове. Чак толкова ярко жълто на мен не ми звучи нормално, но не съм и специалист. Ако е единично, едва ли е повод за тревога.

# 40
 • Мнения: 3 554
1 път ми е било жълто и то като акото жълто.... повечи не се повтори.

# 41
 • Мнения: 510
Аз нямам проблем, че се буди да яде, ясно ми е, че е неизбежно. Просто този постоянен глад много ме тревожи. Качил е 350г за 1 месец. (Рождено тегло 4,170; изписан 3,980; 15дни - 4,500; 1++ 5,500; 2++ 6,500; 3++ 7,250; 4++ 7,600). Педиатърката казва, че всичко е супер ,но аз нещо не съм особено спокойна 😁 да не би да не се наяжда нещо 👀

# 42
 • Мнения: 7 527
Нормално е наддаването, няма нищо тревожно, редно е да забави качването от 4ти месец натам.

# 43
 • Мнения: 510
Нормално е наддаването, няма нищо тревожно, редно е да забави качването от 4ти месец натам.
Благодаря за успокоението 🙏😇🌹
Най-съм доволна, че педиатърката като чу, че няма нощен сън и яде през 1,5 часа НЕ предложи захранване или дохранване. Бях се подготвила за типичната реч с нехранителната кърма 😁

# 44
 • Мнения: 3 554
Кърменето е и успокоение, не го забравяйте, може не всеки път да суче като за наяждане.

Общи условия

Активация на акаунт