Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 31

• 38 232
  • 747
  •   1
Отговори
# 630
Пушенето на цигари по време на бременност и/или кърмене, според мен е много кофти! Бебето би трябвало да ви е най-голямата мотивация да спрете! Казвам го като бивш, страстен пушач. Имам няколко неуспешни опита да ги спра, но в момента в които решихме да правим опити за бебе, метнах кутията и запалката в първата кофа. Супер яко е да не пушиш. Simple Smile Стрес и напрежение винаги ще има, дали покрай детето, дали просто щото живота се случва..

извинявам се за офтопика

# 631
  • София
Идвам да се оплача, че бебето ще се отбива 😭Болен е, има сериозна хрема и не може да суче, съответно от няколко дни засуква за секунда, пуска и се разплаква. Днес вече тотално отказва и не иска дори да пробва. Да се примирявам ли или има шанс да се поднови кърменето като оздравее? На година и два месеца е.

# 632
Не съм специалист, но година и два месеца звучи добре за отбиване, особено ако предпочита храна и вода пред кърма. Иначе ако не искате да отбивате сигурно може да цедите и да давате с чаша или шише, сега като е болничко кърмата ще му дойде добре.

# 633
Цеденето след 1год и то ако е нямало постоянна стимулация с помпа, е трудна работа, просто го казвам, за да успокоя, ако е опитала и няма количества. Със запушено носле трудно сучат - по-изправени пози в случая конче би била удобна и по възможност почистено носле, иначе просто се затруднява да диша и от там отказва и да суче. Иначе да се даде с чашка кърма също е добър вариант. Аз в тази ситуация бих посъветвала просто да се дават течности, защото е болен и е важно да е хидратиран, с чашка, със сламка, както приема да пие, на тая възраст може освен вода, чай, айрян, прясно мляко, а като оздравее може пак да си засуче.

# 634
  • София
Не иска и не иска. Цедих малко за облекчение и му я дадох с лъжичка. Ще видим дали ще иска като се оправи. Благодаря за отговорите.

# 635
Здравейте, дами! Има ли актуална група за дълго кърмещи майки? Вече 2г и 6м кърмя и ми се иска малко подкрепа да получа, че не съм някакво извънземно. Моля се да се отбие естествено, защото все още не намирам сили да го направя аз.

# 636
Габриела не си извънземно, поздравления, че толкова дълго си издържала.

# 637
  • Пловдив
Gabriela83, не сте сама, не сте извънземно, кърмете си. 😀 Аз кърмя 2г 5м, благодарение на огромната помощ и поддръжка на Кактусчето и другите момичета тук. Дори успях да попадна на педиатърка, която ме подкрепя и не ме кара да отбивам. 😊

# 638
Здравейте, дами! Има ли актуална група за дълго кърмещи майки? Вече 2г и 6м кърмя и ми се иска малко подкрепа да получа, че не съм някакво извънземно. Моля се да се отбие естествено, защото все още не намирам сили да го направя аз.

Може би тази тема Simple Smile
https://bg-mam.ma/t/1282203

# 639
Благодаря ви!

# 640
И тук си си съвсем на място, аз кърмих до 2г4м, тогава се отби сама. Чудесно е, няма нищо извънземно, това е само между вас с детето и никой няма право да го обсъжда по начало. Ти как се чувстваш, ок ли си?

# 641
Добре съм, не ми тежи, но се надявам сама да престане. Досега съм се водила по нея и не ми се иска насилствено да го прекратявам. Научих се да не се жегвам от коментари, но най ми става неприятър от лекар/зъболекар/педиатър като чуя как трябва веднага да спра да кърмя, защото ще й нанеса психически травми, ще й разваля зъбите и т.н. Даже не искаха и да ме ваксинират на едно място срещу COVID-19, за да не сме експериментирали.
Кърменето вече е за заспиване и при събуждане. Ние с баща й сме ОК и ни е естествено още да е по този начин. Надеждите са ми в един момент сама да престане.

# 642
Габи, ти поне си с момиченце. Аз съсипвам психиката на момченце на 3г. и 3 мес. 😁 Както споделих в друга тема, братовчедка кърми момиченце на 4+ години. Много сме 🤣

# 643
Кърменето е процес между двама и място за коментари и мнения на трети мисля че са излишни.

С моя малчуган пак се нуждаем от вас...от вече цяла седмица си промени начина на сукане. Захапва, суче 5-6 секунди и пуска зърното, веднага лакомо го захапва и така продължава едно захапване и пускане докато не му се доспи, после си суче нормално в присъница.
Не е запушен нос, здрав е днес беше на преглед, не е неудобна поза, не ми останаха предположения, а е много неприятно за мен като усещане.

# 644
Зъбче?

Габи, значи сте супер, щом ти и мъжа ти се чувствате добре, а щом са само 2 пъти не е далеч отбиването, ако искаш все пак насоки за подпомагането му, кажи 😉 зъбите не се развалят от това, нито има психически последици, мога да дам линкове с актуална информация. Но да, ужасно е да се чуе от медицинско лице, от личен опит знам чувството, за щастие, има и читави и информирани специалисти.

Общи условия

Активация на акаунт