Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са причините за намаленото производство на кърма при бебето ми?
Какви са причините за наддаването на бебето ми и трябва ли да се притеснявам?
Какви са причините за промяната в хранителните навици на бебето ми и как мога да се справя с тях?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са причините за намаленото производство на кърма при бебето ми?
Намаляването на производството на кърма при бебето може да се дължи на няколко фактора. Едно от възможните обяснения е нощната пауза от 23:00/00:00 до 7 сутринта, която може да повлияе отрицателно върху производството на кърма. Препоръчително е да въведете едно нощно хранене на всеки 4-5 часа през нощта. Освен това проследяването на броя хранения за период от 24 часа и осигуряването на спокойна, тиха и притъмнена среда по време на кърмене може да помогне за увеличаване на производството на кърма. Хормоналните проблеми като Хашимото и СПКЯ също могат да повлияят на количеството произведено мляко. В такива случаи е препоръчително да се консултирате с ендокринолог и да проверите баланса си на хормони.
-
Какви са причините за наддаването на бебето ми и трябва ли да се притеснявам?
Наддаването на бебето може да варира поради фактори като хранене, честота на хранене и хормонални проблеми на майката. Средно дневното наддаване до 3-ти месец е около 30 грама, но ако вашето бебе е наддавало само с 16 грама през последния месец, това не трябва да ви притеснява, ако темповете на наддаване са били стабилни досега. Въпреки това е важно да оптимизирате режима на хранене и да опитате да въведете едно нощно хранене на всеки 4-5 часа.
-
Какви са причините за промяната в хранителните навици на бебето ми и как мога да се справя с тях?
Промените в хранителните навици на бебето могат да включват по-чести хранения или по-кратки интервали между тях. Това може да бъде причинено от напредък в съня, интерес към храната или никнене на зъби. Важно е да запомните, че е нормално бебетата да имат променящи се хранителни навици през различни етапи. Можете също така да се консултирате с педиатър за персонализирани съвети и насоки.
-
Какви са причините за зеления цвят на кърмата ми и трябва ли да се притеснявам?
-
Как да облекча болката в гърдите след спане върху тях?
Бебка е на 5 месеца, вчера я измериха 7150. Кърмя я като додавам веднъж вечер 120мл АМ. И то не всяка вечер. Някой пъти крещи и пищи и като й дам 120 си заспива спокойно и така до сутринта. Други дни не дава зор за добавка. Но това, което ми прави впечатление е, че ако дам добавка дори само 60мл, както направих снощи, си спи цялата нощ до 7.30 без да се събужда. На кърма трудно заспива и ако заспи се събужда след 40мин.