Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 31

• 38 219
  • 747
  •   1
Отговори
# 660
Бебето ви е много малко, 5 хранения са абсолютно недостатъчни. Рано е още за махане на нощното хранене. Трябва да има 8-12 хранения за денонощие, предлагайте гърда по-често от три часа.

# 661
Моето преди 2 дни направи 3 месеца. Всеки ден яде различно. Общо взето нещо подобно +- половин час, до час. 8:30, 10:30, 12:00, 14:30, 16 - 17:00, 19:00, 20:30, 03:30, 05-06:00.
Заспива около 20:30, става в 3ч и към 6ч. Има дни пропуска ставането в 3 часа. Тя се наяжда за около 10 минути. Добавки не давам.

# 662
Да, кърменето ми е голяма мистерия Grinning Бебка е на 5 месеца, вчера я измериха 7150. Кърмя я като додавам веднъж вечер 120мл АМ. И то не всяка вечер. Някой пъти крещи и пищи и като й дам 120 си заспива спокойно и така до сутринта. Други дни не дава зор за добавка. Но това, което ми прави впечатление е, че ако дам добавка дори само 60мл, както направих снощи, си спи цялата нощ до 7.30 без да се събужда. На кърма трудно заспива и ако заспи се събужда след 40мин.

# 663
  • София
Сигурно защото АМ се усвоява по-бавно и стомахчето е пълно по-дълго.

# 664
Здравейте, имам един малко глупав въпрос, но ме мъчи напоследък. Бебето ми на 2 месеца често повръща, особено ако я оставя по-дълго на гърдата. Понякога заспива на 7-8минута, аз я разбуждам и хапва още малко. Сменям на другата гърда, общо яде между 20 и 30 мин по около 8 - 9 пъти на ден. Възможно ли е така да преяжда? Дали не я насилвам един вид и да пробвам да я махам по-рано? Вие как разбирате, че са се наяли бебчетата? Помежду я оригвам няколко пъти, но не винаги се получава. Знам, че някои бебета повръщат повече от други, но ми се струва, че напоследък е по-често и е кисела (преди след като си повръщаше беше ок).

П.с. благодаря за предишните полезни съвети, от края на август не сме дохранвали и е само на кърма и си качва добре.

# 665
Разбираш, когато бебето спре да суче и е спокойно или заспи. Не мисля, че е преяждане, може да е рефлукс, особено щом е неспокойно.

# 666
И аз мислех за рефлукс, но на нощните хранения, когато съм полизаспала и даже не я оригвам, не повръща.

# 667
Здравейте, Авирон Рапид съвместим ли е с кърмене?

# 668
Преди 3 години, когато кърмех първото си дете, бях питала личната дали може да го пия, категорично каза “не”. Послушах я, не съм чела листовки, доверявам се на лекарите, щом съм се допитала до тях.

# 669
Абсолютно съвместим е. Изпражненията могат да се оцветят в черно от хумусната киселина в него, та да не се стряскате.

# 670
Здрвейте Simple Smile
Бебо е роден на 02.09, кърмя го на около 2, 2 часа и половина, като вечерта сам си направи една пауза от 4 часа. Суче бързо и за около 20 минути е готов с двете гърди. На консултацията тази седмица го теглиха и е наддал 900 грама.
Въпросът ми е следния Simple Smile предната вечер при смяна на памперса започна да ака и акото излезе на пяна. Вчера през деня беше с нормална консистенция и вечерта пак имаше малко пенест вид. Четох, че е възможно да се получава ако детето изсуква само предното мляко, но не знам така ли е наистина? Пробвах да го държа по 15-20 минути на гърда, но после така заспива, че трябва да изцеждам другата..
Приемам всякакви съвети, а по-късно днес ще пиша на педиатърката. Благодаря предварително.

# 671
Нищо притеснително няма според мен, просто по-експлозивно ако, доколкото разбирам даже е било единичен случай, но може да се пусне една фекална проба за успокоение, ако много ви тревожи.

# 672
Здравейте, Нашето бебче е на 29 дни и наддава добре като в началото беше на смесено хранене, а напоследък почти изцяло на кърма. През деня и през нощта си хапва добре и заспива, но вечер в диапазона 20-23 ч явно изгладнява или кърмата ми е малко и имаме нужда от дохранване. Кърменето се проточва и той не заспива, иска си още и още по малко и накрая плаче докато не му дадем Ам. Чудя се каква може да е причината точно по това време да не му стига ?
Дали е от производството на кърма при мен или   той има нужда да хапва повече. Как може да решим проблема освен да се цедя в друго време. Аз с помпата не успявам да изцедя много след като е хапнал и той яде на 2 часа, та нямам възможност за цедене в останалото време. Само нощем прави по-голяма пауза, но тя е заради Ам :/

# 673
На тази възраст, най-вероятно бебенцето има колики. Моето хлапе до 3 месечна възраст живееше върху мен. Или се кърмехме, или спеше върху мен, така беше най-спокоен. Да, правите голяма пауза заради АМ. Ако детето наддава и пълни памперсите, според мен нямате нужда от добавката.

# 674
Как да процедирам с цеденето на кърма, тъй като ми се налага след 2 дни да оставя бебчето за няколко часа, ще е най-вероятно за едно хапване, след баня. Тогава по-скоро суче не от глад, а за да заспи (това ни е ритуала за приспиване). Много ми е трудно да събера количество, преди се получаваше, но вече и количествата са понамаляли (на 6++ като с голям апетит хапва твърда храна). Имам някакви останали пликчета във фризера, но ми се иска малко повече да оставя за всеки случай да съм спокойна, понеже рядко (но се случва) да се пробуди ей така по никое време и аз винаги приспивам на гърда, а сега се притеснявам…
Опитвам понякога половин час след кърмене да цедя, еми.. с 300 зора ако събера 20-30 мл
Приемам съвети Blush

Общи условия

Активация на акаунт