Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 31

• 39 355
  • 747
  •   1
Отговори
# 75
Отказа от храна може да е от никнещите зъби. Има меки силиконови лъжички, които може да се пробват при желание. Да знаете, че тия преходни чаши не могат да се мият добре, особено сламките и мухлясват вътре при все опитите за миене. Моето дете като пиеше от такава вода по време на ядене по малко връщаще остатъци храна от устата в чашата и един ден с ужас видях мухъла, а я миех, моята не ставаше за стерилизиране...
Храната е наистина храна, не е нужно да се пие, просто като не иска, не иска, изчакайте седмица-две и пак предложете.

# 76
Смрадлика на гърди, не. Много е агресивна и изсушаваща. В чаша за чай, 2 пакетчета  черен чай и като изстине, с тампон за грим или памуче за 10-15мин на зърната. И така колкото пъти се сетите през деня. Гърдата с дълбоката рана - пробвайте да цедите, Ваня вече е казала, докато заздравее.

Няма такова нещо хлътнали зърна, има плоски и вдлъбнати. Масово се обяснява на жените в родилното, че са с плоски, а те са с нормални, а с вдлъбнати съм почти сигурна, че не сте. Щом зърната се разраняват, бебето засуква плитко и ги търка с венци, което прави раните и съответно не суче ефективно. Задължително звъннете на консултант, защото трябва да се видят зърната и засукването и да се коригира проблема. Иначе ще минат и пак ще се разранят, проблемът ще се повтаря, докато бебето не засуква правилно. И дори зърната да са плоски в действителност, пак консултант ще ви даде насока как се действа в тоя случай, но трябва видео консултация или на живо. През форума няма как.
Благодаря за информацията.
Записала съм си час при консултант и нямам търпение, да поправим захапката. Но странното е че ме боли дясната много, лявата не. Но ще го разнищим. Просто до тогава се чудех как да се грижа за ранената и дали да я изстисквам или да я давам или какво.
Като цяло ще опитам на ръка да я изстисквам ден два. Пък после ще видим.

# 77
Отказа от храна може да е от никнещите зъби. Има меки силиконови лъжички, които може да се пробват при желание. Да знаете, че тия преходни чаши не могат да се мият добре, особено сламките и мухлясват вътре при все опитите за миене. Моето дете като пиеше от такава вода по време на ядене по малко връщаще остатъци храна от устата в чашата и един ден с ужас видях мухъла, а я миех, моята не ставаше за стерилизиране...
Храната е наистина храна, не е нужно да се пие, просто като не иска, не иска, изчакайте седмица-две и пак предложете.

Благодаря! Нашите са от този тип. Само от такава се научи да пие вода успешно със започване на захранването.

Определено не я насилвам, предлагам по няколко вида храна, пасирана и на парчемца, за да има избор тя самата. Не съм и тикала лъжица в устата насила.. Просто исках да проверя дали няма предпочитания към други текстури, видове храна, консистенции.. Знам ли и аз.. Притеснявам се вече седмици наред..

LittleCactus, направих този опит с кашата по съвет на гастроентеролога, уж най - добрия в Пловдив, който каза, че е прекарала вирус и така можело да и се върне желанието и за храна и интерес към други вкусове. Няма нужда да ми се карате.. Никога преди не съм предлагала храна в чаша или шише, знам че не де препоръчва. Просто от бекрайна тревога, виждайки как памперса на детето ми се закопчава все по-стегнато всеки ден, коремчето му е хлътналото и ребърцата му се очертаваха, опитах всичко за да видя от вкуса ли е, от консистенцията ли, от мен ли е.. Не съм искала да я обърквам и никога не съм я насилвала да яде.. Та тя дори не си отваряше устата в един момент. Всичко, което опитах е резултат от паника, безсънни нощи и часове над печката. Тези дни поне отватя уста и опитва, отново силволично, но колкото толкова. Питането ми беше относно увеличаване на кърмата, основно, след като се е регулирала спрямо сутрешно и вечерно кърмене осмовно.. За да знам дали е възможно въобще да изхранвам 9-месечно само на мляко.. Благодаря все пак. Винаги сте ми помагали максимално, но този път леко се чувствам нахокана.. Извинявам се, че толкова съм сгафила в опита си уж да направя добро. Лек ден!

# 78
  • Несебър
Просто си я кърми и не се вманиачавай в количества изядена храна.

# 79
Отговорила съм в предния пост за кърменето и захранването. Нямам физическата възможност да си търся цитатите назад, който иска чете.

Ще се очудите колко хора дават храна с чаша и дори с шише с биберон. Това резултира в деца, които имат проблем с консистенции, които не могат да дъвчат и на 3 години. Удивителните са, защото е важно да не учим детето да пие пасирана храна. Дете на 9 месеца е нормално да отказва храна и ще отказва на периоди още дълго време, защото го болят венците.

Несериозно е да се твърди колко е слабо детето и как се води по 100 специалиста и да не е премерено още, за да се види положението с теглото действително. Ако теглото намалява тпябва да се дава кърма повече и по-често или АМ, защото на тази възраст калориите не идват от 100 гр пюре, а от млякото.

# 80
  • София
Здравейте! Родих преди 5 дни, само на кърма сме и болката е умопомрачителна. Зърната ми са разкървавени (вече видимо по-малко от преди) и едното е покрито с нещо каро жълтеникав налеп или коричка, може би това са т.нар. блистери?
В момента се опитвам неуспешно да ги махна с гореща подсолена вода, омекват, стават на парцали, но не падат, твърде много ме боли, за да жулна по-смело с хавлиената кърпа. С ръчната помпа не мога да изцедя нищо от тази гърда. Бебето суче и от двете, не са напрегнати, което ме кара да мисля, че все пак си взима колкото му трябва.  Кърмим се през час и половина, редувам двете гърди.
Видимо ми се струва, че добре поема зърното, но имайки предвид адската болка при всяко цокване, не само в началото, явно нещо не е в ред.
Сменявах пози, легнала, седнала - същото.
Дали има къса юздичка не можах да видя.
Някакви съвети?
Трето бебе ми е, с първото, пак момче, имах подобни затруднения, които докараха до буци и температура и известно време само на АМ.
Какво да правя? Да спра ли да давам по-проблемната гърда и какво правим като не мога дори да я изцедя?
С какво да мажа, за да облекча болката, чистият ланолин определено не ми върши работа?

# 81
Прочетете няколко поста по-горе съм дала съвет за лекуване на разранените зърна. Обадете се още днес на консултант, няма да стане без консултация. Засукването е от нещата, които трябва да се видят. Определено има нещо нередно, не бива да ви боли.
П.С. трябва да се види, но не звучи като блистер.

# 82
Sunshiney, според мен регулирането на кърмата е неспиращ процес, зависещ от това колко често суче детето. И нас като ни мъчат зъбките отказва повече от 2 лъжички, ама той си знае какво да яде и си набавя нужното със сучене. Също мисля, че ще е добре детето да се претегли, поне за твое спокойствие.

# 83
Здравейте! Родих преди 5 дни, само на кърма сме и болката е умопомрачителна. Зърната ми са разкървавени (вече видимо по-малко от преди) и едното е покрито с нещо каро жълтеникав налеп или коричка, може би това са т.нар. блистери?
В момента се опитвам неуспешно да ги махна с гореща подсолена вода, омекват, стават на парцали, но не падат, твърде много ме боли, за да жулна по-смело с хавлиената кърпа. С ръчната помпа не мога да изцедя нищо от тази гърда. Бебето суче и от двете, не са напрегнати, което ме кара да мисля, че все пак си взима колкото му трябва.  Кърмим се през час и половина, редувам двете гърди.
Видимо ми се струва, че добре поема зърното, но имайки предвид адската болка при всяко цокване, не само в началото, явно нещо не е в ред.
Сменявах пози, легнала, седнала - същото.
Дали има къса юздичка не можах да видя.
Някакви съвети?
Трето бебе ми е, с първото, пак момче, имах подобни затруднения, които докараха до буци и температура и известно време само на АМ.
Какво да правя? Да спра ли да давам по-проблемната гърда и какво правим като не мога дори да я изцедя?
С какво да мажа, за да облекча болката, чистият ланолин определено не ми върши работа?

Аз по-скоро не бих човъркала коричките. На мен ми помогнаха само протекторите за зърна. Спях с тях направо. Мажех се освен с ланолин и с кокосовото масло. Ако не внимаваш може да си възпалиш гърдата заради раната. Свържете се с лекар.

# 84
Момичета мъчат ме зверски болки в ребрата след нощен сън , че до обяд . Лл иска за всеки случай рентгенова снимка. Противопоказно ли е да я правя при кърмене ?

# 85
Не, няма проблем😉

# 86
Здравейте момичета, аз не кърмя вече 1 месец, но си ви следя. Сега идвам отново с въпросче.
На една приятелка са и предписали хапчета заради зъбите. Казали са и че неможе да кърми близнаците. Та искам да питам и вас дали е така. Немога да се оправя с този сайт и това е Joy

# 87
Съвместим е, нека кърми спокойно
http://www.e-lactancia.org/breastfeeding/clindamycin/product/

# 88
Момичета мъчат ме зверски болки в ребрата след нощен сън , че до обяд . Лл иска за всеки случай рентгенова снимка. Противопоказно ли е да я правя при кърмене ?

И при мен беше така, в областта на ребрата, нощем, но болката беше толкова силна, че не знаех какво точно ме боли. Заместих няколко кърмения с легнала поза и се оправиха нещата. Явно лошо позициониране на тялото при кърмене беше при мен. Вземете си възглавница за кърмене, може да помогне и обърнете внимание на позите.

# 89
Имам възглавница от преди да родя и нито вендъж не я ползвах . Сутрин толкова ме боли , че не мига да се изправя и тогава я кърмя легнала . И аз не мога да локализирам болката . При вас каква беше и къде по-точно ? При неправилно позициониране възможно ли е да прищипвам някой нерв и да е неврологична болка ? Появява се само сутрин след сън .

И при мен беше така, в областта на ребрата, нощем, но болката беше толкова силна, че не знаех какво точно ме боли. Заместих няколко кърмения с легнала поза и се оправиха нещата. Явно лошо позициониране на тялото при кърмене беше при мен. Вземете си възглавница за кърмене, може да помогне и обърнете внимание на позите.

Общи условия

Активация на акаунт