Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 31

• 38 252
  • 747
  •   1
Отговори
# 525
Преди 12 дни отбих дъщеря си. 4-5 дни след това усетих леко напрежение и цедих 6-7мин. всяка гърда - цедих докато намалее значително и започна да пуска по-рядко (общо от двете бяха 50мл. ако има значение). От вчера пак на моменти имам лек дискомфорт в гърдите и особено в едната, която последните месеци от кърменето беше и по-пълна. Чудя се дали да цедя пак и мисля да пробвам малко да не взема пък да направя беля. Първи ден в цикъл съм, не знам дали има значение.
Та чудя се колко време след отбиване може да се случва такова пълнене на гърдите? Общо взето всичко беше много плавно и накрая детето прехапваше малко (или изобщо) и се успокояваше заради зъбките.
В кой момент би станало притеснително и евентуално сигнал за проблем?
Не съм пила нищо за спиране на лактацията, не съм цедила през другото време.

Извинявам се за малко хаотичния пост.

# 526
От цикъла е дискомфорта, не цедете, ако няма напрежение и тежест като при препълване.

# 527
Здравейте, не знам дали може да се отговори с точност на въпроса ми, но колко време след пълна упойка може кърменето да се поднови? Наложи се да ми направят кюретаж и бях под краткотрайна пълна упойка, казаха ми, че мога да кърмя след 24 часа, но дали е възможно преди това? След кюретажа се прибрах вкъщи и имахме кошмарна нощ с моето 1-годишно диване, отказваше шише по всякакъв начин, изпъваше се назад, изпадаше в истерия, почти не спахме и двете... Много ми се иска да прекъсна това мъчение и за двете ни

# 528
Котка в кашон, и аз имах същия проблем-плацентарен полип и кюретаж заради него и проведох сума ти разговори и с АГ и с анестезиологът и с акушерките. Анестезиологът каза че няма проблеми още същият ден, моят АГ каза 24ч. Аз изчаках 24ч защото се притеснявах. Зависи каква упойка са ви сложили.
Иначе този малък експеримент обърка кърменето при нас за около 10 дни.  Май заради шока ми намаля кърмата. Чак сега започнахме да връщаме нормалният режим.

# 529
Веднага след като упойката ви пусне и се почувствате добре, кърмете си спокойно. Ето достоверен източник, няма нужда от такива гигантски паузи, каквито са ви казалиhttp://www.e-lactancia.org/breastfeeding/general-anesthesia/product/

# 530
Здравейте, имам следния въпрос - започнахме захранването, но се кърмим на поискване. Старая се към плавен преход към твърдата храна и млякото да си остане основна храна до годинка. Въпросът ми е свързан с предлагането на овесена каша. В една от схемите, които четох пише, че овесената каша не е задължителна за изключително кърмени деца, но не разбрах защо. Та да предлагам ли овесена каша…За сега наблягам на зеленчукови пюрета (сезонни зеленчуци) и пресни плодове.

# 531
Няма причина да не се дава овес, обаче няма и задължителни храни така или иначе 😉

# 532
  • София
Здравейте. Бебо се роди 3640г. Изписаха го ок. 3450 по спомен. На първия месец стана 5кг, вторият месец обаче е качил само 500г! Лекарката каза ОК е, но мен ме чопли.
Кърма има, спи и си суче, прави дълга пауза през нощта. Общо взето не мога да му разгадая съвсем сигналите и може би предлагам по-честичко, всъщност на всяко мрън предлагам, така че често се случва да засуче с неохота и като потече да се откаже.
Като цяло е спокоен, не мисля че стои гладен. На хранене суче само от една гърда, само за кратко успях да го "приуча" и на двете и после пак започна да отказва втората. От няколко дни насам забелязвам, че през деня почти не яде - ако успея да го наврънкам, суче за кратко инякак си не засуква добре, но е спокоен. През нощта и като е сънен си наваксва.
Да се тревожа ли за наддаването? Някакви съвети?

# 533
Да, наддаването е малко, потърсете консултант, защото има много неща за работене и с форум няма да стане. Бебето не се храни достатъчно и трябва да се оптимизира кърменето. На тази възраст, ако бебето е сънливо, трябва да се буди и да се храни по инициатива на майката.

# 534
  • София
Благодаря, ще потърся.
Иначе това е интересното, че през деня не е поспалив, спи 4-5 пъти от по 30-тина мин, събужда се спокоен и будува спокоен, не дава вид да е гладно бебе.
Ще ди потърся консултант и ще го нищим.

# 535
Здравейте, дами,
Не открих актуална информация по темата, затова моля за съвет. Все още кърмя дъщеря ми на 2г и 5 м. главно за приспиване. Мога ли да ползвам фотоепилатор? Може ли по някакъв начин да й се отрази или по-скоро негативите ще са за мен (ако ми е по-чувствителна кожата от хормоните)?
Благодаря ви за отделеното време!

# 536
Няма данни да представлява риск, не може да се отрази, ползвайте го спокойно. На тоя етап хормоните вече трябва да са балансирани в обичайните си нива и за Вас също да няма негативи. Доколкото знам евентуален риск е да се получат пигментни петна, но мнооого рядко.

# 537
Кактус, мислиш ли, че е рано за такива процедури при мен? Малкият е на 9м, но аз започнах, пигментни петна нямам. Съзнавам, че може и да си хабя патроните, защото хормонално въобще не знам до къде съм.

# 538
Не, няма причина да не го ползваш, може евентуално да няма добър ефект процедурата и пигментните петна, щом няма такива ефекти, нищо не те спира ☺

# 539
Здравейте, имам въпрос малко не по темата. Тези от вас които кърмят през нощта, какъв тип легло/кошара ползвате? За момента сме с кошара тип близо до мен, но вече ни е малка.

Общи условия

Активация на акаунт