Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 31

• 38 248
  • 747
  •   1
Отговори
# 540
Ползвам спалнята 😆 сложила съм детска преграда отстрани.

# 541
И аз ползвам спалнята 😃 Поразместихме мебелите, та да няма как да пада. Ако вземете дървена кошара, може да махнете решетките и отново да я долепите към спалнята.

# 542
Здравейте, имам въпрос малко не по темата. Тези от вас които кърмят през нощта, какъв тип легло/кошара ползвате? За момента сме с кошара тип близо до мен, но вече ни е малка.
Вкъщи сме с дървена, в момента живеем на вилата и тук е текстилна. Не са долепени до спалнята. По принцип имат възможност, на дървената решетката е с релса и се смъква, на текстилната мрежата има тази възможност.

# 543
Ние заменихме малкото легълце с текстилна кошара със сваляща се преграда. Обаче не е долепена до спалнята и бебето се " нанесе" трайно в нашето легло.

# 544
  • Седмото небе
Ползваме си спалнята, която е 1,80/2,00 м, има място и за трима ни. Бебка е по-средата и май на нея и е най-широко Joy Още докато бях бременна сменихме спалнята и матрака с този по-голям. А когато имаме нужда от усамотение с 300 зора успяваме да я прилъжем да заспи в нейното си легло. Но когато човек има желание и нужда се получава, като цяло засега всички сме Ок така. Като махнем нощното кърмене предполагам ще я “пренесем” за постоянно в нейното легло, което е пак в спалнята. Затова и не бързаме с подготовката на отделната нейна стая. Засега е гостна, открит гардероб, офис и склад в едно Dizzy Face

# 545
Като се събуди, (което е много рядко през нощта), ставам и я взимам от кошарката която е в нашата стая. Взимам я на спалнята и продължаваме да спим, дори не помня понякога кога съм станала и после даже съм я върнала обратно Joy

# 546
Момичета, оказах се с пневмония, изписаха ми азакс, микомакс, които намерих, че са ок, обаче и един сироп - бронхикум, едната му съставка е иглика и не намирам информация

Tечен екстракт от мащерка стрък, Thyme liquid-5.0g
Течен екстракт от иглика корен, Primula root liquid extract -2.5g

Има ли друго място освен е лактанцията, където може да се провери? Кърмя веднъж за 24ч ако има значение.

# 547
Ето я лечебната игликаhttp://www.e-lactancia.org/breastfeeding/primula-elatior/writing/
Просто го взимай в определената доза и не повече, moderate use 😉

# 548
О, благодаря, нещо не го намерих през телефона

Значи всичко е точно Simple Smile ще си се лекувам смело.

# 549
Здравейте, от три дни се чудя и реших и вас да питам. Вече трети път за последните три дни бебчо връща малко мляко след сукане.  На девет месеца е, в момента го захранвам с глутен - почти месец вече и почнах втори опит жълтък ( първия път в жегите изби обрив).Кърмя на поискване, на практика през деня почти не иска, но ако му предложа след храната не отказва. Не успявам да го накарам да пие вода - няколко глътки на ден само пие. Старая се да не му предлагам гърда ако не проявява признаци на глад и жажда. След хранене с твърда храна не повръща, само след сукане. Не изяжда повече от 120 г храна. Мерките в момента са 74 см, 9.200кг ( наддава по 400-500г месечно за последните два месеца) Забелязах, че напоследък суче по-рядко, но много лакомо, сякаш е жаден и гладен и е чакал до последно. Според педиатърката ни вероятно това е причината за повръщането, а и количеството е от рода на две три супени лъжици, не на фонтан. Освен това е много подвижен и веднага след сукане "хуква" нанякъде, ако опитам да го държа мирен да се оригне настава борба. Малко дълъг пост стана, но въпроса ми е - има ли смисъл според вас да се консултирам с гастроентеролог ако това продължава или търся под вола теле? Възможно ли е да е предизвикано от храна или от лакомия? Възможно ли е да о прехранвам като му давам гърда след пюрето и ако да - как да разбера кога му е необходимо мляко и кога е просто лакомия, той много рядко отказва. Мислех си, че може да е и вирус, но няма никакви други симптоми, че нещо не е наред.

# 550
За мен малко връщане на кърма не е никакъв проблем. Моето е така от раждането, лека струйка потича по бузата. Тя е доста лакома, понякога нагълтва и въздух от бързане.
Стомашен вирус протича с температура, обилно повръщане, понякога в комбинация с разтройство. Няма как да се сбърка. Гастроентеролог за това ми се струва прекалено, попитайте личната при консултация.

# 551
Отново съм аз с кюретажа. Сега изникват още неизвестни. След процедурата ми беше изписан антибиотик, съвместим с кърменето, но докторката ми изписа и противозачатъчни Мидиана 28, за които не знам с каква цел трябва да ги пия, но ми ги изписа за един месец. Взех си ги, вече трети ден ги пия и съм луда и не съм проверила редно ли е да ги приемам. В e-lactancia едната активна съставка ми излиза в оранжево. След като прочетох какво пише за нея нещо не разбрах реално мога ли да навредя на детето. Общо взето пишеше, че съставката етинилестрадиол представлява синтетичен естроген, който може да намали количеството и съдържанието на протеин в кърмата. Тъй като дъщеря ми е на година и един месец кърмата не е основното ѝ хранене и ползва гърдата само за приспиване 2-3 пъти на ден. Въпросът ми е мога ли при това положение да продължа да си я кърмя?

# 552
Да, няма проблем, касто и сама сте прочела, при установена лактация е ок, взимайте си го.

# 553
Момичета сега се изцедих е ще излезнем с малчо до мола, към 11 ще му е време за яденe- мога ли да си взема изцеденото, няма да се развали за час нали? Не искам да давам АМ, а кърмене там ъпсурд…

# 554
Момичета сега се изцедих е ще излезнем с малчо до мола, към 11 ще му е време за яденe- мога ли да си взема изцеденото, няма да се развали за час нали? Не искам да давам АМ, а кърмене там ъпсурд…
Купи си от тези термокутии за шишета, така температурата на кърмата се запазва, без значение дали си на топло или студено. За половин час, не би трябвало да има проблем сега. Приятна разходка 😊

Общи условия

Активация на акаунт