Великобритания - тема {88} Лятна Локдаунска Ковидна

• 33 070
  • 728
  •   1
Отговори
# 465
Във Франция последната седмица тръгнаха пак нагоре новите случаи, като се увеличават и случаите на бета вариант, който бил по-устойчив на най-масовите ваксини. Това - официално. Неофициалното го знаете.
 Идната седмица трябваше да пътувам и сега не знам какво да правя. Добре поне, че щях да съм сама.

# 466
  • Манчестър
За Франция дори се говори,че може да мине и в червения списък с хотелите.

# 467
  • Bristol
Южна Африка още февруари отказаха да ваксинират с Астра, защото ваксината нямала добра защита за техния вариант
https://www.bbc.co.uk/news/world-africa-55999678

# 468
Не работят ли по ъпгрейдванетона АЗ, точно за да е по-ефективна срещу бета варианта? Сякаш ми мина нещо такова пред очите предната нощ. Тъкмо ще ни убедят за следваща доза.

# 469
Сайтът на Посолството на България в Лондон относно поставянето на Великобритания в червената зона
http://bulgarianembassy-london.org/covid-19/covid-19_prevencia/? … YvcdJiYiaFyz4j0QY

# 470
  • UK
Pampers сега прочетох за неволите ви, стискам палци някак да се наредят нещата, ще намерите изход от ситуацията, прегръдки.

# 471
  • Bristol
Да, Блу, казаха че работят по въпроса и ще бъде включена в бустера есента, но за сега плановете за бустера е да се слага само на 50+ Те още не са приключили да ваксинират 18+ Но мисля че другите ваксини даваха по-добра защита за този вариант. Не си спомням вече, отдавна беше...

# 472
  • Манчестър
Не мисля, че ваксините изобщо дават някаква протекция.
Току що моя приятелка ми каза сина й, на 20 г с две ваксини е с коронавирус и е зле в къщи.

# 473
  • Истински се вижда само със сърцето.
Ваксините няма как да те предпазят на 100 % да се разболееш, предполага се, че трябва изкараш по леко когато се разболееш.
Да се оправя момчето!

Ние за това се отказахме да пътуваме, нямам нерви с всичките тези неразбории.....

# 474
Ние имаме билети за началото на август, до Букурещ. Не смея да купувам ПСР, защото заповедта е до края на месеца и след това може (стискам всичките си крайници) да я побутнат леко. Доколкото четох из фейс групите, тук не предлагат ПСР fit to fly за деца под 5 годишна възраст. Четох и заповедта, през пръсти са я написали. Няма обяснение за мен защо не може да се лети с антигенен и какъв им е проблема. Според мен направо са спали като са я писали. За децата също е много забавна ситуацията. Според мен и там са спали, защото ще е много интересно да дойде полиция в 2:44 на обяд и да провери присъствието вкъщи на 2 годишния ни син, който по това време спи, като всяко 2 годишно. И още нещо за кьоравата заповед. Ако съм си направела ПСР в рамките на 24 часа пт пристигането в България, директорът на РЗИ можело (МОЖЕло!) да ме освободи от карантина. Това дава доста голяма свобода на административен орган. Не би трябвало да е написана така заповедта. Директорът следва да в обвързана компетентност да махне карантината, а не да кма свобода на действие, защото е възможен административен произвол.

Както и да е, дано на някой му светне лампата и да вземе да я оправи тая заповед.

Билети за на връшане още не съм взимала, плаша се от цените само като отворя приложението.

Три дена четох румънски разпоредби дали можем да се качим без тест в самолета. Тъкмо се навих да поръчам антигенни, прочетох, че май ни трябват ПСР. После два дена четох, че сме транзитно преминаващи и нищо не ни трябва. На третия излезе заповедта в България и ето, отново започнах да чета. Абе, уплъняват ми майчинството яко с всяка предпоследна заповед. Станах луда.

Ла Катрала, наздраве! И ние тук днес се пържим в жегата, мечтая си за Пиринско.

Последна редакция: сб, 17 юли 2021, 16:46 от brumm

# 475
  • Манчестър
Ние имаме билети за началото на август, до Букурещ. Не смея да купувам ПСР, защото заповедта е до края на месеца и след това може (стискам всичките си крайници) да я побутнат леко. Доколкото четох из фейс групите, тук не предлагат ПСР fit to fly за деца под 5 годишна възраст. Четох и заповедта, през пръсти са я написали. Няма обяснение за мен защо не може да се лети с антигенен и какъв им е проблема. Според мен направо са спали като са я писали. За децата също е много забавна ситуацията. Според мен и там са спали, защото ще е много интересно да дойде полиция в 2:44 на обяд и да провери присъствието вкъщи на 2 годишния ни син, който по това време спи, като всяко 2 годишно. И още нещо за кьоравата заповед. Ако съм си направела ПСР в рамките на 24 часа пт пристигането в България, директорът на РЗИ можело (МОЖЕло!) да ме освободи от карантина. Това дава доста голяма свобода на административен орган. Не би трябвало да е написана така заповедта. Директорът следва да в обвързана компетентност да махне карантината, а не да кма свобода на действие, защото е възможен административен произвол.

Както и да е, дано на някой му светне лампата и да вземе да я оправи тая заповед.

Билети за на връшане още не съм взимала, плаша се от цените само като отворя приложението.

Именно….МОЖЕ да те освободи…..ама може да реши, ми няма. УК много заразени има….

# 476
Много не говорят за това, но делта варианта на ковид не може да се засече с антигенен тест, само с PCR.
“Можело”- вероятно имат предвид, че ако в самолета се установи болен с ковид, може да Ви поставят в карантина, независимо от теста /Пишеше го в някъде в заповедта/

# 477
  • Манчестър
Много не говорят за това, но делта варианта на ковид не може да се засече с антигенен тест, само с PCR.
“Можело”- вероятно имат предвид, че ако в самолета се установи болен с ковид, може да Ви поставят в карантина, независимо от теста /Пишеше го в някъде в заповедта/

Това е така, но не съм чула да го правят в БГ.
Иначе моя колежка се върна от Ибиса , като бяха в зеления лист. Тест на ден 2 установява позитивен и целия самолет 180 човека са поставени под карантина тук в УК.

# 478
  • UK
Много се ядосах, аз. Досега бях дзен и гледах да не се натоварвам, ама вчера сутринта тъкмо се обадих на леля ми и и казах че съм решила да се прибириам с децата за седмица, две и на обяд докато чаках децата пред училище прочетох новината.
Аз трябва да се прибера, има работа в Бг, не мога все да отлагам. Страх ме е ако взема децата и на връщане сложат карантина. Голямата ще държи изпити да не се прецакат нещо нещата.
Ами ако съм позитив и в Бг трябва да се изолира, ще умрем в София в апартамента лятото. И работа няма да си свърша.

# 479
  • London
Мислете позитивно. В БГ няма много болни сега .....шанса за такова нещо е малък.

Аз се занимавам с глупости докато децата спят. Като мъжа дойде смятам да чистя и аз стаи с идеята да си почина от децата, та се уча да правя лебеди да зарадвам някоя влюбена двойка като влиза в стаята.JoyJoy

Общи условия

Активация на акаунт