Великобритания - тема {88} Лятна Локдаунска Ковидна

• 32 711
  • 728
  •   1
Отговори
# 105
https://news.sky.com/story/covid-19-travel-restrictions-may-be-e … oth-jabs-12334485
Не сме britons, но предполагам и за нас ще важи, стига да го приемат.  И най-вече - да включат повече европейски държави в зеления списък.

# 106
  • Bristol
Вече канят за ваксинация 21+...

# 107
Вече канят за ваксинация 21+...
Но се отказаха от ваксините за 12+ 🤔Поне при нас бумът е отново сред тях и студентите.

Колега вчера получи смс от поликлиниката, че са сменени основните симптоми и ако е с хрема и главоболие, да не ходи на записания час.

Как пък времето реши баш за уикенда да се разваля?! 😂 Подготвихте ли нещи за деня на бащата? Аз мислях някъде навън да се черпим. Харесах си едни градини за посещение, но прогнозата за времето не е благосклонна към мойте планове 😂

# 108
  • Bristol
При моят мъж денят на бащата е комбиниран с рожден ден същата седмица. Отначало моят викаше, нищо не искам, в къщи ще сме си и парти не ми се прави. В понеделник, не знам какво му стана, букна 3 нощувки в Корнуел. Едвам ги намерил и са бая скъпички, но той не е като мен да планира с месеци напред.
В петък той ще работи от там, а аз си взех почивен ден и билет за Tintagale Castle. Вечерта резервирах италианско ресторантче до морето в St Ives, ходила съм служебно там и ми хареса атмосферата и храната. Още не съм му казала и не съм сигурна дали ще одобри идеята, може и да го канселирам, ако реакцията е негативна. Той е много консервативен и само Нандос признава 😂 Съботата нямаме планове, а неделята за Eden project си взехме билети.
Той отдавна мрънкаше, че не бил ходил в Корнуел и искал да види Идън проджект и Ландсенд 🤪 Аз съм ходила и с децата и сама покрай работата имах възможност да видя това онова, та все отказвах тази дестинация. Лятото ми идва прекалено натоварено там и гледам да си го спестя Simple Smile
С децата ще се празнува следващата седмица и торта тогава ми каза таткото да правя Wink

# 109
Мери, за Тинтажел вижте какво ще е времето. Сега е доста хладно, духа гаден вятър, а за уикенда последно даваха и да вали, но може и да се промени. В Тинтажел може и да духа още повече, за Идън няма да имате проблеми, има опция вътре.

# 110
Ех, Мери, пак ме размечта❤️
Аз май ще изтегля плановете за събота. Поне за сега студът и дъждът идват в неделя.
Добра идея даваш за тортата - скоро не сме правили домашна.

# 111
  • Bristol
Pampers, мъжът винаги поръчва домашна торта с бисквити да му правя Simple Smile Купила съм rich tea бисквити и нишесте вече. По средата редя и ред малини, много свежо става с тях. Глася я в тортена форма и така придобива вид като за празник Simple Smile

Ronka, аз купих билета вече. BBC го дават облачно, но със sunny intervals, малка вероятност за дъжд и moderate breeze 13-15 е цифричката за вятъра. Така и не разбрах, километри в час или мили е в сайта на BBC, но заради колоезденето редовно следя и тази цифра и това е ок, ще подухва, но няма да е толкова зле. Аз обичам, когато е под 10 😁

# 112
Приятно изкарване, Мери! Късмет с времето и някоя друга снимка после да покажеш.

Открих едни обикновени бисквити с дупка с кокосов вкус в Азда и с тях правя бисквитена торта. За нашия вкус е чудесна. Но все пка искам да намеря и правоъгълни бисквити в масовите магазини, които да ми харесват и да стават за торта.

# 113
Момичета, слушах по радиото сутринта, че възможно карантинста да отпадне за ваксинираните про връщане от страни в жълтия списък.  Не е потвърдено, но явно го обмислят.

# 114
  • След завоя в дясно
Приятно изкарване, Мери! Късмет с времето и някоя друга снимка после да покажеш.

Открих едни обикновени бисквити с дупка с кокосов вкус в Азда и с тях правя бисквитена торта. За нашия вкус е чудесна. Но все пка искам да намеря и правоъгълни бисквити в масовите магазини, които да ми харесват и да стават за торта.

Как се казват тези бисквити Блу?
Аз наскоро правих бисквитена торта на приятелчетата на дъщеря ми като идваха на гости, много я харесаха даже по няколко парчета изядоха Simple Smile

# 115
Мисля че бисквитите са coconut rings, хубави са.
С какъв крем правите бисквитена торта ?

# 116
Момичета, слушах по радиото сутринта, че възможно карантинста да отпадне за ваксинираните про връщане от страни в жълтия списък.  Не е потвърдено, но явно го обмислят.
Аз лично съм И за разширяване на зеления списък. На дъщеря ми двора ѝ е тесен. Тя след училище бяха като изтървана , след физическо и при 29о, изобще не си я представам под карантина у нас.
ПП последно - като гледам растящия брой нови болни, ще стане така, че нас няма да ни искат в други страни или ще ни слагат там под карантина. Към момента за Франция от ОК пътуващите с пълен курс на ваксина са без карантина, останалите  - 7 дни.

Coconut ring са, да. От племенниците ми като малки ми е останало "бисквити с дупка" (имаше някакви бисквити в България с такава форма и те много ги обичаха) и така им казвам и сега. https://groceries.asda.com/product/everyday-biscuits/asda-coconu … ings/910001362355 Леки и не много сладки са.
Правя нишестен какаов крем (преди ходех до турски магазин за пудинг на Йоткер, но се оказа елементарно) - на 500мл прясно мляко, 45г нишесте и 20г какао. Захарта е на око (опитвам толплото мляко, когато захарта се разтвори), водата за разтваряне на нишестето е пак на око. Малко масло слагам накрая, а понякога още в млякото слагам портокалова есенция. Приема се добре и само като крем, и като част от бисквитена торта.

Последна редакция: чт, 17 юни 2021, 15:52 от Блу

# 117
  • някъде в орбита...
Моя мъж е същия - кой какво празнува, все бисквитената ми торта иска. Преди ползвах чаените бисквити на Сейнсбърис или Теско, но от миналата година една позната ме снабдява с обикновени бисквити от турския магазин при тях. Правя базов сладкарски крем (мляко, яйца, брашно и захар), и понякога добавям малко ванилия.

# 118
  • Пазарджик/Лондон
Ние летим от Лутън в неделя, аз съм с 2 ваксини, на децата ще направя бърз тест от NHS, ако не ги признаят ще им направя тестове в БГ. За навръщане ще му мисля като пристигнем в БГ.

# 119
За бисквитена торта харесвам malted milk biscuit - има ги навсякъде.
Крема ми е като на InaV, като добавям и краве масло към горещия крем.

Общи условия

Активация на акаунт