Великобритания - тема {88} Лятна Локдаунска Ковидна

• 33 086
  • 728
  •   1
Отговори
# 420

Не е опция, защото тогава ще е в правото си да ни изгони веднага, а така правата са в нас.

Памперс, той дал ли ви е предизвестие от два месеца?
Длъжен е да ви даде, според закона. При черезвичайни обстоятелства.

------------------------------------------------------
Много хубава новина че сме преместени в зеленият списък.

# 421
  • London
Тоест и теста на втори ден ли отпада и този преди полет? Я разяснете.
Stuck Out Tongue Winking Eye

Тук са някакви хипер жеги код оранжев.

# 422
Отпада карантината. Остава си тест преди пътуване и на 2рия ден.
Дано се задържи в зелено за повече време Simple Smile

Ние пътуваме другата неделя и вече нямам търпение Simple Smile

# 423
Да, но заради ковид е удължено на 6м. Пращах му линк към сайта на gov, както и линк към друга наредба, според която съм в правото си да му откажа предизвестието.

Абе то влиза е зелена зона, но дали те ни искат нас с тези десетки хиляди нови случаи на ден🤔Насам няма карантина, но очаквам всеки момент да наложат на пристигащите от Англия.

# 424
Да, но заради ковид е удължено на 6м. Пращах му линк към сайта на gov, както и линк към друга наредба, според която съм в правото си да му откажа предизвестието.

Абе то влиза е зелена зона, но дали те ни искат нас с тези десетки хиляди нови случаи на ден🤔Насам няма карантина, но очаквам всеки момент да наложат на пристигащите от Англия.

Дано не е много зле човека и да успее да ви изчака да си намерите каквото търсите.
И за вас е зле, но той пък няма време.
Сега погледнах сайта, който Илейн е дала, там има доста за под наем, дано бързо откриете.

# 425
  • София
Pampers, обърни се към адвокат. Тогава комуникацията ще е друга. На вас ви трябва жилище, което да отговаря на изисквания за семейство с две деца, в близост до училище и нърсъри, посещавано от децата. В тази пандемична обстановка не може такова лесно да се намери. Затова този срок е удължен.
Европейските държави си наложиха карантина вече за идващите от UK, в отговор на светофарната система тук. В различните държави е различно - например за Португалия, пристигащите от UK имат 14 дни карантина, след цирковете със зелен/червен лист.

# 426
Момичета, кой беше сайта, в който мога да търся нотариус, различен от тези в посолството, но пак работещ и на български? И документи, заверени от такъв нотариус, се приемат бе съмнение, нали?

# 427
  • Bristol
Блу, аз си намерих нотариус от тук https://www.thenotariessociety.org.uk/ Адвокат от България ми изпрати текста на пълномощно написано паралелно на български и английски. Разписах го пред нотариуса, техният офис оправи легализацията и дори ми предложиха те да го изпратят на адвоката ми в България. Свърши перфектна работа пълномощното. Най-добре намери нотариус чиято локация ти е удобна през сайта, звънни и питай как процедират с пълномощно на чужд език и колко ще струва.
Моето пълномощно беше за продажба на имот, купувачът беше на зор и ми покри разходите за изваждане на пълномощно от тук,беше включено като точка в договорът ни за продажба.

# 428
Благодаря, Мери. Моето пълномощно е за пред банка. И пак най-близкия нотариус е в Лондон, но поне се надявам на по-ранен час.

# 429
  • UK
Блу, проверила ли си с банката какъв точно да е текста на пълномощното, че понякога искат да са упоменати доста подробности.

# 430
Блу, проверила ли си с банката какъв точно да е текста на пълномощното, че понякога искат да са упоменати доста подробности.
Говорих онзи ден с банката, казаха ми, че трябва да са описани съвсем конкретно нещата, които упълномощения трябва да свърши вместо мен. Но тогава говорихме и за други неща, и изобщо по принцип. Смятам да им звънна отново с въпроси вече само за това как да изглежда и да включва пълномощното.

# 431
  • Манчестър
Pampers, обърни се към адвокат. Тогава комуникацията ще е друга. На вас ви трябва жилище, което да отговаря на изисквания за семейство с две деца, в близост до училище и нърсъри, посещавано от децата. В тази пандемична обстановка не може такова лесно да се намери. Затова този срок е удължен.
Европейските държави си наложиха карантина вече за идващите от UK, в отговор на светофарната система тук. В различните държави е различно - например за Португалия, пристигащите от UK имат 14 дни карантина, след цирковете със зелен/червен лист.

По принцип срока е 2 месеца, но го удължиха на 6 месеца заради Ковид, но мисля,че това приключи през Март.

# 432
Ave, това е на страницата на gov

Брокерите за наеми работят със същите срокове от 6 месеца.

# 433
  • UK
Аз дълги години работех в банка и за съвсем малки елементарни неща не са приемали пълномощни. На примерно упоменато е, че лицето може да получи дебитна карта, но не са включили ПИНа. И аз се мъчех с едни пълномощни за ПИБна майка ми и накрая по лесни ми беше да и прехвърля пенсията в ДСК и да не се разправям с ПИБ.

# 434
GreenP, u MM повтаря, че банката ще се чуди за какво да се хване и да не уважи пълномощното. А не виждам кога можем да пътуваме всички.

Общи условия

Активация на акаунт