Великобритания - тема {88} Лятна Локдаунска Ковидна

• 32 759
  • 728
  •   1
Отговори
# 600
Нямам ваксини.

# 601
Е, може пък от 1 август България да постави Великобритания в жълтия си списък. Докато е в червения, условията за влизане в България са далеч по-леки, отколкото тези при влизане в ОК от държава от червения ѝ лист. Да не говорим, че ОК все още признава само ваксините, поставени от НХС, и то пак с изключения.

# 602

Цитирам те, но нямам предвид твоето изказване. Ваксините са личен избор, и не коментирам тях.
С последната заповед това ще стане, тези които нямат ваксини и пср няма да си направят защото е безмислено предвид условията в момента. В България няма кой да ги следи, така че вероятността по този начин да вакарат делта, бета, окфордска вариация на вируса е по-голяма.
Надявам се всеки който иска да се прибере. Flowers Hibiscus
Какво се случва ако полетът ти е отменен и излизаш от 72 часовия прозорец за ПСР, въпросът е реторичен. Grin

# 603
Почнаха да правят лудости като миналата година. Що за заповед се издава за три дена.
Не навсякъде можеш да отскочиш до лаборатория. Преди месец наш приятел се опитваше да си букне час и нямаше никъде, за утре. За мен това е изключително вредна политика. За пореден път се убеждавам, че съм взела правилното решение да напусна тая държава и да се опитам да дам по-нормално бъдеще на децата си.

# 604
  • ENGLAND
И аз за пътуване, към тези които са  летели  с прекачване. Мога ли от тук да купя алкохол от фри шопа на летището и да мина с него при прехвърлянето? Да не ми го вземат? Знам, че пак се минава през секюрити там. Макар, че не знам фри шопа работи ли на летището на Бирмингам.
Ние пътуваме в петък сутринта, днес си направихме тестовете и ги поснах в прийорити бокс на роял мейл. Надявам се да получим резултатите до четвъртък вечер. Тестовете са на NWP за 40 паунда. Има много добри отзиви за тях във фейса.

# 605
  • Манчестър
И аз за пътуване, към тези които са  летели  с прекачване. Мога ли от тук да купя алкохол от фри шопа на летището и да мина с него при прехвърлянето? Да не ми го вземат? Знам, че пак се минава през секюрити там. Макар, че не знам фри шопа работи ли на летището на Бирмингам.
Ние пътуваме в петък сутринта, днес си направихме тестовете и ги поснах в прийорити бокс на роял мейл. Надявам се да получим резултатите до четвъртък вечер. Тестовете са на NWP за 40 паунда. Има много добри отзиви за тях във фейса.

Можеш….аз парфюми купувах , но то е същото.слагат ти го в запечатана прозрачна торбичка, която не трябва да отваряш.

# 606
  • ENGLAND
Благодаря, Аве, ти през къде си летяла?

# 607
  • Манчестър
Благодаря, Аве, ти през къде си летяла?

През Амстердам миналия месец…

# 608
  • ENGLAND
И аз в петък през Амстердам.

# 609
  • Варна / UK
Към 4:10 тази сутрин кацнахме с дъщеря ми във Варна с полет на Уиз от Ливърпул. Погледнаха ни PCR-тестовете още преди паспортен контрол и ни пуснаха. Нашите бяха от скъпите (99 паунда х 2), в понеделник в лаборатория ни взеха проба и резултатите излязоха във вторник по обяд. Чух на гишето до нас, че на някакви тестове не пишело, че са отрицателни... Добре, че сега дойдохме, а не в четвъртък (не сме ваксинирани). На нашите тестове има имена, номер на паспорт, дата на раждане, дата кога са взети пробите, дата кога е правен теста, текст, че е PCR-тест и е отрицателен, и някакъв бар код. Приемат и само на тел. да се покажат.
И миналата година ни се размина - пристигнахме на 15.07 почти в полунощ, а новата заповед, че не подлежим на карантина влизаше в сила от 16.07 - и тогава ни пуснаха, само оставихме ония декларации, че не сме били в контакт с болен (много съм знаела в какви контакти съм била Joy ).

# 610
Страхотна простотия е това, хем ваксина, хем ПСР. Очаквам по стара българска традиция след няколко дни да се усетят колко са неадекватни и да променят правилата.

# 611
  • UK
Е, три дена. Точно да си направиш/промениш плановете, да си изчисли време за карантина, ако трябва и тн. И хоп нова заповед.

# 612
  • London
Мъжа кацна уикенда и си направи ПСР на летището,резултата излязъл за два часа и се освободи от карантина. То и той влезе с промените след 19....ама то всяка седмица са нови.

Големия е с баща си по София,че има врата на баня за смяна и някакъв теч на терасата в апартамента дето даваме под наем. Ние с малкия сме си на морето.  Някакъв ужас е със смяната на документи, вчера сигурно половин ден съм била по опашки.  А тепърва с на децата ще се занимавам....След малко драсваме пак към плажа и там е лудница.

# 613
Мъжа кацна уикенда и си направи ПСР на летището,резултата излязъл за два часа и се освободи от карантина. То и той влезе с промените след 19....ама то всяка седмица са нови.

Големия е с баща си по София,че има врата на баня за смяна и някакъв теч на терасата в апартамента дето даваме под наем. Ние с малкия сме си на морето.  Някакъв ужас е със смяната на документи, вчера сигурно половин ден съм била по опашки.  А тепърва с на децата ще се занимавам....След малко драсваме пак към плажа и там е лудница.

Ла Катрала помня, че ти беше минала проверка за ваксината в БГ, нали? NHS App-а приеха ли го като доказателство за двете ваксини? Трябва ли да принтвам пдф-а или информацията в апа е ок?

# 614
Запазихме часове за тест с експрес тест за утре. Няма за кога да чакаме новата заповед от първи. Едва ли ще минем в оранжевата зона. Може да не разиграват хората ден за ден, но явно така им е удобно. А иначе, всичко е пълна пародия. Мои приятели си правиха тестове в България преди 10тина дни и пробата е взета набързо от бузата, но таксата е 60 евро на летището.

Общи условия

Активация на акаунт