Великобритания - тема {88} Лятна Локдаунска Ковидна

• 32 755
  • 728
  •   1
Отговори
# 615
Алекс, аз чакам тестове. Да не си остана само с чакането, обаче.

# 616
  • London
Мъжа кацна уикенда и си направи ПСР на летището,резултата излязъл за два часа и се освободи от карантина. То и той влезе с промените след 19....ама то всяка седмица са нови.

Големия е с баща си по София,че има врата на баня за смяна и някакъв теч на терасата в апартамента дето даваме под наем. Ние с малкия сме си на морето.  Някакъв ужас е със смяната на документи, вчера сигурно половин ден съм била по опашки.  А тепърва с на децата ще се занимавам....След малко драсваме пак към плажа и там е лудница.

Ла Катрала помня, че ти беше минала проверка за ваксината в БГ, нали? NHS App-а приеха ли го като доказателство за двете ваксини? Трябва ли да принтвам пдф-а или информацията в апа е ок?
Аз преснимах от дигиталния пдф....на хартия, но мисля, че не следва да е проблем.

# 617
  • UK
Момичета,дали някой не може да ми помогне със следния казус. Когато съм напуснала БГ, не съм подала декларацията до НАП за здравните осигуровки и сега имам задължение. Искат ми документ с който да покажа, че съм живяла тук. Единствения който се сещам е Е 104 , но той е ако напускам страната. Дали знаете какъв друг мога да взема?

# 618
  • London
На мен ми искаха такова нещо като продавахме етаж от къща. Исках да ми пратят разпечатки за платени здравни осигуровки за годините откакто не съм в БГ. Показаха се от наще в НАП и ми ги признаха. Всичко стана онлайн.....смисъл аз онлайн изисках пращане и после ги изпратих на тях и те се оправяха с тия неща в БГ.... Там обаче пак имаше някакви разправии и опити да ги накарат да плащат.Stuck Out Tongue Winking Eye Но в крайна сметка някакво се нареди.....и ги признаха.

National Insurance Record съм искала сега погледнах....и те са го превели и на БГ после при заклет преводач.

# 619
  • UK
Точно за продажба на имот ми трябва и на мен.
Обаче май няма да стане, нямам достатъчно време аз.

# 620
Катралке, ти го изиска онлайн и го получи на хартиен носител или пак само онлайн получи извлеченията?

Много неясноти има как става освобождаването, всяка ТД на НАП има собствено мнение. И така беше още, когато ОК беше в ЕС. Поне 3 пъти сме питали във Варна и винаги са отговаряли, че докато ОК е в ЕС, не е нужно нищо да правим. А из ФБ групите подаваха заявления за напускане на страната със задна дата.

# 621
  • UK
Да, аз питах преди да напусна страната, казаха че докато е в ЕС нищо не е нужно. На сайта им пише,че може молбата да се подаде със задна дата. Миналата седмица изпратих мобата, разпечатена от техния сайт, със задна дата и обратна разписка. Еми не било тази молба която трябвало да подам и не можело със задна дата.

# 622
  • London
Получих го по пощата на хартиен носител, това обаче следва да се преведе на БГ от заклет преводач за да го приемат бг институциите. Има вариант твои близки свързани с имота да го направят за теб.....на мен моите родители свършиха тази работа с НАП и превода. Аз просто поисках онлайн, получих и пратих към БГ.

# 623
  • UK
А коя форма поиска от HMRC, аз намирам само Е104, но аз няма да напускам страната.
Редактирам се, че ти всъщност написа че си правила превод и легализация което означава че не е от официалните документи.

Последна редакция: ср, 28 юли 2021, 20:25 от GreenP

# 624
Грийн, пиша на лично. Надявам се да мога да ти помогна

# 625
Оттук https://www.gov.uk/check-national-insurance-record ли?
На мен дерта ми е за ММ. Той реши да си плаща от началото на годината, маркира в калкулатора на НАП месеците, уж изчисленията и лихвите бяха за този период, направи превода... и явно парите са сложени в началото на периода, в който е спрял да плаща, а то е отдавна и не му излизат в справката.Sad

Бръм, пиши и на мен, но правя палачинки и не съм постоянно на линия.Simple Smile

# 626
  • UK
Блу, от началото на годината, след като ЮК излезе от ЕС може да подаде декларация за живеещ в трета страна, със задна дата.

# 627
  • London
Мисля, че оттам ги изисках Блу.

# 628
Грийн, ММ предпочита да си плаща. Иначе мисля, че точно такива декларации, които са за трети страни, хората подаваха, още когато ОК беше в ЕС и някои ТД на НАП ги приемаха.

Катрала, благодаря.

# 629
  • UK
И аз се опитвам от там да го взема, въртя суча и пак ме праща да напускам страната.

Общи условия

Активация на акаунт