Защо се разпада българското семейство?

• 24 475
  • 956
  •   1
Отговори
# 390
Има един етнос който прави деца без брак, но образованите жени в него не го правят.
Кой е този етнос?

# 391
Скрит текст:
По-лесният развод е плюс.

Не е. Когато смяташ, че не рискуваш много, не му и мислиш чак толкова ПРЕДВАРИТЕЛНО. Нито пък си даваш много-много зор следварително. И после "Ох, мъ що тъй?" и "Кой ми оцапа гащите?"
Щеше да е по-добре без всякакъв брак, ако децата не бяха в картинката. Трудно се разделят на идеални части.

Хората са различни. Има такива, на които им харесва да рискуват. Не всички са радетели на дългосрочното планиране. И не всички се оплакват. Пак опираме до статистиката, която аз не приемам за определящ фактор.

# 392
Образованите жени във всички етноси сключват брак. Живея на много шарено място.

Въпросът беше защо семейството се разпада. Аз писах, че в България според мен причините са социално-икономически. Лично щастие човек може да получи и в брак, но пък без брак жените и децата може да изгубят някои протекции. Факт е, че по-лесно можеш да зарежеш жена и деца ако няма сключен брак.

Франция ми е позната само като турист и нямам представа защо имат такива тенденции.

# 393
Образованите жени във всички етноси сключват брак. Живея на много шарено място.

Въпросът беше защо семейството се разпада. Аз писах, че в България според мен причините са социално-икономически. Лично щастие човек може да получи и в брак, но пък без брак жените и децата може да изгубят някои протекции.

Франция ми е позната само като турист и нямам представа защо имат такива тенденции.

Явно мечтата ви е живот с протекции. Само че защо въвличате и децата в намеренията си?
Винаги съм смятал, че най-важното във възпитанието на дете е да го научиш на самостоятелност, автономност и независимост на духа.

# 394
  • София
Много странно, нали семейството е И на мъжа, той е защитник, дъра-бъра? Ако не иска да е защитник и да носи отговорност хич да не прави семейство. Ако е посял някъде деца без да иска, те ще отраснат и без да го познават.

# 395
Джеймс, не съм сигурна да те ожалвам ли, или да ти се смея.

# 396

Като не си сигурна - по-добре недей. Будистка поговорка.

# 397
Джеймс, ха ха! И според вас колко деца имам и колко съм въвлякла в пъклените ми планове? Simple Smile  Както и да е, тук никога не бих споделяла лични мечти.

Говорех за факти.  Факт е, че семейството като единица защитава интересите на децата. Питайте който и да е бракоразводен адвокат.

# 398
Аз дете без брак не бих родила...въобще не ме интересува кой какво говори: при мен е първо булка, задължително с рокля и сватба, после люлка. Аз държа на тия неща.

# 399
  • София
Бебето поръчано ли е вече, бих родила без брак, защото бебето ще е по-важно.

# 400

Като не си сигурна - по-добре недей. Будистка поговорка.
Язък ти за емигрирането.
Нарциса.

# 401
  • Paris, France
Говорех за факти.  Факт е, че семейството като единица защитава интересите на децата. Питайте който и да е бракоразводен адвокат.

Е, та на бракоразводния адвокат това му е работата! Ако хората спрат да се женят, остава без клиенти след известно време.

Брак не е = на семейство. Има семейства с глави вдовици, вдовци, разведени. Ако такова семейство е близко с проспериращи роднини като бивши свекъри, татковци и вуйчовци, децата може да са в по-добро положение от децата на шестдетна, брачна двойка, която се изтрепва помежду си и се чуди с какво да ги нахрани.

Ако жената се е оженила за мъж, който се разболява, инвалидизира и фалира, в много държави му дължи издръжка при развод, а ако не са женени не.

Е, коя е тази шарена държава? Защото в цяла южна Америка извънбрачните са навсякъде над половината. Около 70% в Бразилия и 80% в Колумбия. Добре е да се уточни.

# 402
Джеймс, ха ха! И според вас колко деца имам и колко съм въвлякла в пъклените ми планове? Simple Smile  Както и да е, тук никога не бих споделяла лични мечти.

Говорех за факти.  Факт е, че семейството като единица защитава интересите на децата. Питайте който и да е бракоразводен адвокат.

Провокирате ме. Навярно защото не познавате мнението ми за адвокатите. Wink
---------
При явлението "защита" има минимум защитник и защитен. Освен факти, на този свят съществуват и природни закони. Когато защитените се увеличат прекомерно, вследствие на измислени, неприродни правила, то изведнъж се оказва, че няма достатъчно защитници.
И природата отново си взима своето.
Невъзможността да променят природните закони адски дразни носителите на модерните ценности.
Trollface

# 403
  • София
Cool_Cat, доколкото знам припознато дете и дете, родено в брак, имат абсолютно еднакви права. Бъркам ли? Или говориш за други интереси?

# 404
И природата отново си взима своето.
Невъзможността да променят природните закони адски дразни носителите на модерните ценности.
Trollface
Ъъъъъъ.....ти не беше ли модерен бездетен стар ерген, който обмисля сурогатна майка, понеже не му се занимава с традиционно семейство?

Общи условия

Активация на акаунт