Защо се разпада българското семейство?

• 24 292
  • 956
  •   2
Отговори
# 795
  • София
Васудевая, подобни и нас не ни харесват, не знам защо Mr. Green

# 796
Викате, що мъжете не помагали за домакинската работа, ама като помогнат, олеле малеле

Колкото и да е зле мъжът в кухнята, това не съм чувала някога да е довело до разпад на семейство. Неуменията му в другите помещения повече тежат. Виж жената да не я бива в кухнята може и да е станало причина или поне да е наклонило везните при наличие на други утежняващи обстоятелства.

От друга страна ако не очакваш любов, разбиране и нежност, за какво ти е да влизаш във връзка. За брак да не говорим.
Айде сега, брак по сметка си е в реда на нещата, все пак бракът е вид договор, даваш нещо вземаш нещо,  няма точно определение какво.

# 797
Сметка, ми, то все някъде трябва ти излезе сметката, Ефи.

# 798
  • France
Любов и разбиране са горен пласт на фундамента.
От друга страна ако не очакваш любов, разбиране и нежност, за какво ти е да влизаш във връзка. За брак да не говорим.
И кои са другите пластове според теб?

# 799
Да, казвам Simple Smile ,всеки си има негови критерии.
 Спокоен характер, без зависимости, достатъчно търпелив( за лошите моменти), държах половинката ми да не е разведен, да няма предишни деца. На още някои неща държах, но няма да ги вмъкна тук. Горните не са гаранция за нищо, Фило. Времето ще покаже, но слепешката не бих се омъжила.

# 800
  • France
Слепешката никой не трябва да се жени, но няма ли любов и уважение за мен всичко останало се обезсмисля.

# 801
  • София
Би трябвало семейството да носи щастие и да не е само развода повод за радост, ама... явно действителността е друга Simple Smile

Точно.
Никога не се почувствах щастлива от развода, въпреки че беше по-доброто решение от това да остана в брак.
И аз смятам, че семейството трябва да носи щастие. Много исках това, но и не го имах.
Не съм разбирала жени, които са ми казвали - олекна ми като се разведох, радостна съм и т.н. Ами донякъде олекването - разбирам, но радост да ми носи развода - дори да е добро решение, по-скоро беше съсипващо, защото исках семейство, а го загубих и бившият още взема от мен под формата на финанси. Та не ми носи радост развода, просто гледам само напред, защото миналото и действителността са достатъчно тежки, затова спрях и да мисля за тях, а само за бъдещето.

# 802
  • София
За мен също.
Без любов не знам как има устрем за каквото и да било.

# 803
Съвсем е така. Все си мисля, че на определен етап любовта е вече обич с моментите на страст. Незнам, ще разберем, то, малко като въпросът, това ли е мъжът/ жената на живота ти? Ама, аз не съм си изживяла още живота. Ще поживеем и ще видим.

# 804
  • France
Питала съм майка ми как са се справили с баща ми. Техният път не е бил лек. Не една торба със сол са изяли. Каза ми, че се е влюбила и омъжила за едни сини очи. Но освен любовта, винаги са били и приятелчета с баща ми. И сега, на прага на техните 70 години ми казва, че като го погледне, не вижда дядото, в който се е превърнал, а душата му. А тя няма възраст.
Та няма ли любов и уважение в началото, няма как да има обич и приятелство след 40 години.

# 805
Помня дядо и баба, бяха преминали 60-те. Дядо ходеше на село и преспиваше там понякога лятото. Целуваха се на довиждане. Смееха се и казваха- Не се знае ще се видим ли отново...
 Разбира се, че няма нищичко без любов.

# 806
Така е, Филомена. След много години заедно, след много премеждия, след много щастливи моменти, сиво ежедневие, шегички, веселие, сръдни и сериозни разговори, проблемни ситуации, слабости, сила - сол и мед по много, още повече заобичваш. Ако си обичал и ако ти е присъщо да си лоялен може би. За това се иска освен физическа, то и емоционална съвместимост. Мисля де.
Скрит текст:
Никога няма да забравя напътствията, които татко е дал на майка ми, за да живее остатъка от живота си добре и в здраве, в спокойствие, в нощта, когато си отиде. Сметки от тях не съм видяла. За мен това е израз на любов - да искаш другият да е добре, щастлив, дори и без тебе.

# 807
Ей, че емоционално интелигентни жени са се събрали в тая тема, бе. Браво! Истинските любови движат живота и мачкат битовизмите. Малко са тези, които успяват да балансират и извлекат максимума от тези 2 неща.

# 808
Истински, фалшиви, ако не ти е на място акълът, нищо не става.

# 809
Става, става, ако се улучат двама с еднаква вибрация на умовете. Без значение колко им е акъла.

Общи условия

Активация на акаунт