Защо се разпада българското семейство?

• 24 420
  • 956
  •   2
Отговори
# 180
  • Най-красивата страна
Добре дошли на новите семейства значи Simple Smile Едни се рушат, други като са с еднополови партньори ще пребъдат ли Simple Smile
Те няма да пребъдат,защото в никакъв случай не могат да заместят нормалното традиционно семейство.
Аз лично смятам ,че за едно дете е вредно да расте в такова семейство.

Колкото и да е модерно на запад хомосексуалното семейство,отскоро започна да се говори и каква вреда е нанесена на децата израснали в такова.
Официална позиция на Американската педиатрична колегия -септември 2017г.
http://www.memoriabg.com/2018/02/12/gender-ideologiata-uvrejda-decata/

Но темата е за българското семейство,а слава Богу то няма нищо общо с това.

# 181
Хубаво, знаем кое е традиционното семейство. Аз съм консервативна също, но защо трябва да отричам нещо, което го има и съществува очевидно, случва се. Не ми пречат хомосексулните семейства, приемам ги, независимо какво е моето мнение по въпроса. Отдвна съм разбрала, че нещата не са черно-бели в ничий живот.

# 182
  • София
Родител, казал "не" на някакви фалшиви отношения, е много по-добър пример от родител, избрал да живее в такива отношения.

Отношения в интерес на детето не са фалшиви отношения. Даже да пречат на "щастието" на единия или двамата родители.
Театърът си остава театър, колкото и да са добри актьорите. Лъжата и нещастието не трябва да бъдат пример за подражание.

# 183
Колкото и да е модерно на запад хомосексуалното семейство,отскоро започна да се говори и каква вреда е нанесена на децата израснали в такова.
Е, айде сега. Кога разрешиха семейства на гейовете, кога да осиновяват, кога им израснаха децата, кога направиха статистика.
Винаги се е говорило за тази вреда, впрочем.

Кое прави скандалите задължителни? Или липсата на елементарно възпитание и уважение към другия (а не само демонстрацията на такива)? Липсата на лично "щастие" ли? По модела "ако мама е нещастна всички страдат"?

Ти твоите деца само на реплика добър ден ли ги учиш, или правите и демонстрация на фалшиви цунки и гушки с мама? Бррр.
Тати, впрочем, също може да страда.  Да дойдат Плеъра и на другия му забравих ника, нещо с Б,  да ти обяснят.

# 184
Замитането под килима на проблемите с някаква псевдо цел – да съществува семейството, е най-порочния кръг, който може да поеме една двойка. Пропилени животи, ама който го влече, нека.

# 185
  • София
Скрит текст:
Бащата е с ключова роля за възпитанието на децата след 7 години.

И преди това също. Някой трябва да осигури условията за майката да се чувства сигурна, спокойна и да има достатъчно време за детето.

Сега остава да дефинираме какво е в интерес на детето Wink Ежедневните скандали дали са? Липсата на нормални отношения между родителите? Липсата на демонстрация на любов и положителни чувства? Апатия? Агресия?
Кое прави скандалите задължителни? Или липсата на елементарно възпитание и уважение към другия (а не само демонстрацията на такива)? Липсата на лично "щастие" ли? По модела "ако мама е нещастна всички страдат"?

Нищо не ги прави. Но често се случва точно така. Когато няма любов, няма разбирателство, хората не се желаят и не са щастливи един с друг, има всякакви прояви. Дори да решат да симулират щастливо семейство, дори да успеят да го докарат, дори детето някак си да не се усети, накрая когато разбере, че всичко е било лъжа, сривът в доверието - това в близките хора, в искреността на отношенията, в любовта - ще е погромен. Такъв сценарий е пълен с невъзможнсти от първата крачка. А последната трябва да е до живот и няма мърдане. Не си заслужава да учиш детето си на фалшиво щастие, по-добре да му покажеш как истинското е постижимо в реалния свят.

# 186
Абе хора, тревожно не е, че семейства, в които има системен тормоз, разправии и скандали пред децата се разпадат. Тревожно е, че вече хората търсят под вола теле. Търсят ли търсят щастието, себе си.... и не знам още какво. Дори в семейства където няма тормоз и скандали и нещата са в коловоза. В един момент всеки почва да търси нещо, нещо да му липсва и да вика на магарето "дийй" без видима причина. В такива семейства не се говори за развод заради добруването на детето. А за собствено его и " не знам какво искам ама искам нещо друго".

# 187
Е, това защо да е плашещо, Нори? Живеем в егоцентрично време.

# 188

Ами, защото отсъства всякаква трайна ценност в това поведение. Което говори пък за дефицити на личността.

# 189
  • София
Скрит текст:
Абе хора, тревожно не е, че семейства, в които има системен тормоз, разправии и скандали пред децата се разпадат. Тревожно е, че вече хората търсят под вола теле. Търсят ли търсят щастието, себе си.... и не знам още какво.
Дори в семейства където няма тормоз и скандали и нещата са в коловоза.
Скрит текст:
В един момент всеки почва да търси нещо, нещо да му липсва и да вика на магарето "дийй" без видима причина. В такива семейства не се говори за развод заради добруването на детето. А за собствено его и " не знам какво искам ама искам нещо друго".
Добрият коловоз за един не е добър за друг. Няма лошо – различни хора сме.

# 190
Скрит текст:
Абе хора, тревожно не е, че семейства, в които има системен тормоз, разправии и скандали пред децата се разпадат. Тревожно е, че вече хората търсят под вола теле. Търсят ли търсят щастието, себе си.... и не знам още какво.
Дори в семейства където няма тормоз и скандали и нещата са в коловоза.
Скрит текст:
В един момент всеки почва да търси нещо, нещо да му липсва и да вика на магарето "дийй" без видима причина. В такива семейства не се говори за развод заради добруването на детето. А за собствено его и " не знам какво искам ама искам нещо друго".
Добрият коловоз за един не е добър за друг. Няма лошо – различни хора сме.

Това ми звучи като " решението за развод винаги е правилно и разумно щом е взето".

# 191
Ами, защото отсъства всякаква трайна ценност в това поведение. Което говори пък за дефицити на личността.
Защо да отсъства трайна ценност и какво изобщо е трайна ценност?

# 192

Плашеща е задаващата се сметка. За нас и за децата ни да плащаме.

Бащата е с ключова роля за възпитанието на децата след 7 години.

И преди това също. Някой трябва да осигури условията за майката да се чувства сигурна, спокойна и да има достатъчно време за детето.

Дори да решат да симулират щастливо семейство, дори да успеят да го докарат, дори детето някак си да не се усети, накрая когато разбере, че всичко е било лъжа, сривът в доверието - това в близките хора, в искреността на отношенията, в любовта - ще е погромен. Такъв сценарий е пълен с невъзможнсти от първата крачка. А последната трябва да е до живот и няма мърдане. Не си заслужава да учиш детето си на фалшиво щастие, по-добре да му покажеш как истинското е постижимо в реалния свят.
Не е необходимо да се симулира нищо. Необходимо е възпитано поведение, взаимно уважение и любов към детето. Разводът също няма да научи детето на истинско щастие. Запазеното семейство ще го научи поне на отговорност.

Замитането под килима на проблемите с някаква псевдо цел – да съществува семейството, е най-порочния кръг, който може да поеме една двойка. Пропилени животи, ама който го влече, нека.
Защо да се замитат, когато могат да се решат? И защо решението да е непременно развод? Защото е по-лесен и защото нищо не налага да положим някакви усилия да намерим по-добро решение? Защото за нашите нещастия винаги е виновен някой друг? И като го махнем на всяка цена, ще намерим щастието обезателно?

Последна редакция: чт, 10 юни 2021, 13:25 от Ezhko

# 193
  • Най-красивата страна
Голяма част от младите момичета в днешно време се подготвят да правят кариера.Учат в престижни училища,после в университет,а после се очаква да се реализират,да направят кариера.И това е приоритет.Домакинството и майчинството остават някъде по-назад..Такава жена ще очаква освен да си дели разходите с Мунчо,да си дели и домакинската работа.

Голяма част от момчетата обаче не са готови за това,защото никога не са вършили домакинска работа,свикнали са мама да я върши.
Очакват жената да ходи на работа,да носи пари,да гледа деца,да готви,да пере и да чисти.
Ама сега младите не са склонни да търпят
И ето го конфликта...

# 194
Скрит текст:
Родител, казал "не" на някакви фалшиви отношения, е много по-добър пример от родител, избрал да живее в такива отношения.

Отношения в интерес на детето не са фалшиви отношения. Даже да пречат на "щастието" на единия или двамата родители.

Сега остава да дефинираме какво е в интерес на детето Wink Ежедневните скандали дали са? Липсата на нормални отношения между родителите? Липсата на демонстрация на любов и положителни чувства? Апатия? Агресия?

Факт е, че някои семейства остават такива единствено заради децата си. Това не е задължително свързано с лошо отношения между родителите и ежедневни скандали. По-скоро някакъв вид сделка, и дори такива отношения могат да бъдат много по-трайни и стабилни от тези на влюбените семейни двойки.  Също децата имат нужда и от двамата родители. Просто факт. Поне аз като гледам при моите какво става, а проблема е единствено, че се прибирам твърде късно от работа, но жена ми просто не може да се справи с тях. И това при положение, че са още съвсем малки. Като станат тинейджъри не ми се мисли как би се оправяла с тях ако е сама. Така че понякога наистина в името на децата си заслужава някакъв опит да се поддържат донякъде изстинали отношения, но да има спокойна семейна среда с двама родители на място. Всички знаем другия родител дори да има най-добро желание и намерение, ако не присъства физически постоянно, само за 1-2 дни в седмицата и един месец през лятото почти нищо на практика не може да допринесе. Естествено ако средата е отровна и има ежедневни скандали или явно лоши отношения в родителското тяло, тогава раздялата е по-добрия вариант.

Последна редакция: чт, 10 юни 2021, 13:25 от rf22

Общи условия

Активация на акаунт