Защо се разпада българското семейство?

• 24 276
  • 956
  •   1
Отговори
# 840
  • София
Не ща да раждам...Grinning ни ми е зор на кой му се разпаднало семейството....кат нямаш акъл, ще ти се разпадне, кат си налягаш парцалите, работиш и се раздаваш, няма да ти се разпадне...
Ей, туй, ама хич не е вярно!

# 841
Темата не беше ли за разпада на семейството, а не за това кой как е родил, каква е тенденцията при раждаемостта и състоянието на болниците ?
Та да си дойдем на темата, предлагам аз.
Разпад на семейството: мисля, че очевидно все по-малко хора са заинтересовани изобщо да създават семейство. Преди години се запознах с един швед по служба, той ни разказа, че в тяхната държава почти никой не се жени. Беше към 95-та, ние със запазен соц.морал, явно сме се ококорили, защото допълни, че той самият се е оженил за жена си, но защото така е решил, а не защото е трябвало.

Мисля си, че ако се развива законодателството, така че да се защитават интересите на децата и на този от родителите, който ги отглежда, тогава май наистина няма да има нужда от институцията брак.
В момента в България едва ли е точно така и една жена, ако има акъл, ще гледа да има брак, ако ще ражда.
Какво му е на законодателството?

# 842
Тука не си права, Криси, семейството не зависи само от теб.Simple Smile Утре ако мъжът ти каже - "Отивам на пустинен остров, защото ме осени прозрение и там ще търся истината", кво прайм Simple Smile Твоя може да не иде де, ама ти се абстрахирай от него, мисли по-абстрактно Simple Smile

# 843
Е хайде сега, акъл щом имала, брак ще иска.. ами може пък да не иска брак точно, защото има акъл. С какво е по-различно дали има или няма брак, ако семейството се разпадне. И да нямаш брак, щом е припознато детето, пак имаш издръжка.

# 844
Говорили сме го и преди. При брак имотите, придобити заедно, се делят. Ако няма брак, на когото каквото е купено, за него си остава. Ако ще другия да е ремонтирал и т.н. Пак трябва да води дела, да доказва, че там е налял свои пари. А при брак - чиста работа.

# 845
Мисля си, че ако се развива законодателството, така че да се защитават интересите на децата и на този от родителите, който ги отглежда, тогава май наистина няма да има нужда от институцията брак.
В интерес на децата е да бъдат отглеждани и от двамата си биологични родители в рамките на едно домакинство. Което си е институцията брак, дали с подпис, дали с църква или с просто "прескачане на метлата" - ПОЧТИ все тая. Защо почти? Официалните форми дават следните предимства:
- Обществото/роднините/съседите се уведомяват, че тези двамата са двойка, което осигурява съответното отношение/помощ към дотогава неизвестния партньор, както и известен натиск към двойката (и мераклиите около нея) да спазват определени норми.
- Улеснява въпросите около родителските права, наследяването и уреждане на имуществените отношения с оглед най-добрите интереси на децата (на теория).

# 846
Погледнете като начало за ползване на семейното жилище при развод.

# 847
  • София
За последен път пиша по този въпрос, за да не цапам темата
Благодаря ти!

# 848
Само изразих мнение ,заради други мнения,че едва ли не по чужбина всички лекари са светила,само в България всичко е мизерно!!!
Пиша тук в Италия,значи не говоря наизуст,само дадох примери на които съм била свидетел!
Раждах в Италия,бях доволна , но беше голям стрес когато ми откриха гестационен диабет и се наложи мерене ,диета, а и ти дават да си изследваш кетоните,беше стрес защото спазвам диетата ,а на сутринта имах над норматакетони,което ще рече ,че не съм се хранила достатъчно.....
В отделението имаше жена от азиатските страни,която два дни ревеше от болка ,и молеше за помощ,явно трудно получаваше разкритие,но докторите не виждаха проблем и решиха да я оставят да роди нормално,не мисля че в България това ще се случи

Последна редакция: вт, 15 юни 2021, 13:23 от kamelia_1313

# 849
  • MI
В България нямаше ли да е същото с гестационния диабет?! И аз раждах естествено, без проблеми въпреки болката, а в България щяха на 100% да ме пратят секцио заради две причини, които се оказаха глупости. Благодарна съм за което, възстанових се с пъти по-бързо от жените със секцио. Много ясно, че и в България има прекрасни лекари, но е прекалено да си затваряме очите за неща като уж доброволното даване на пари за неща, които трябва да са безплатни, масовото пращане на секцио дори без причина и масовата липса на помощ при кърмене. За зъболекарите по-добре да не отварям уста, че сега оправям последиците от такива, уж добри. Когато нещо е хубаво ок, да го защитим, но на черното да кажем бяло не върви.

# 850
  • София
Погледнете като начало за ползване на семейното жилище при развод.

Ако,  тръгнеш да правиш такива сметки още от началото, хич недей създава семейство. Това няма да е брак,  няма и да е партньорство дори. Целият ви съвместен живот ще е само пресмятания. Не съм ок.аз лично. Семейството се гради с любов, с уважение,  а не със  сметки.

# 851
Аз не разбрах къде е драмата със семейното жилище.

# 852
А, казарма и войници има навсякъде по света. Дори, е чест и уважение да си войник. Знаеш ли, че в щатите като видят мъж униформа, цивилните застават мирно и му отдават чест?

Нека не забравяме, че “навсякъде по света” казармата не е задължителна. Не виждам кое спира българският мъж да стане войник, ако има желание. В САЩ чак да отдават чест е преувеличено, просто благодарят на униформените за службата им. А в България се измислят вицове за тях, наричат ги с осмиващи нарицателни, подронват авторитета им. И това си е така от едно време, думата “шапкар” не е измислена сега. Ако в семейството децата се учат да уважават властта, те ще я уважават - така поне е в “другите страни по света”. Или поне при повечето хора там. Няма нужда да ги тикат в казарма, за да може старшината да начуква властта си по канчета на новобранците. Според Гугъл, в САЩ в армията общо служат 1 милион мъже. По вашата логика, останалите 160 милиона американеца са меки китки.
Само това й липсва на България, защото всичко друго е втасала и оскубаните вежди й е най-големия проблем - задължителни казарми, в които да се наливат едни милиарди за Михаля. И вместо този, който иска да учи, да работи, да се развива, две години да мъкне мокри въшкарници, пак в името на същия Михал.

И накрая като обобщим, здравната система в България е бетон, стига да не си ром, да не си беден, да не си от провинцията, да не са ти единствената опция общинските болници (в които се били разигравали някакви политически сценарии), и най-вече “слава Богу да не ти се налага да обикаляш по болниците” (тогава мнението ти за тях е най-високо). Тоест, България=София.

Последна редакция: вт, 15 юни 2021, 16:06 от Aerin

# 853
Уважение не се подарява, уважение се заслужава. А нашите шапкари толкова са заслужили.

# 854
На черната станция, която по-често е черна станция, отколкото друго, този път шапка ѝ свалям.
Да допълня само, че не са такива единствено шапкарите в България, шапкар е диагноза навсякъде по света.
Като си помисли човек, че има жени, които им помагат да се размножават...
Последното по повод темата и разпада на семейството Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт