Есен пъстра вън е вече,стяга се за зима ЮНСКОТО човече

• 9 937
  • 277
  •   1
Отговори
# 150
  • на брега на Дунав
Ох, голям скитос му ударихме днес  Joy. Възползвам се да пиша, че след малко се развихрям в кухнята.
Емси, сигурно много си се стреснала миличка, ама с тези нашите дребосъчета наистина трябва да сме на десет.
Таталинка ще чакаме новини от бебешкото парти  Laughing, ако има и снимков материал ще е супер.
Мале, незнам какво да пиша. А-а-а-а не може така. Мислях си тези дни да си пораздвижим темичката с някоя импровизирана анкетка или нещо от сорта, че на този етап май все едни и същи нещица си пишем покрай дечковците. Дайте да си поразмърдаме мозъчетата и да си спретнем някаква питанка. Примерно я кажете как се справяте с домакинската работа, Кога и как успявате да сте хем майки, хем домакини, хем съпруги  Joy. Едно майче, което живее  временно при нейните родители с мъжа си тези дни ме пита как съм успявала да се справя, защото тя не виждала как ще успее без помоща на майка си и на съпруга си като се преместят в новия си дом . За протокола бебенцето й е на 3 месеца. Ето аз примерно като се юрна сутрин и гледам да позагладя оттук оттам положението с бъркотията в къщи. Поне като поглена и да не виждам навсякъде парцалки и играчки, че в къщи с каката е лудница просто и понеже сме все още на квартира и то необзаведена имаме дефицит на мебели, та много нещица се разхождат тук там. После една бърза закуска за всички - освен за мен защото аз оставам последна. В късния следобед гледам да наготвя по някое време, да пусна пералнята, да поизмия чинийки и такива работи, защото през другото време ако не сме на  разходка, то се възползвам да поработя на компютъра до колкото е възможно. И тъй после вечеря, малко релакс и айде идва ред на банята на бебетата. После съм гроги и опа в леглото. При вас как е мамета хайде споделете. Пък ако някоя от вас се сети друго да си споделяме ще е СУПЕР.

# 151
  • на брега на Дунав
Ей, ето бе сетих се. Тези дни мернах някъде из юлските или майските темички питанка нещо от сорта дали сте забременяли планувано или беше изненада. Абе нещо от тоя сорт. Ама има мами дето по-често четат там та те да се включат да кажат точно. Айде от мен идеята ако има желаещи нека се включат, че не ми стига в момента акъла за повече идеи.

# 152
  • на брега на Дунав
Как се справяме с готвенето: Ето до сега с моя Самуил имахме нагледен урок как се подготвя вечеря  Joy. Тази вечер сме самички с него а той вече без мама в стаята не вирее много, много та метнах го в шезлонга и айде с мен да готви  Mr. Green. Да се учи момчето да помага на бъдещата снахичка. Ако някой си ни избере от вас да знаете вашата мома гладна няма да остане  Naughty.

# 153
  • София
Добра вечер от нас!

Корнелия, бебешкото парти не беше много дълго за нас - след 15-та минута Ени се разплака и се наложи да си тръгнем Sad И щом излязохме тя веднага се успокои. Явно многото хора й дойдоха в повече и не издържа детето. После отидохме на гости на майка ми и това ни беше разходката за деня.
За домакинстването - ами, да си призная аз съм от мързеланите, които много обичат да им е чисто и подредено, но ако може някой друг да го направи... Та затова с мъжа ми сме си разделили задачите и засега се справяме. Е, добре, че е мама, която още много ми помага. Ако не беше тя, сигурно щях да съм по-организирана, но и много по-изтощена. На всички пожелавам едно такова бижу като моята майчица!
За забременяването - аз хем исках бебе, хем ако можеше да е по-нататък. Докато пък мъжа ми много искаше. Няколко месеца не се получаваше и той беше доста разочарован. Чудото се случи в момент, в който с него все се карахме и много не вървяха нещата помежду ни... но... Божа работа! Wink

# 154
Здавейте и от нас!
За домакинстването,аз  се оправям съвсем сам с двете деца,къщата ,колата и всичко движимо и недвижимо вкъщи,когато мъжо е на рейс,така съм се организирала,че когато няма баби наоколо се оправям по-бързо PeaceЕ,разбира се че не всичко върша с охота,но като няма кой smile3514
А за забременяването,като се върна мъжо от рейс и аз му казах че е вече време да направим една сестричка на Крис и  luvbed,то взе че хем стана от раз,хем наистина сестричка,каквото беше и желанието на бати!И това е при нас положението,да са ми живи и здрави гадинките!!! Praynig
Днес и ние се пошматкахме и утре пак сме по улиците 1stroller
А в Понеделник бебка е на ваксина ДТК ,а батито и аз ще си слагаме противогрипни ваксини,така че стискайте ни палцивсичко да е ОК. Praynig
Лека нощ от нас!  bouquet

# 155
Да се разпиша и аз по питанките....Браво на Корнелия!Пак успя да ни размърда малко,хубаво е да пишем за нещо различно... Grinning
 ЗА забременяването:Ами при нас беше планирано и се постарахме да дойде лятно бебе.Стана след два месеца проби.Тъкмо навреме... Heart Eyes.
 ЗА домакинството:Без зор се справям с всичко,но с помощта на мъжлето WinkТой много помага с занимаването на бебка,къпем я заедно после той сам я масажира,облича и аз си я взимам за хранене.
Не готвя всеки ден....а и обичам бързите манджи(на фурна са ми любимите)С чистенето на къщата малко се уморявам(живеем в голяма къща),ама се старая да е подредено...пък и нямам още кой да разхвърля Wink
 Вече стана късничко и ще си полягвам да гледам телевизия.
 Много целувки и прегръдки за бебенцата от мен!
 Лека нощ!  bouquet

# 156
Айде и аз по анкетата newsm53
За забременяването- беше планувано стана след 6 месеца опити тъкмо като мислех за няколко месеца да си дам релакс , защото започнах да се изтощавам от въпроса ще ли стане , няма ли да стане smile3513 а то пък тъкмо тогава стана smile3533
За домакинството- съвсем сама се справям и не че ми тежи писнало ми е доста  smile3514 ама няма кой та аз такова...оправям се.Все пак колкото и да ми е тежка триста пъти по-добре че се организирам , та в доста малкия ни дом знам кое къде е и го намирам винаги и бързо с изключение на дипломата ми за висше образование и да ме  fight не мога да се сетя къде е ама това са подробности.
Други въпроси имаше ли , че съм в настроение да отговарям smile3508

# 157
  • Ямбол
Здравейте!
Днес се отчитам малко по-късничко, че със скъпия ходихме на разходка и шопинг в Бургас./мъжо ми купи подарък, че съм му родила прекрасна дъщеря, отдавна се каня да си избера/Майка ми гледа бебка,но тя била доста ревливичка.Колкото пъти я оставя, тя плаче.А иначе е при мен е много послушна.Разбират вече бебоците.....
Честита месечинка на Иванна!Да е здрава и послушна!
Браво, Корнелия за идеята, ще се раздвижи темата.
За забременяването-беше планувано.Стана 3 месеца след сватбата, исках след като стана госпожа тогава да започним с опитите.
За домакинството -мъжа ми много ми помага. Пу-пу-пу смея да твърдя, че имам мъж мечта.Доста ме поглезва.
Лека и спокойна нощ!

# 158
  • BG
Корнелия, браво за анкетата Simple Smile
Да се отчета и аз: забременях след една година опити,даже бях спряла да се надявам, че ще стане, и като почнаха да ме наболяват гърдите реших,че нещо съм болна и трябва да ида на мамолог  Joy
За домакинската работа-оправям се сама,нямаме баби наоколо,таткото само е поел воденето и вземането на баткото от училище,всичко останало е на моята глава,понякога ми писва,ама ща, не ща върша си задълженията. Незнам при вас как е, но у нас повече от половин-един час не може да остане подредено Embarassed

Сладки сънища на всички Simple Smile

# 159
  • Канада
Ей сега ми остана и на мен малко време и реших и аз да се включа!
Първо да се похвалим(нищо че е почти утре вече) днес станахме на 4 месеца!Ех,кога мина това време!?И да ви почерпим ,макър и виртуално с това онова Misc Baby Bottle  party023 newsm38 beer Wine Glass
Ванко е много крив от снощи:(Държа ни на крак с баща му до 3 часа-правеше му се всичко друго,но не ио да спи.Днес от както е станал в 8 часа не е спал(тук е почти 17 ч.)И все мрънкоти,ама какво да го правим детенцето-сигурно зъбките го мъчат вече.
А за анкетата-с домакинството се справям съвсем сама.Бях свикнала всичко да ми е подредено и излъскано,но сега време не ми остава.Готвенето е задължително всеки ден,защото мъжленцето гладно не ще да седи.Готвим обикновено заедно с Ваньо-той е в шезлонга и аз го люлея с единия крак и се опитвам да готвя LaughingПрането и чистенето са през ден.Ванко обожава звука от прахосмукачката-ако щете ми вярвайте,но много го успокоява LaughingОт всичко най не обичам да гладя,но....все още(не знам до кога)гладя абсолютно всичко на бебо.А ужасната ми мания е вечер да си измивам всички съдове.Може да съм грохнала от умора,но това го правя задължително.Много ми е омразно сутрин като стана и мивката да е пълна със съдове!
За забременяването-пробвахме няколко месеца и аз вече се бях отчаяла,че нещо не ми е наред.И така когато най не очаквах- стана.Направих си тест и в началото мислех,че нещо грешно има Mr. Green,но.....Сега грешката е налице Mr. Green
Е толкова за днес от мен,че трябва да домакинствам   food002
Лека и спокойна нощ на всички!!!

Последна редакция: нд, 22 окт 2006, 02:23 от dany_ip

# 160
  • Канада
О,забравих-Peppita огромно благодаря за помоща. HugОпъват ми се още тези технологии,ама ще ги преборя Laughing

Последна редакция: нд, 22 окт 2006, 02:09 от dany_ip

# 161
Е,дойде и моят ред да се разпиша.....
Първо-честито на месечковците днес и на другите празнуващи-ако е имало...._не изброявам да няма обидени,чее нещо напоследък почнах да забравям,а пък не ми се ходи да търся списъка.../
След това да се обясня на Вили 1 защо съм се включила при майските кърмачки в една "люта "тема в кърмаческия....ами щото от първите месеци се разписвах и при майските бремелинки,че Ивчо все бързаше с развитието....та така си и останах/пък и те са така мили да ме траят...ама пусти навик-толкова месеца са това..../Та като стана въпрос,че майските не кърмят-просто неможах да го преглътна...Надявам се да бъда извинена  закоето.... Embarassed
За въпростите на Корнелия/която наистина раздвижва темата като се понесем по-течението-за което получава от мен  bouquet Hug  bouquet/
Домакинството-...ми колкото и да е нескромно-смятам,че се оправям,не перфекто,но поне добре/просто съм свикнала да не отлагам и като има нещо да го свърша по-най-бързия възможен начин,колкото и неприятно да ми е...щото съм се убедила,че пак мен си ме чака.../Има една много вярна приказка,че "кучето скача според тоягата",та затова мога да кажа,че всеки се оправя според ситуацията в която е....И аз имам познати дето ,хем са обградени от помощници,хем и ангажиментите им около децата са по-малко/`щото бабите помагат/...което обаче не им пречи да не спират да мрънкат колко им е тежко....Аз лично не разчитам на помощ-освен от майка ми която взима от време на време/основно през топлите дни /Сами,и веднъж на няколко седмици на Асен,да вземе децата сутрин,та да се понаспя....Но,явно съм свикнала освен да не ми помагат и да не ми се бъркат/`щото май едното върви с другото/ и определено предпочитам така..........
За забременяването.........ами при нас беше доста чакано...първите две години неможех да забременея,след това имам 6-7 спонтанни аборта/в малките месеци/,доста време рлекувахме хормонални проблеми и накрая почти бяхме загубили надежда,и почти бяхме приготвили документите за осиновяване,когато се оказах бременна със Сами/но пак се наложи да се боря за да задържа бременноста/,след него почти веднага искахме и сестричка да му родим...но първо-не стана веднага,пък после/тъкмо пак се бяхме отчаяли и бях почнала работа/ се сдобихме с Ивчо
Корнелия,за чайовете-предполагам,че пиеш от стандартните /по-масови билки/ и не мисля,че може да си навредиш с тях..но за по-сигурно ги редувай.А има и много хубави плодови чайчета/от тях не се пълнее,пък са и полезни/-за тях съм сигурна,че неможеш да предозираш.
Ние днес имахме тежък ден-но няма да ви се оплаквам,че да не ви отчайвам....
Така,че ви желая лека нощ и приятни сънища/трудно мога да ви пожелая друго впредвид часа в който пиша/ И утре да се разхождате много активно-че не се знае кога пак ще има слънчице..........

# 162
Аз да се отчета днес,че утре няма да имам време.Утре ставаме на цели четири месеца и черпя с   party023 newsm38 cook Misc Baby Bottle beer3 Wine Glass beer
Бравос на Корнелия оживи темичката.За домакинстването ,ние живеем при баба ми ,която въпреки че е на 73 години се опитва да помага с каквото може,мъжът ми от работа не може да се спре в къщи,честно казано свикнала съм да се оправям сама и обичам да ми е чисто и подредено,обаче сега е просто невъзможно,понеже живеем в две преходни стаички,(напролет уж ще строим)баткото няма своя стая и като се върне от училище познайте какво става  Mr. Greenза пет минути навсякъде е разхвърляно,а пък аз нямам възможност да вървя след него както преди Cryобщо взето се справям ама може и по добре.
За забременяването и двете ми бремености са планувани,първият път пет месеца след сватбата,а сега с Пресито още от първия път се получи чак не можах да повярвам Embarassedмного исках момиченце и въпреки всички прогнози за момък моята мечта се сбъдна.
Аз исках да ви попитам момичета успявате ли да намерите време за себе си,да поддържате външния си вид,незнам защо но искам да изглеждам добре и понякога гледам да открадна малко време за себе си,да си направя маска за лице или пък редовно си купувам козметика на Ейвън(червилца,сенки,кремчета)една комшийка оня ден ми вика учудено Ти пък как ти оставя време да се поддържаш имаш две деца.Това че сме майки,не значи трябва да спрем да бъдем жени.

# 163
Привет Hug!
За домакинството - сами с мъжа ми се справяме по-добре!
За забременяването - стана от раз и на сутринта ако щете ми вярвайте викам на мъжо, че съм бременна и на сестра си даже се обадих и те естествено ме обявиха за луда Joy, ама се оказах права по случайност. Исках да забременея година по-рано, но все нещо излизаще и отлагахме.
Ммаи ако щете ме убийте, ама моята беба седи всеки ден по 5 минути на всеки 3-4 часа и е много щастлива в проходилката която и купихме по съвет на док, щото била със силен гръб, дано не съм се излагала.
Лека нощ!

# 164
Ха добър ви ве4ер и от мен. Домо4адието ве4е е по леглата, а аз пред компа. В4ера бяхме на ваксина и необи4аино за мен бебка много плака. Сега и сложиха някакъв нов вид ваксина и разбира се две инжекции, по една в кра4е Shocked. И направо ви казвам 4е се смазах от мъка ooooh!, но какво да се прави. Днес се борим да свалим температурата и за сега е ок. Сега да кажа и аз по темите: за забременяването: ние много искахме детенце и правихме опити около 4/5 месеца, после 4удото стана, бяхме невероятно много 6тастливи, НО в края на третия месец загубих беб4ето и много тежко го изживях Cry. Веднага след това запо4нах да работя за да не мисля. Казаха ми 4е трябва да се пазим поне 6 месеца, но не6те6 ли след два месеца теста отново бе6е положителен EFP. Изкарах една изклю4ително лека бременност и имах изклю4ително тежко раждане. Но сега сме влюбени в малката си дъ6тери4ка и 4естно да ви кажа ве4е си мислим за второ Laughing. А за домакинството: и аз се оправям сама, кога готвя, кога сме на пица и спагети. В на6та къ6та се 4исти през по4ивните дни когато тати си е у дома и много ми помага. Все си мислех, 4е без поне една баба 6те се побърквам и няма да се оправя, ама не, сега не си и помислям някои да ми се бърка в къ6тата. Само може би бебка да поотрасне и никоя баба да доиде и да ми я гледка, 4е и аз да поработя малко. А за разкрасяването: добре 4е трябва6е да се женя та се наканих да се боядисам малко Mr. Green, ина4е маски на лицето редовно си правя. Аз съм ЗА добре изглежда6тите маи4ета. Хаиде стига съм разтягала локуми 4е стана некое време. Лека но6т.

Общи условия

Активация на акаунт