Предложения за странни, необичайни и интересни имена! - 32

• 27 563
  • 738
  •   1
Отговори
# 660
Галунка - автор на учебник

# 661
Галунка познавам и мисля, че преди много страници го бях споменала. Жената е от село и дълго време мислех, че така се казва кравичката й. Grin Добре, че не се изложих. 😁
А като чуя Станка, все се сещам за вица - "Как се казваш? - Станка. - Ама не те питам с какво си дошла, а как ти е името." Grinning
Едно време това са си били съвсем обичайни имена, като Живко, Живка. Баба ми е кръстена Здравка, след като първото детенце на родителите й е починало малко след раждането. На мен името ми харесва, в мъжки вариант също. (Актрисата Здрава Каменова се шегуваше със себе си как не върви в спешното да ти кажат "Здрава, никак не сте здрава, имате двустранна пневмония." Joy )

# 662
Как ви се струва името Алтея, накратко Тея?

# 663
  • When you are not fed love on a silver spoon, you learn to lick it off knives...
Как ви се струва името Алтея, накратко Тея?
От латински алтеа, означава Ружа. Мисля, ме с "я"то накрая е просто вариация Grinning
Не е лошо, звучи леко претенциозно... Можеше и да е Ружа, но с това "ж" не е твърде международно.

# 664
Бива Алтея.

Шанел- момиченце, бг.

# 665
  • Най-красивата страна
Алтея-нимфа от древногръцката митология
Алтея-латински цветето ружа
Звучи добре,има хубаво значение и е рядко срещано.
Не бих го съкращавала.Ще се загуби красотата на името.

# 666
Знам за гръцко име Anthea, но то по-скоро би било Антия като фонетика.

# 667
И на мен ми харесва Алтеа/Алтея, Ружа обаче ми харесва дори повече.

Познавам Тереза, с галено Тея.

# 668
  • Sofia
Къта-възрастна жена

Последна редакция: чт, 29 юли 2021, 12:12 от Doli

# 669
  • София
О, имах учителка по химия Къта. Беше страшилище Simple Smile

# 670
Не знам дали съм го писала - Аталия, дете. Странно ми е.

# 671
  • When you are not fed love on a silver spoon, you learn to lick it off knives...
Не знам дали съм го писала - Аталия, дете. Странно ми е.
Хем да не е Наталия, хем да не е Талия ( играеше Росалинда в едноименният сериал, страхотно харизматична певица) поне има такива имена... Да е жива и здрава Joy

# 672
И аз обожавам Шанел, но името значи каналджия или човек, който живее около канала на реката.

# 673
Хелиана
Стефо
Валика - що за име е това?! Да не би ударението да е на първото "а"? Или просто е от ония модерните с правописните грешки?! 🤔

# 674
Индийско е.

Общи условия

Активация на акаунт